Yeni çıkan kitaplar /31 Temmuz 2017

Yeni çıkan kitaplar /31 Temmuz 2017

Yeni çıkan kitaplar /31 Temmuz 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-292.jpg

Bülent Akgezer
TENEDOS BOZCAADA
Rüzgarlı Söylencelerin Adası
Yitik Ülke Yayınları

Bülent Akgezer'den, Bozcaada tarihi ve Bozcaada kültürü üzerine hazırlanan benzersiz bir kitap. Yolu adaya düşen, adayı özleyen, merak eden herkese şaşırtıcı bir yol haritası. Adanın bilinmeyenlerini keşfetmek için okuyun.

Bozcaada ya da en çok bilinen eski ismi ile Tenedos, Çanakkale Boğazı çıkışının güneydoğusunda, boğaza 22 kilometre uzaklıkta bir ada. Yüzölçümü 36,5 kilometrekare, yaklaşık bir kilometrekare hesaplanan çevredeki adacıkların da katılmasıyla 37,5 kilometrekare ediyor.
Türkiye'nin Gökçeada (İmroz) ve Marmara Adası'ndan sonra üçüncü büyük adası. Yerleşmeye uygun büyüklükte, ama çevresinde uğuldayan denizin varlığını unutturacak kadar da geniş olmayan bir ada.
Coğrafi konumu bu adaya stratejik bir önem kazandırmış. Antik dünyanın denizlerde dolaşan insanlarına sığınak ve basamak taşı olmuş, Batı Anadolu kentleri içinde, Anakara'da etki alanı yaratacak kadar güçlenmiş, daha sonra zamanın güçlü devletlerinin uğrunda savaşacakları kadar ilgi odağı, imparatorlara ve sıradan insanlara sığınak olmuş, zaman zaman da unutulmuş, korsanlara terk edilmiş.
Bazı olaylar, bu geçmişi uzaktan ilgilendirse bile, sonuçta bu topraklar ve denizlerde yaşayan insanların, bizim insanlarımızın geçmişle şekillenen, bugünkü dünyalarını anımsamaya ve anlamaya çalıştım.

288 s. İstanbul 2017

2-250.jpg

Aslı E.Perker
BAŞKALARININ KOKUSU
Everest Yayınları


Bir çok dile çevrilen romanlarıyla Türk ve DÜnya okurlarının dikkatini çeken Aslı E. Perker'in ilk yapıtı. Başkalarının kokusu, kahramanlarının derin psikolojik tahlilleriyle boyut kazanan çok katmanlı bir roman. Olaylar, suya atılan taşların, büyüyerek kesişen halkaları gibi birleşiyor. Romanın sekiz kahramanı, kiminin arasında yüz yıl olsa da birbirini etkiliyor. Böylece, bir kahramanın öyküsündeki düğüm, bambaşka bir öyküde çözülüyor.
Bir ajans sahibi, bir hemşire, bir bankacı, bir muhabir, bir Osmanlı Paşası, bir Paşa hanımı, bir müşteri temsilcisi, bir tarihçi; küçük tesadüfleri, hayatın anlaşılmaz sihrini kanıtlar gibi karşımıza çıkıyor. Başkalarının Kokusu, okuruna, teğet geçtiği hayatlarda, farkında olmadan kimbilir kimleri etkilediği sorusunu bırakıyor.

270 s. İstanbul 2017

3-171.jpg

Hıfzı Topuz
BİR ZAMANLAR NİŞANTAŞI’NDA
Remzi Kitabevi


Vali Konağı'nın da yer aldığı modern bir semt olan Nişantaşı'ndan anılar, portreler...
Hıfzı Topuz bu kitabında çocukluk ve gençlik yıllarındaki Nişantaşı'nı anlatıyor. Nişantaşı'nın 40'lı 50'li yıllarından konaklar, sokaklar, pastaneler, ünlü sakinler, renkli sosyal ilişkiler, akşam turları, göz aşinalıkları ve belki de yaşam boyu anımsanacak aşklardan buruk anılar…

176 s. İstanbul 2017

layer-111-003.jpg

Giulia Gubellini
UNDER
ÖLÜM OYUNU
Kitapsaati Yayınları


Ölüm kokulu çıkmaz bir yol…
Özgürlüklerini kaybetmiş insanlar… Her an baskı, işkence, tutsaklık, ölüm korkusu ve yaşamsal sınırlılıklar… Her an izlenme ve dinlenme huzursuzluğu…
Tüm bunlar bir ülkenin realitesi olunca, özgürlükleri uğruna yola çıkan ve savaşan bir avuç genci nasıl bir süreç ve son bekliyor? Bunun için ölüm oyunu oynanır mı? 

