Yeme içme sektörü 21.00 sınırlaması ile pazar günü kapalı olmaya tepkili: Bilim Kurulu'nu affetmeyeceğiz

Yeme içme sektörü 21.00 sınırlaması ile pazar günü kapalı olmaya tepkili: Bilim Kurulu'nu affetmeyeceğiz

Yeme içme sektörü 21.00 sınırlaması ile paza... “Cumartesi açıkken pazar günü neden kapalı olduğumuzu da hiçbir şekilde anlayamadık"

Haziran ayı itibariyle normalleşme tedbirleri kapsamında geçtiğimiz aya göre birçok yasağın esnetilmesine rağmen yeme içme sektöründe devam eden kısıtlamalara tepki gösterildi. Bilim Kurulu'nun kendilerine danışmadan aldığı kararların sektörü zora soktuğunu söyleyen işletme sahipleri, "Saat 21.00'de kapanmak demek akşam servisinin olmaması demek. Yani akıldışı bir yaklaşım" dedi. Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer de "Karar verilirken Bilim Kurulu'nun aşı konusunda ikna olmadığı söyleniyor. Bu kurul işin ekonomik boyutunu anlamıyor, 'Benim görevim insan sağlığı' diyor, anlıyoruz. Ama açık alanlarda yemek yemenin bulaşa etikisi ne ki? İnsanlar ya mekâna gelmeyip evde takılacaklar ya da mekândan çıkıp evde devam edecekler. Sektörümüz bu Bilim Kurulu'nu affetmeyecek" dedi. 

Cumhuriyet'ten Alican Polat'ın haberine göre sektörün önemli zincir işletmelerinden BigChefs'in kurucusu Gamze Cizreli, "Bu karar bizi çok şaşırttı. Akşam yemek saatleri zaten 20.00'den sonra başlar. Restoranlar için çok büyük sıkıntı olacak. Ayrıca cumartesi açıkken pazar günü neden kapalı olduğumuzu da hiçbir şekilde anlayamadık" dedi.

Mekânların açık havalarda tam kapasite hizmet vermesi kararını beklediklerini söyleyen Cizreli, "Bizim beklentimizin aksine kapalı mekânlar da açıldı ama büyük belirsizliklerle açıldı. 'Kapalı alanda aynı masaya 2 kişi, açık alanlarda 3 kişi oturacak' deniliyor. Yani aynı aileden insanları nasıl ayrı masalara alacağız?" diye konuştu. 

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer ise saat sınırlamasına tepki göstererek şunları söyledi:

"Karar verilirken Bilim Kurulu'nun aşı konusunda ikna olmadığı söyleniyor. Bu kurul işin ekonomik boyutunu anlamıyor, 'Benim görevim insan sağlığı' diyor, anlıyoruz. Ama açık alanlarda yemek yemenin bulaşa etikisi ne ki? İnsanlar ya mekâna gelmeyip evde takılacaklar ya da mekândan çıkıp evde devam edecekler. Sektörümüz bu Bilim Kurulu'nu affetmeyecek. Bu kararı hiçbir zaman anlayamayacağız. Bizimle hiçbir şekilde konuşmuyorlar. Açık alanda 3, kapalı alanda 2 kişi kararının mantığı nedir? Taksiye binseniz küçük arabada 5 kişi gelebilirsiniz ya da toplu taşımada iç içe gelebilirsiniz. Otelde aynı odada kalabiliyorsunuz ama restoranda aynı masaya oturamayacaksınız."

KÇÖ uzatılsın

Mekânların 24.00'e kadar hizmet verebilmesi ve pazar günleri de açılması talebini dile getiren Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl ise "Boşta duran milyonlarca insan işbaşı yaptı. Bizimle beraber bize mal ve hizmet üretenler de var hepimiz için sevindirici bir haber. Bunun yanında bir de aşılamada öncelik istiyoruz, biz de turizmci sayılırız bu detay atlanmamalı. Son olarak normal çalışma saatlerimize dönülmediği sürece kısa çalışma ödeneğinin de uzatılmasını talep ediyoruz" dedi.

"Yeme içme sektörü 21.00 sınırlaması ile pazar günü kapalı olmaya tepkili: Bilim Kurulu'nu affetmey." haberi, 02 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yeme içme sektörü 21.00 sınırlaması ile pazar günü kapalı olmaya tepkili: Bilim Kurulu'nu affetmey.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeme içme sektörü 21.00 sınırlaması ile pazar günü kapalı olmaya tepkili: Bilim Kurulu'nu affetmey.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  2. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  3. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  4. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  5. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  6. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  7. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  8. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  9. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  10. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  11. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  12. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  13. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  14. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  15. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  16. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  17. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  18. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  19. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  20. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
Gündem Haberleri