Yemeksepeti motokuryeleri: "Onlar açıklama yapmadan biz meydanlardan evlerimize çekilmeyeceğiz"

Yemeksepeti motokuryeleri:

Yemeksepeti motokuryeleri: "Onlar açıklama y... Yemeksepeti’nde çalışan motokurleyerin ücret zammı talebiyle başlattığı eylemler sürüyor. Eylem 4. gününde.

Yemetsepeti’nde çalışan motokuryeler, aylık ücretlerinin net 5 bin 500 TL’ye çıkartılması için dört gündür eylem yapıyor. Taleplerini bugün Ankara Ulus Meydanı’nda yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla bir kez daha dile getiren motokuryeler, eylemlerin dördüncü gününde olmalarına rağmen şirketin bir açıklama yapmamasını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

"Direncimizi sürdüreceğiz"

Motosikletli Kuryeler Federasyon Genel Başkanı Çağdaş Yavuz, İstanbul'da şirket yetkilileri ile motokuryeler arasında görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Yavuz, şirketin, çalışanlarına vermediği ücretleri esnaf kurye modeli için ortaklık yapacağı şirketlere aktaracağını savundu. Yavuz, "İstanbul'daki görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamıyor. Bizim kurye kardeşlerimiz yöneticilerle görüşüyorlar ama bir sonuç yok. Olacağını da zannetmiyorum. Direncimizi sürdüreceğiz. Esnaf kurye modeli için baskı yapıyorlar, o yüzden bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum" diye konuştu.

"Yıldırma politikası"

Bir motokurye ise pandemi döneminde Covid-19 virüsünü ailelerine taşımayı göze alarak çalışmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Geçen yılki şartlarımıza göre bu seneki şartlarımız eksi pozisyonda. Geçen yıl depo personeli ile aynı ücretlerle çalışırken şu an depo personelinden brüt olarak 700 TL eksik çalıştırılmaya çalışıyoruz. Hepimizi esnaf kuryeye geçirme peşindeler. Biz, esnaf kuryeye geçme taraftarı değiliz. Bu model tamamen bizi sömürmektir, üstlerinden bütün sorumluluğu atıyorlar. Buradaki politikaları, yıldırma politikası. 'Biz sizi çıkartmıyoruz, siz kendiniz çıkın' demeye getiriyorlar. Eninde sonunda bir açıklama yapacaklar. Onlar açıklama yapmadan biz meydanlardan evlerimize çekilmeyeceğiz."

"Burada olan ve olmayan herkes baskı altında"

Bir buçuk yıldır Yemeksepeti'nde çalışan motokurye Rahmen Kibar ise eylemlere gelen kuryelerin amirleri tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Kibar, şunları söyledi:

"Geçim derdinin tek sorumlusu Yemeksepeti olmayabilir. Ama Yemeksepeti, ürününe yüzde 100-200 zam yaparken benim maaşıma da yüzde 20-30'u reva görmesin, benim hakkım bu değil. Bana 5 bin 500 TL artı yan haklarımı çok rahat verebilir, ama bizim üzerimizde uygulanan mobbing. 'Esnaf kuryeye geç kardeşim' diyor. 'Benim işim olursa para kazan, benim işim olmazsa sen de para kazanma' diyor. Buraya gelen herkes ve burada olmayan herkes baskı altında. Şu an burada olan herkese, 'Kardeşim oraya gidersen tazminatsız iş hakkın feshedilir' denildi. Bunlarla buraya geldik. Bu yaşıma kadar Yemeksepeti bakmadı, Yemeksepeti ile büyümedim. Ben Yemeksepeti’ne emeğimi veriyorum, bunun karşılığını alıyorum. Sadece hakkımızı istiyoruz."

"Yemeksepeti motokuryeleri: "Onlar açıklama yapmadan biz meydanlardan evlerimize çekilmeyeceğiz"" haberi, 04 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan Yemeksepeti motokuryeleri: "Onlar açıklama yapmadan biz meydanlardan evlerimize çekilmeyeceğiz" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yemeksepeti motokuryeleri: "Onlar açıklama yapmadan biz meydanlardan evlerimize çekilmeyeceğiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı
  2. 15:05 Kırım Tatar Sürgünü 80. Yılında: Acılar Hatırlandı, Baskılar Kınandı
  3. 14:56 Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
  4. 14:54 Erzincan'daki Maden Faciası: Siyanürlü Toprak Kayması ve İşçilerin Karşılaştığı Yeni Tehlike
  5. 14:50 TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
  6. 14:44 Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
  7. 14:40 Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
  8. 14:28 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
  9. 14:22 Eyüpspor, Süper Lig'e Kalıcı Olmak İçin Transfer Çalışmalarına Başladı
  10. 14:19 Cannes'a gidemeyen ünlü isim kim? Güya Hande Erçel'i kıskanmış!
  11. 14:17 Ticaret Bakanı: Stokçuluk ve Fahiş Fiyatlara Sert Tedbirler Geliyor
  12. 14:11 Lionel Messi'nin Barcelona Transferini Belgeleyen Peçete, Rekor Fiyata Satıldı!
  13. 14:09 O Sanatçının Cinsellik İtirafı Olay Olmuştu! Gökhan Özen gündem oldu!
  14. 13:44 Bir gramını bile satmayın! Altın çok değerlenecek, o tarihe kadar tutan kazançlı çıkacak!
  15. 13:43 Türkiye'nin Savunma Sanayisi Zaferi: Bayraktar TB2 SİHA'ları Polonya'ya Teslim Edildi!
  16. 13:39 Seda ve Ümit Erdim Çiftinden Ayrılık Haberi!
  17. 13:32 Sabancı Holding, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir proje başlatıyor!
  18. 13:32 11 yıl sonra bu kadar yüksek seviyelere çıktı! Onu tercih edenler kazandı
  19. 13:32 Özel’den Türkan Saylan paylaşımı geldi: "Hepimize yol gösterdi"
  20. 13:30 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 19 yeni il müdürü atanması gerçekleştirildi
Emek Haberleri