Yeni çıkan kitaplar / 5 Şubat 2018

Yeni çıkan kitaplar / 5 Şubat 2018

Yeni çıkan kitaplar / 5 Şubat 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-408.jpg

Farabi
MUTLULUĞUN KAZANILMASI
Çeviren: Ahmet Arslan
İş Bankası Kültür Yayınları

Farabî (870-950): Türk-İslam filozofu, gökbilimci, müzisyen. İslam'ın Altın Çağ'ının en önemli isimlerden biridir. Farabî yükseköğrenimini Bağdat'ta tamamladı, zamanın ünlü bilginlerinden ders aldı. Aristoteles'in ve Platon'un eserlerini inceledi, bu iki filozofun felsefelerini İslam'la bağdaştırmaya, bu sayede İslam dinine felsefi bir nitelik kazandırmaya çalıştı.

Felsefeye mantık ile başlayıp metafizik üzerinde durdu; felsefenin dil, siyaset, doğa, zihin ile ilgilenen dallarında eserler verdi; müzik aletleri geliştirdi, müzik ve psikoloji konularında yazdı. İslam felsefesinin gelişmesini ve korunmasını sağladı, Batılı Orta Çağ düşüncesini etkiledi.

Siyaset felsefesi alanındaki en olgun eseri kabul edilen Mutluluğun Kazanılması öncelikle insanların her iki dünyada mutluluğu kazanmalarına aracı olan insani şeyleri, yani teorik erdem, fikrî erdem, ahlâki erdem ve pratik sanatları tanımlar.

88 s. İstanbul 2018

2-346.jpg

Nebil Özgentürk
DAİMA ŞIK
Kara Karga Yayınları
Şıklığı ve Zarafetiyle Gazi Mustafa Kemal

Liderler, hem giyim kuşamları hem de hal ve davranışlarıyla, sözcüsü oldukları toplumun dış ilişkilerdeki temsilcisi, iç ilişkilerdeki rol modelleridirler. Giyimde ince bir zevk, duruşta göz ardı edilemez zarafet, düşünce ve eylemleri de bütünler, destekler, parlatır.

Savaş koşullarında bile askerlerine derli toplu ve temiz giyimi emreden Gazi Mustafa Kemal, hedeflediği çağdaş Türkiye'yi önce kendi sırtında taşıyor; fraklardan golf pantolonlara, silindir şapkalardan saatlere kadar giyim kuşamındaki ayrıntılarla büyük atılımlara imzasını atıyordu. Batı'yı taklit etmiyor, ondan esinleniyor, bu yeni modaya kişisel dokunuşlarını da katarak özgün tarzını yaratıyordu.

Derimod'un kurucusu, işadamı Hasan Yelmen ve Prof. Dr. Emre Kongar, Gazi'yle zaman geçirme şansı olan, onunla aynı sofrada yiyip içmiş, dans etmiş, yollara düşmüş tanıklarla görüştüler. Manevi kızı, ilk kadın havacı Sabiha Gökçen, Cumhuriyet gazetesi kurucularından Nadir Nadi, Müzeyyen Senar, sahneye çıkmış ilk kadın oyuncular ve şarkıcılar, öğretmenler ve modacılar, Gazi'nin şıklığını anlattılar. Nebil Özgentürk, yirmi yıl süren bu özel çalışmayı, tanıkların çoğu da aramızdan ayrıldıktan çok sonra okura sunuyor.

288 s.İstanbul 2018

3-003.jpeg

Jack Epps Jr.
SENARYO YAZMAK YENİDEN YAZMAK DEMEKTİR
Çeviren:Murat Eyrik
Kalkedon Yayıncılık

Senaryoların bir defada yazıldığı söylenemez. Gerçekte bitmiş bir senaryo kendini defalarca tekrarlayan bir yeniden yazım sürecinin ürünüdür.

Alexander Mackendrick, Yazar/YönetmenThe Man In The White Suit - The Ladykillers

Cider House/Tanrı'nın Eseri Şeytanın Parçası'nın yazım deneyimi bana bir yazar olarak bir kez daha yazılı bir eser yaratımının en önemli parçasının yeniden yazım süreci olduğunu öğretti.

