Nahit Duru
Nahit Duru - Tele1 yaşayacak: Ben ne yapabilirim diyen binlerce insanın mücadelesi

Tele1 yaşayacak: Ben ne yapabilirim diyen binlerce insanın mücadelesi

Sevgili okurlar, Tele1 izleyicileri. Mesleğe 1966 yılında başladım. Ve bugüne kadar ne kemdim, ne bir yakınım, ne de çalıştığım gazete, dergi veya televizyon için kimseden hiçbir şey istemedim.

Bugün durum farklı. Biz Tele1 ve abcgazetesi.com çalışanları olarak çok uzun süredir büyük fedakarlıklarla bu iki yayın organını size kesintisiz ulaştırmaya çabaladık. Amacımız haberin doğrusunu, yorumun dik alasını, korkusuzca, tartışma programlarını cesurca size ulaştırmaktı.

Geldiğimiz noktada, Tele1 yayını ödeyemediğimiz uydu borcu yüzünden kesildi. Ancak sizlerin zorlaması ile Doğan grubu geri adım atarak Tele1i yeniden yayına verdi.

Biliyorsunuz kurulduğumuz günden bu yana Tele1e ciddi bir reklam ambargosu uygulanıyor. Bunun nedeni iktidar korkusu. Düne kadar bizi teşvik eden kuruluşlar, telefonlara çıkmaz, randevu vermez oldular. İktidar korkusu onları da geri adım attırmış.

Bunun tek nedeni Tele1in diğer televizyonlardan farklı olması, doğruları, diğerlerin söyleyemediklerini korkusuzca size aktarması.

Dün çok ünlü bir iş adamı ile konuştum. Bizim için kimi kuruluşlardan randevu almasını istedim. Hiç ummadığım bir yanıt aldım:

Beni bu işlere bulaştırma.

Onunla konuşurken hastanedeki odama bir hanımefendi ile beyefendi geldiler. Bir zarf uzattılar, içinde bir miktar para vardı. İş adamının yanında sayıp, ağabeyime teslim ettim. Pazartesi sabahı İstanbula Tele1e ulaştıracak.

***

Bir yıldır yaptığı yayınlarla medyada fark yaratan Tele1 TV iktidarın ve onun emrindeki iş damlarının uyguladığı reklam ambargosu yüzünden zor günler geçiriyor. Tele1in tekrar yayına dönmesinde, izleyicilerinin payı büyük. Hem sosyal medyadan verilen destek, hem de kanalın aranarak santralleri kilitleyen binlerce kişi Doğan Grubuna geri adım attırdı…

Şimdi sizlerden aynı kararlılığı bekliyoruz. Tele1in yayınlarına kesintisiz devam etmesi, halka gerçekleri ulaştırabilmesi için maddi desteğe ihtiyacı var. Hiçbir sermaye grubunun desteğini almayan, tek başına halkın özgür sesi olma amacıyla yayın yapan Tele1, gücünü şimdiye kadar halktan ve çalışanlarından aldı, bundan sonra da aynı yolda devam etmek istiyoruz.

Siz de Türkiyenin özgür ekranı kararmasın istiyorsanız, Tele1in gücüne güç katabilirsiniz.

Tele1 sayfasında belirtildiği gibi bize üç ayrı yöntemle destek olabilirsiniz,

Kitap kampanyası yoluyla

Banka havalesi yoluyla

Kitle fonlama sitesi Patreon aracılığıyla (Yurt dışı)

Kitap kampanyası yoluyla destek olmak için 0212 955 0404 numaralı telefonu arayabilir ve kampanyalı kitaplarımızdan satın alabilir, kampanya dışı kitapları incelemek için de tele1kitap.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İzleyici sponsorluğu için banka havalesi yoluyla destek olmak için aşağıdaki hesap bilgilerini kullanabilirsiniz.

İş Bankası

IBAN: TR32 0006 4000 0011 0391 2117 82

Şube Hesap No: 1039 – 1211782

Yurt dışından destek olmak için Patreon hesabımızı kullanabilirsiniz.

Toplam 572 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.