Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Sıkı asayiş politikası, AK Parti’nin Güneydoğu’daki gücünü zayıflattı

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Sıkı asayiş politikası, AK Parti’nin Güneydoğu’daki gücünü zayıflattı

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Sıkı asa... “Kemikleşmiş tabanın dışındaki seçmenlerle bağ kurmaya çalışan CHP, eski Türkiye alışkanlıklarının çoğundan feragat edebilir”

Şanlıdağ, bugünkü yazısında CHP’nin, Deniz Baykal’a kadar katı laik-seküler söyleme sahip olduğunu ancak bunu terk ettiğini ve dönüştüğünü belirterek “Bu kafanın sittin sene iktidara gelemeyeceğini idrak eden CHP, işte bu yüzden büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Eski kasketli ‘din karşıtı seçme’ ve yöneticilerin azaldığı günümüzde, modern Türkiye’ye, inançlara ayak uydurmaya çalışan bir CHP profili var karşımızda.” görüşünü dile getirdi.

Güneydoğu’da Adalet ve Kalkınma Partisi ve HDP güçlü olduğunu kaydeden Şanlıdağ, Kürt sorununun çözümü noktasında demokratik adımlar atan Ak Parti’nin hamlesini boşa çıkaranlar ve çözüm sürecini çökertenler, dikkat buyurun aynı mihraklardır. HDP, ne yapıp ediyor, sonuçta CHP ile bir damarda buluşuyor. Çözüm sürecini çökertmek CHP ve HDP’nin işine yaramıştır. Kürt tabanlı HDP siyasetine karşı iktidarın asayiş politikasına yönelmesinden de yine HDP ve CHP sorumludur. Sıkı asayiş politikası, AK Parti’nin bölgedeki gücünü zayıflatmıştır” düşüncesini dile getirdi.

CHP’nin büyükşehirleri almasında HDP’nin katkısının büyük olduğunu yazan Şanlıdağ, CHP’nin, daha geniş kitleleri safına katabilmek için “helalleşme” çağrısı yaptığını hatırlatarak “Kemikleşmiş tabanın dışındaki seçmenlerle bağ kurmaya çalışan CHP, eski Türkiye alışkanlıklarının çoğundan feragat edebilir” dedi.

2023 seçimlerinde muhaliflerin en büyük kozunun yüksek enflasyon olduğunu yazan Şanlıdağ, şöyle devam etti:  “Seçmen izliyor, ölçüp tartıyor. CHP’deki ve peşine kattığı diğer partilerdeki samimiyeti analiz etmeye çalışıyor. AK Parti’ye düşen, nasıl olsa bu millet CHP’ye oy vermez deyip rehavete kapılmak değil, rasyonel adımlar atarak, siyasete yeni bir soluk kazandırmak olmalıdır. CHP ve beraberindekilere olan ilgiyi desteğe dönüştürmek veya dönüştürmemek AK Parti’nin elinde.

 Şu anda CHP ile birlikte hareket eden tüm partilerin amacı (DEVA, GELECEK, SAADET), CHP’li (Alevi) birine asla oy verilmez algısını kırmaktır. Dikkat edin, o kabuğu kırmaya henüz muvaffak olamadılar. Kabuğu çatlatmaya uğraşıyorlar. Çatlamaz demeyin, yerel seçimlerdeki başarılarını unutmayın. O yüzden bu seçim, çok önemli. Ak Parti’nin yenilebileceğini test etmeye çalışıyorlar.

Vefasızdır siyaset..

Dün Reisin en büyük makamlara taşıdığı kişiler,  bugün onu devirebilmek için AK Parti karşıtı oluşumlarda saf tutabiliyorlar.

Köklü bir muhasebeye ihtiyacımız var. Ak Parti’nin güçlü bir hikâyesi ve sağlam bir sosyolojik tabanı vardır. Muhalefetin özgül ağırlığı yok.“

"Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Sıkı asayiş politikası, AK Parti’nin Güneydoğu’daki gücünü zay." haberi, 13 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Sıkı asayiş politikası, AK Parti’nin Güneydoğu’daki gücünü zay.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Sıkı asayiş politikası, AK Parti’nin Güneydoğu’daki gücünü zay.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Politika Haberleri