242 s. İstanbul 2017

5-052.jpg
Selvedin Avdic
YEDİ KORKU
Dedalus Yayınları


Yedi Korku, dokuz ay boyunca sadece üç gün uyuyabilen bir roman. Delilik ile uzlaşma, savaş ile barış, yaşayanlarla ölüler, evlilik ile yalnızlık dilemmalarını tutuyor içinde. Bosna Savaşı’nın ardından insanların bölünmüşlüğü üzerine yoğunlaşan, gerçeküstü ögelerle harmanlamış büyük bir roman bu. Salgın bir hastalık gibi hızla yayılan ve insanları esir alan korkular. Karanlığa, savaşın tamtamlarına bulaşan histerik körlüğümüz. Slav mitleri ile Pegasus. Balkanların, sıra dışı yazarı Selvedin Avdic’in kaleminden dökülen bu başyapıtla yıkım dolu bir dünyaya başımızı önümüze eğerek giriyoruz.

176 s. İstanbul 2017

6-046.jpg

Paul Halpern
EINSTEIN’IN ZARI VE SCRÖNDİNGER’İN KEDİSİ
Kırmızı Kedi Yayınları

İki Dâhi Fiziğin Birleşim Kuramını Oluşturmak İçin Kuantum’daki Rasgelelikle Nasıl Mücadele Etti.
 
Dünyaca ünlü fizikçi Paul Halpern’in çoksatar bilim kitabı Einstein’ın Zarı ve Schrödinger’in Kedisi, bizleri modern fiziğin doğduğu yıllara götürüyor. Einstein, Schrödinger, Bohr ve daha pek çok fizikçinin evreni anlamak için girdikleri rekabeti, ustaca kurguladığı ve kolay okunur diliyle anlatıyor. Bilgilendirici olmanın yanı sıra merak uyandırıcı bir kitap Einstein’ın Zarı ve Schrödinger’in Kedisi.
 
“Olağanüstü ve kışkırtıcı. Halpern’in kitabı, fiziğin günümüzdeki problemlerine ışık tutuyor.''
-Wall Street Journal-
 
“Fizikçi Halpern, evrenin sırrını arayan Einstein ve Schrödinger’in hikâyesini esprili ve kararlı bir dille anlatıyor.''
-Nature-

336 s. İstanbul 2017

7-039.jpg

Abdulrazak Gurnah
SON HEDİYE
İletişim Yayıncılık


Son Hediye, etnik kimlik, köken ve aile temaları etrafında dokunmuş bir kültürel sentezin romanı. İngiltere’de yaşayan bir Afrikalı göçmen olan Abbas, yakalandığı hastalığın ardından geçmişini sorgulamaya başlar. Abbas’ı bir hikâye anlatıcısına dönüştüren hastalık süreci, yıllardır eşi Meryem ve çocuklarından sakladığı büyük sırrını da ortaya çıkartır. Abbas’ın sınırları aşındıran hikâyesi etnik kimlik ve köken, gerçek ve kurmaca gibi ayrımların kayganlığını ortaya koyarken yüzleşilmemiş hatıraların, dilsiz kalmış hikâyelerin insan zihninde yarattığı kalıcı etkileri de sergiler. Son Hediye, cesur bir hikâye anlatıcısı olmanın insanın yakınlarına verebileceği en büyük hediye olduğunu gösteren çarpıcı bir yüzleşme anlatısı.

284 s. İstanbul 2017

8-032.jpg

Alfred Hermida
HERKESE SÖYLE
(Sosyal Medya’da Neden Paylaşımda Bulunuruz)
Kafka Yayınevi