John Irwing, Senaryo ve Roman YazarıThe World According to Garp - Cider House

Gençliğimde gerçekten felaket derecesinde kötü bir yazar olduğumu söyleyebilirim. Kendini ifade etmeyi neredeyse hiç beceremeyen, kompozisyon ödevlerinden zorlukla –C alan bir öğrenciyken onuncu sınıfta okul değiştirdikten sonra aniden notları A'ya yükselen bir öğrenci olduğumu anımsıyorum. Bunun iki temel nedeni olduğunu düşünüyorum. İlk olarak büyük bir azimle hikâyeler okumaya başlamam ve kuşkusuz gözden geçirerek yeniden yazmanın öneminin farkına varmam.

Tom Schulman, Senaryo yazarıDead Poets Society - Honey I Shrunk The Kids

Sonuna kadar yazdıktan sonra başa dönüp bir kez daha yazıyordum, sil baştan bir kez daha ve tekrardan… Abartma olmaksızın A Few Good Men/Birkaç İyi Adam sanırım yirminci taslak bitiminde son halini almıştı.

Aaron Sorkin, Senaryo ve Oyun yazarıA Few Good Men - The Social Network

620 s. İstanbul 2018

4-176.jpg

Kathleen Wünscher, Deniz Sertcan, Matthias Gatzmeier, Christoph Delius
ANTİK ÇAĞLATDAN GÜNÜMÜZE –FELSEFENİN ÖYKÜSÜ
Çeviren: Ayşegül Gürsel
Hep Kitap

“Merak, başlangıçtan bu yana insanlığı felsefe yapmaya itmiştir, hâlâ da itmektedir.'' Büyük Yunan düşünür Aristoteles'in bu sözü bugün hâlâ geçerli. Muhtemelen yıllar sonra da geçerliliğini koruyacak. Hal böyleyken felsefe tarihi de düşünürleri, akımları, kavramları ve teorileriyle alabildiğine uzanan bambaşka bir evren. hep kitap kendi kurallarıyla yönetilen bu evrene adım atmak isteyenler için eşsiz bir rehber sunuyor: Felsefenin Öyküsü

Bu kitapta Yunan filozoflardan modern filozoflara kadar sayısız filozof, sayısız teori, sayısız soru ve sayısız yöntem sizleri bekliyor. Hem de birbirinden güzel illüstrasyonlarla birlikte! Felsefenin antik çağlardan başlayan uzun tarihini öğrenmek istiyorsanız baş ucunuzda 
Felsefenin Öyküsü'ne yer açın!

160 s. İstanbul 2018

5-103.jpg

Euripides
ALKESTİS-MEDEİA-ELEKTRA
Çeviren:Ahmet Hamdi Tanpınar
Dergah Yayınları

Bu kitapta, Antik Yunan tiyatrosunun önemli oyun yazarlarından Euripides'in Alkestis, Medeia ve Elektra adlı üç oyunu yer alıyor. Bu üç oyunun ortak özelliği, aile ilişkileri ve ata-erkil toplum düzeninde kadının yeri üzerinde durulmasıdır. Bununla birlikte Euripides, mitten aldığı oyunun konusunu efsane düzeyinden günlük yaşam düzeyine indirir. İdealleşti-rilmiş kişilerden ziyade rençper, sütnine, lala gibi kişileri oyuna dâhil eder. Dolayısıyla idealleştirilmeyen kahramanlar hata yaparlar, acı çekerler, zaaflarına yenilirler. Böylece onların psikolojisini yakından tanımak mümkün olur.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Türkçesiyle okuyacağımız bu oyunlar, yazarın çevirmen kimliğini göstermesi açısından önemlidir. Kitapta yer alan dipnotlarda, mitolojik figürler ve olaylar hakkında kısa ve açıklayıcı bilgiler yer almaktadır.

162 s. İstanbul 2018

6-083.jpg

Lou Andreas-Salome
RUTH
Çeviren: İlknur İgan
İş Bankası Kültür Yayınları

Lou Andreas-Salome yapıtlarında kendi deneyimlerinden yola çıkarak, geleneğin kısıtladığı hayatlarında kendi yollarını bulmaya çalışan kadınları, yetişkinliğe adım atmaya hazırlanan genç kızları anlatmıştır. Bu kadın hikâyeleri arasında kilit önem taşıyan Ruth, yazarın sağlığında en çok ilgi çeken yapıtıdır. 1895 yılında yayımlanan roman zamanın edebi zevkini yansıtır.

