Nahit Duru
Nahit Duru - Kimin DSP'si

Kimin DSP'si

DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakal, 23 Haziran’da CHP İstanbul adayını desteklemeyeceklerini açıklarken, Bülent Ecevit'in kendilerine bıraktığı politik mirası öne sürüyor. Aksakal, DSP'nin, CHP'nin adayını desteklememekle Ecevit'in kemiklerini sızlatacağını işlediğim yazıma da yanıt veriyor. Ve "Yerli ve milli sol anlayışımıza ihanet eder nitelikteki bu yapının yanında durursak eğer asıl o zaman rahmetli Ecevit'in kemiklerini sızlatırız." diyor.

Aksakal’ın bu iddialarını Bülent Ecevit’i, CHP Genel sekreterliği, Genel Başkanlığı, 12 Eylül dönemi, DSP’li yıllar dahil, ölümüne değin yalnız bırakmayan Orhan Birgit’e sordum.

Orhan Birgit, Aksakal’ın Ecevit’i tanıdığına inanmadığını belirtip, “Deniz Baykal kabul etseydi Bülent Bey, DSP ile CHP’nin birleştirilmesini istemişti” diyerek şunları söylüyordu:

“Erol Simavi Vakfı nedeniyle bir araya geldiğimizde Ecevit, CHP ile DSP’nin birleşebileceğini söylemişti. DSP fesh edilecek, CHP bir süre iki genel başkanla idare edilecekti. Ne var ki, Ecevit’in bu önerisi Deniz Baykal tarafından reddedilmişti. Baykal, gönderdiği haberde,

elini taşın altına sokmayacağı cümlesine yer vermişti.”

Durum bu.

Bir tarafta Ecevit’i hiç yalnız bırakmayan bir siyasetçi Orhan Birgit, diğer yanda tesadüfen DSP Genel Başkanı olmuş Önder Aksakal.

Hangisinin sözü daha inandırıcı geliyor. Bir de dikkat ettiniz mi, Aksakal hep yandaş, yalaka medyaya demeç veriyor ve AKP’nin iddialarını yineleyip duruyor.

CHP, terörü destekliyormuş, milli değilmiş gibi söylemlerle kapı kapı dolaşıyor. İş dedikoduya, söyleme kaldıysa Aksakal’a sorulacak çok soru var. Yalnızca ortalıkta bir para olayı dolaşıyor. Önder Aksakal bu soruya yanıt vermek yerine CHP’ye çamur atmayı sürdürüyor. Aksakal bu para iddiasını neden yalanlamıyor?

Orhan Birgit’in söyledikleri çok önemli. Demek ki, Ecevit CHP’yi gönlünden atamamış, bunun için Baykal’a da mesaj göndermiş.

Baykal iki partinin birleşmesi önerisini kabul etseydi, şimdi ne Aksakal, ne DSP, ne de PM‘de İmamoğlu’nun desteklenmesine karşı

çıkanlar ortalarda olmayacaktı. Büyük bir olsalıkla Karaoğlan önderliğinde CHP iktidara demir atmış olacaktı. AKP’nin de esamesi

okunmayacaktı.

Orhan Birgit de DSP’nin aldığı bu kararın Ecevit’i inciteceği görüşünde.

Birgit’e göre; bilmeyen ellere geçen siyaset yönetimi ülkeyi kötüye götürüyor. Bülent Ecevit’i bir çok kişiden daha iyi tanıyan bu satırların yazarı da Orhan Birgit’in söylediklerine gönülden katılıyor.

Şu bilinsin ki; Ecevit yaşasaydı, Aksakal ve arkadaşları DSP’nin kapısının önünden geçemezlerdi.

Not: Gazeteci kardeşim Taki Doğan’ı yitirdik. Mesleğe spor yazarı olarak başlayan Taki Doğan, çok sayıda gazete, radyo ve televizyonun

Ankara temsilciliği görevi yapmıştı. Işıklarda uyusun. Sevenlerine, gazeteci arkadaşlarına sabır diliyorum.

Toplam 1196 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.