Nahit Duru
Nahit Duru - İfade özgürlüğümü kullanıyorum...

İfade özgürlüğümü kullanıyorum...

Radyo Televizyon Üst Kurulu -RTÜK -, TRTde yayınlanan bir programda, Atatürk ve Cumhuriyeti birlikte kurduğu silah arkadaşları için dile getirilen Firavunlar gibi yediler, içtiler, kustular. Saraylarda şahane hayatlar sürdüler, Ne utandılar, ne doydular  sözlerini, "ifade özgürlüğü" sayıp, uyarı bile vermedi.

RTÜKün dört AKPli üyesinin bu iftirayı, hakareti ifade özgürlüğü olarak görmesini mazur görebilirim. Onları oraya getirenlerin başı Mustafa Kemal Atatürkü ve İsmet İnönüyü kastederek, "iki ayyaş" dememiş miydi?

Ancak, milliyetçi, Atatürkçü geçinen MHP tarafından seçilen  üyenin bu yönde oy vermesini nasıl yorumlamak gerekir?

RTÜKün AKP tarafından seçilen dört üyesinin "emir komuta" zinciri içinde "sahiplerinin sesi" olduklarını yazsam "ifade özgürlüğü" olarak tanımlanır mı?

MHPnin seçtiği üye için daha iyi bir koltuk kapmak için "partisinin görüşlerini" yok saydığını iddia etsem, bu kapsam içine alınır mı yazdıklarım.

Bir makam aracı, büyük bir makam odası ve televizyonların "imparatoru" olmak amacıyla, böyle hareket ettiğini söylesem... Bir adım daha atıp, AKPli dört üyenin oyu ile başkanlık düşü kurduğu için düşüncelerinden geri adım attığına, partisinin görüşlerine ihanet ettiğine vurgu yapsam..

MHPli üyenin bu tavrına MHP yönetiminin sessiz kalması hangi anlama geliyor sorusunu sorsam, nasıl anlaşılır?

Ve Atatürke İnönüye, Cumhuriyetimizi kuranlara hakaret içeren sözlerle ilgili olarak "ifade özgürlüğü" değerlendirmesi raporunu yazan İzleme ve Değerlendirme Dairesi başkanına, "sen bu raporu kimden talimat alarak yazdın" diye sorsam, ifade özgürlüğümü kullanmış olmaz mıyım?

TRTdeki o programda yalnız Atatürk ve İnönüye değil, Cumhuriyeti kuran tüm insanlara hakaret var.

Ama, burası şimdilik AKPnin Türkiyesi...

Yakın gelecekte, bu davranışlar önlerine konulduğunda, bugün  seslerini çıkarmayan, raporu hazırlayan, ifade özgürlüğü yönünde oy kullananlar ne yapacak?

Ben de bu zavallılar için, "yalaka basını bile geride bıraktınız, sizi adil olan Tanrıya havale ediyorum." diyorum desem, her halde ifade özgürlüğümü kullanmış olurum.

Sevgili okurlar, Pazar günü sandık başına gidip oyunuzu kullanacaksınız.

Ve inanıyorum ki Atatürk düşmanlarına, Onun kurduğu laik Cumhuriyet karşıtlarına, sırf çıkarları için bu grupla işbirliği yapanlara gereken dersi vereceksiniz?

Toplam 477 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.