Çocuksu bir çekiciliğe sahip esrarengiz bir genç kız, işini çok seven bir eğitimci olan öğretmeninin kalbini tutuştururken, yaşadıkları karşılıklı bir büyülenmeye dönüşür. Genç kızın iç âlemi psikolojik tahlillerle aktarılır. 1928 yılına dek on baskı yapan Ruth'un okurları arasında Rainer Maria Rilke ve Sigmund Freud gibi ünlü kişiler de vardı. Hatta romandan çok etkilenen Rilke kendi kızına “Ruth'' adını vermişti.

252 s. İstanbul 2018

7-073.jpg

Mehmet Atilla Güler
BELKİ GERÇEK YAPMAYA
Cem Karaca’nın Hayatı, Müziği ve Yalnızlığı
İmge Kitabevi Yayınları

Mehmet Atilla Güler, rock müzik tarihimizin başta gelen isimlerinden Cem Karaca'yı muhalif ve politik kimliği ile inceliyor. Cem Karaca'nın da dahil olduğu öncüler, önce yabancı sözlü şarkılar yorumlayarak yola çıkmış, ardından buralı yeni bir rock türevini ortaya koymuştu: Anadolu Pop/Rock… Daha ortaya çıkan ilk kayıtlarda “toprak ağaları''yla bir meselenin olması bu türü doğal olarak muhalif kılmıştı. Cem Karaca ilk yükselişe geçtiği grubu Apaşlar'la “ipsizlerin'' Mehmet ve dört köyün ağa kızı Zeyno'nun hikâyesini anlattığında bu tabii ki sadece bir aşk hikâyesi olmuyordu. Kısa süre sonra Cem Karaca, Apaşlar'la şöyle bir yol ayrımına geldi: “Sol majör mü yoksa sol devrim mi?'' Bu araştırma ne majörlerden ne de devrimden vazgeçen Cem Karaca'yı anlatıyor.

Cem Karaca, 1960'ların ortasından itibaren dönemin sosyal ve politik gelişmelerinin de etkisiyle kendisine yeni bir hat çizerek uzun süre boyunca Türkiye'de “politik rock'' denince akla gelen ilk isim oldu. Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar, Dervişan ve Edirdahan gibi gruplarla çalıştı. Başlarda daha çok feodalite vurgusuna odaklanan Karaca, Dervişan döneminden itibaren Tamirci Çırağı başta olmak üzere yaptığı şarkılarla kentli sorunlara değinmeye başladı. Yine aynı döneme ait 1 Mayıs Marşı, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından Karaca'nın vatandaşlıktan çıkartılmasına neden olan süreci başlattı. Cem Karaca, “vatansız'' pasaportu ile Almanya'da geçirdiği 1980-1987 döneminde Türkiye'de sistemli saldırılara maruz kaldı. 1987'de ülkeye dönüşünün ardındansa bir dönemi birlikte yaşadığı insanlar tarafından “döneklik'' başta olmak üzere çok sayıda suçlamayla karşılaştı.

Bu kitapta, tüm bu yılların yanında, Cem Karaca'nın pek de bilinmeyen 1990'lı yıllarından 2004'te ölümüne kadar geçen süreç ve ölümünün ardından yapılan çalışmalar kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.

Güven Erkin Erkal

135 s. İstanbul 2018

8-060.jpg

Francis Fukuyama
SİYASİ DÜZEN VE SİYASİ ÇÜRÜME
Çeviren:M.Murtaza Özeren
Profil Yayıncılık

David Gress, The Wall Street Journal'daki yazısında Francis Fukuyama'nın Siyasi Düzenin Kökenleri isimli kitabından “ilmine hâkim ve hayran olunacak şekilde hudutsuz bir hırsa sahip'' şeklinde bahsetmişti. The New York Times Book Review'da Michael Lind, kitabı “zamanımızın öncü entelektüellerinden birinin devasa bir başarısı'' diye yorumlamıştı. Ve de Gerard DeGrott, The Washington Post'ta “bu, her daim hatırlanacak bir eser, ikinci cildi bir an önce tamamlansın'' diye yazmıştı.