Peter Mansbridge @PeterMansbridge
“Hepimiz sosyal medyanın dünyamızı değiştirdiğini biliyoruz ama Herkese Söyle, bu değişimin ne anlama geldiğini analiz etmek üzere yapılan ilk ciddi deneme. Sokak protestolarından ilişkilere, haberlerin ele alınışından aradaki diğer her şeye, Alfred Hermida’nın büyüleyici yeni kitabı ''Biz ne yarattık ve sayesinde daha iyi bir yerde miyiz?’ sorusunu cevaplıyor. #bukitabıokumakisteyeceksiniz''
Margaret Heffernan @M_Heffernan
A Bigger Prize: We Can Do Better than the Competition kitabının yazarı
“Paylaşmak insan olmaktır. Bu gerçek o kadar bariz ki, çoğu zaman rekabetçi oyunlara ve bölgesel savunmacılığa kendimizi kaptırıp görmezden geliyoruz. Ama bir şirketi, takımı ya da aileyi yöneten kimsenin, paylaşımcı ve iletişimsel içgüdülerimizi teşvik etmeden ve özgürleştirmeden başarılı olma şansı yok. Hermida bunu anlıyor ve yaptığımız, inşa ettiğimiz her şeyde bunu görüyor. Teknoloji yeni olabilir ama mesaj daimi: Enformasyon -tıpkı güç gibi- etkisini en iyi paylaşıldığında gösterir.''
Michael Tippett @Mtippett
Hootsuite Labs, Yeni Ürünler Direktörü
“Alfred Hermida, Herkese Söyle kitabında kullanıcı tarafından üretilen içerik ve sosyal medya ile ters yüz edilen habercilik paradigmasını inceliyor. Araştırmaları bize post-internet döneminde en çok bozulmaya uğrayan endüstrilerden biri hakkında çok önemli içgörüler sunuyor. Haberleri günümüzde nasıl ürettiğimiz ve onlara nasıl eriştiğimiz konusunu önemseyen herkes için mutlaka okunması gereken bir kitap.''
Kristine Stewart @KristineStewart
“Artık herkesin parmaklarının ucunda ''yayın yapmak’ için kendi forumlarına sahip olduğu bir çağda enformasyonun iletişiminin ve yayılımının nasıl değiştiğini kavrayan ve bunu akıcı bir şekilde anlatan bir bakış.''

216 s. İstanbul 2017

9-021.jpg

Gönül Çatalcalı 
EŞİKTEKİLER
Tekin Yayınevi

1950’lerin Türkiye’si… Halkçılarla Demokratlar karşı karşıya geldiklerinde, zorlukla ayakta duruyor -henüz- bebek demokrasi. Vatan Cephesi, Tahkikat Komisyonları, korkular, bölünen halk… Bir yanlış birçok doğruyu götürüyor. Ege kasabalarından birinde, henüz gelecek düşleri olgunlaşmamış İstanbullu bir yabancı… Yaşadığı yere dâhil olma savaşı veren bir kaçak, kendine sürgün… Bu kasabada zamanın iplerini ağır ağır dokuyarak, arkasında bıraktığı hayatın tam ortasında yuvalanan karanlık ve kirli boşluğu önüne taşımadan ilerlemek istiyor… Sahneye gerilmiş ince bir perdenin ardındaki döneme ışık tutan Gönül Çatalcalı, perdenin önünde büyük bir aşkı, ürperten heyecanları ustalıkla aktarıyor, arkadaki siyasetin masum insanlara dokunan kirli yanlarını gözler önüne seriyor. O günlerin “sır''larını günümüze taşıyarak ikinci kuşağa çözdürürken, okuyanı derinden sarsan bir hikâye anlatıyor. Eşiktekilerin hikâyesini…

376 s. İstanbul 2017

10-013.jpg

Kolektif
YENİ BİR AYDINLANMA İÇİN GERİCİLİĞE KARŞI AYDINLANMA MÜCADELEMİZ
Yazılama Yayınları

Bilime, sanata, çevreye, kadına düşman bir zihniyet Türkiye’yi tehdit ediyor. Laiklik ilkesi yok edildi, eğitim imamların elinde. Cumhuriyet düşmanları protokolün en ön sırasına yerleşti.
 
Bugün Aydınlanma kavgası işçi sınıfı devrimcilerinin elinde yükselecek. Laiklik, cumhuriyetçilik, yurtseverlik; bu değerler geniş bir kesimin ortak paydası ama bugün bu değerler yaşayacaksa, onların neden ayaklar altına alındığı sorusunun yanıtlanması herkes için bir zorunluluk.
 
İşte bu soruya kolektif bir yanıt veriyor elinizde tuttuğunuz kitap. Aydınlanma, sonuna kadar: Neden ve Nasıl?

240 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar /31 Temmuz 2017" haberi, 31 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar /31 Temmuz 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar /31 Temmuz 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  2. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  3. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  4. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  5. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  6. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  7. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  8. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  9. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  10. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  11. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  12. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  13. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  14. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  15. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  16. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  17. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  18. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  19. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  20. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
ABC Kitap Haberleri