Pek çoklarına göre en azından son yirmi beş yıl içerisinde üretilmiş olan en önemli siyasal düşünce eserini tamamlayacak ikinci cilt, nihayet geldi. Hayatî önemdeki bir soruya, toplumların ve kurumların nasıl güçlü, kişiler üstü ve güvenilir siyasi kurumlar geliştirdiği sorusuna cevap arayan Fukuyama, kaldığı yerden, yani Fransız Devrimi'nden başlattığı hikâyeyi, Arap Baharı denilen olaylara ve modern Amerikan siyasetinin işlev bozukluklarına kadar götürüyor. Yozlaşmanın devlet yönetimi üzerindeki etkisini ve neden bazı toplumların bu yozlaşmayı bertaraf etmekte başarılı olduğunu inceliyor. Sömürgeciliğin Latin Amerika, Afrika ve Asya'daki değişik miraslarını keşfediyor ve neden kimi bölgelerin diğerlerinden daha hızlı gelişip zenginleştiğine dair zekice ve yerinde bir açıklama getiriyor. Ayrıca da küresel çapta yükselen bir orta sınıfı ve Batı'daki siyasi felcin giderek güçlenmesini dikkate alarak, demokrasinin geleceğine ilişkin cesur tahminlerde bulunuyor.

Düzgün biçimde işleyen bir modern devlet yaratma problemine nefes kesici bir anlatımla çok kapsamlı ve ustalık dolu bir açıklama getiren Siyasi Düzen ve Siyasi Çürüme, daha şimdiden bir klasik olmaya aday.

“Dolambaçsız ve mantıklı… Fukuyama, her şeyden öte gözü pek ve iddialı birisi.''

?Sheri Berman,The New York Times Book Review

“600 sayfalık bir siyasal bilimler eserinin en heyecanlı yerinde kesilmesi ve okuru merak içinde bırakması pek alışılmış bir şey değildir. Ama Francis Fukuyama'nın siyasi toplumların nasıl ne neden geliştiği ile ilgili iki bölümlü epik izah çalışmasının üç yıl evvel yayınlanan ilk cildi, esas büyük soruyu cevapsız bırakmıştı… Siyasi Düzen ve Siyasi Çürüme, işte onun bu büyük soruya cevabı oldu. Fukuyama'nın zengin sezgileri ve meseleleri kavrama kabiliyeti, onu demokrasi hakkında çalışmış en büyük yazarlar arasına yerleştirecek kadar kıymetli.''

?David Runciman,Financial Times

“Çarpıcı bir öğrenme tekniğine dayanan, abidevi bir çalışma.''

– The Economist

“Fukuyama hem bir politika üreticisi hem de bir danışman oldu… Son eseri, siyasi düzenin en temel sorunlarını açığa çıkarma gayesini güdüyor.''

– David Polansky,Wall Street Journal

551 s. İstanbul 2018

9-043.jpg

Philip Roth
PASTORAL AMERİKA
Çeviren:Orhan Yılmaz
Yapı Kredi Yayınları

Parlak ve gösterişli bir zırha bürünmüş Amerika, kendi zaaflarıyla yüzleşebilecek mi?

Ünlü Amerikalı yazar Philiph Roth, kendisine Pulitzer Ödülü'nü kazandıran Pastoral Amerika'yla okurunu vahşi bir yolculuğa çıkarıyor.

Varlıklı, erdemli ve ahlaklı, içine doğduğu Amerikan rüyasının gıpta edilen neferlerinden “Sarıkafa'' Seymour Levov, ışıltılı hayatının kontrolünü elinden kaçırıyor. Pastoral Amerika'da Yahudiler ve Katolik İrlandalılar sanki çarmıha gerilme olayı hiç yaşanmamış gibi birlikte Noel'i kutluyor, dünyayı yöneten ABD, bir yandan da 60'ların donanımlı, politize olmuş öfkeli gençlerini zapt etmeye çalışıyor.

Philip Roth okuru sarsarak ve yer yer rahatsız edici olmaktan kaçınmadan anlattığı hikâyesiyle, süper güç olmaya hazırlıksız yakalanmış fakat pozisyonunu kaybetmek istemeyen ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan 90'lı yıllara kadar çektiği acıları ve kendi adına ödediği bedelleri hayatı mahvolmuş bireyler üzerinden tartışmaya açıyor.

404 s. İstanbul 2018

10-027.jpg

Ernesto Sabato
DİRENİŞ
Çeviren:Pınar Savaş
Delidolu Yayınları

Latin Amerika edebiyatının son büyük klasik yazarlarından Ernesto Sabato’nun ölmeden önce yazdığı son kitabı!

Direniş, insanoğlunun yaşadığı dünyaya ve çevresindeki diğer bireylere karşı yabancılaşmasını ve yozlaşmasını konu ediniyor.

Arjantinli ünlü yazar, hızlı yaşayan ve sürekli üretmek zorunda kalan insanlara artık biraz soluklanmaları gerektiğini anımsatarak haklı bir direniş çağrısında bulunuyor. 

Arjantinli yazar Ernesto Sabato Direniş’te, artık unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerin yeniden hatırlanması gerektiğini vurgularken, insanı sahte umutlara yönelten teknolojiye karşı çeşitli uyarılarda bulunuyor. Arjantin’in, özellikle de Buenos Aires’in hızlı modernleşmesinin getirdiği yabancılaşmaya, kentin temel değerlerini yitirişine vurgu yapan Sabato, modern hayatın insanı soluksuz bıraktığını, bu hız içinde insanın insanlığını kaybettiğini öne sürüyor.

Sabato sohbet havasında kaleme aldığı kitabında, çağımızın teknolojik ve ekonomik çılgınlığına karşı ahlâki ve vicdani bir direnişi savunuyor.

"Çevremizdeki küçük dünyada bir güzellik ortamı yaratamayacak hale gelip aklımızı sadece giderek daha fazla insanlıktan çıkan ve rekabetçi olan işle ilgili konulara verirsek nasıl direnebiliriz?''

140 s. İstanbul 2018

11-020.jpg

Wendy Brown
HALKIN ÇÖZÜLÜŞÜ
Neoliberalizmin Sinsi Devrimi
Çeviren:Barış Engin Aksoy
Metis Yayıncılık

Bugün hayatın her veçhesine nüfuz etmiş olan neoliberal rasyonalite, her şeyi ve herkesi homo oeconomicus suretinde yeni baştan yaratıyor. Demokrasinin ilke ve kaideleri, bu akıl ve yönetişim düzeni tarafından, ekonomik terim ve ölçülerle çerçevelendiğinde neler oluyor peki? Bireysel ve kolektif özyönetime ve buna dayanak oluşturan kurumlara gösterilen bağlılık, sermaye değerini, rekabet konumunu ve kredi notunu artırmaya yöneltilen övgülerin altında ezilip yerinden edildiğinde? Halk yönetiminin beraberinde getirdiği ifade, müzakere, katılım, kamu yararı ve iktidar paylaşımı pratikleri ve ilkeleri, ekonomikleşmeye maruz kaldığında neler oluyor?

Çözülüp dağıtılan demos, insan sermayesi parçalarına dönüşüyor; adalet ancak büyüme oranları, kredi notları, yatırım iklimlerinin dayatmalarıyla ilişkili olarak gündeme geliyor; özgürlük insan sermayesinin değerini artırma buyruğuna tabi kılınıyor; eşitlik piyasa rekabeti içinde dağılıp gidiyor; halk egemenliği bütün bunlarla giderek daha bağdaşmaz oluyor. Liberal demokrasinin kurum, pratik ve âdetleri bu dönüşümden sağ çıkamayabilir. Radikal demokrasi düşleri de keza.

Halkın Çözülüşü’nde, neoliberalizmin demokrasinin temellerini nasıl sarstığını anlatıyor Wendy Brown.

İstanbul 2018

banner-006-001.jpg

"Yeni çıkan kitaplar / 5 Şubat 2018" haberi, 05 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 5 Şubat 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 5 Şubat 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  2. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  3. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  4. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  5. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  6. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  7. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  8. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  9. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  10. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  11. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  12. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  13. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  14. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  15. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  16. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  17. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  18. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  19. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  20. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
ABC Kitap Haberleri