Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 12 Aralık 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 12 Aralık 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

dunyayi-degistiren-dusunurler-cilt-350675b750ae2e63804f2393479c0f48b.jpg

Sadık Usta

DÜNYAYI DEĞİŞTİREN DÜŞÜNÜRLER 3. CİLT

Yordam Yayınları

Sadık Usta, ilk ciltte Hint Veda'larından başlayan, ikinci ciltte Montesquieu'ya kadar getirdiği Dünyayı Değiştiren Düşünürler seçkisinin üçüncü cildinde, eşitlikten, özgürlükten, toplumsal adalet ve aydınlanmadan yana düşünürleri anlatmaya, onların temel yapıtlarından dikkat çekici pasajlar sunmaya devam ediyor.
Felsefe ve siyaset tarihi açısından önemli bir başvuru kaynağı oluşturan bu değerli çalışmanın elinizdeki cildinde yer alan düşünür ve politikacılar şunlar: Voltaire, La Mettrie, Rousseau, Diderot, Helvetius, D'Alambert, Baron D'Holbach, Thomas Jefferson, Robespierre ve Saint-Just. 

Bir yandan bu on düşünüre ve dönemlerine dair geniş bilgiler sunulurken, diğer yandan da Ansiklopedicilerin, Fransız Devrimi'ne paralel gelişen düşünsel üretiminin, Amerikan bağımsızlık mücadelesinin ve maddeci felsefi birikimin en temel yapıtları da bu ciltte bir araya geliyor. 
Tıpkı ilk iki ciltte olduğu gibi… Eşitlikten, özgürlükten yana, Marksizmin önceli bu düşünürlerle buluşmak; dünyayı değiştiren düşünürleri tek tek tanımak; devasa yapıtlarından yapılmış özenli seçkilerle düşüncelerine nüfuz etmek ve el altında her zaman değerli bir başvuru kaynağı bulundurmak isteyenler için...

352 s. İstanbul 2016

gercek-ve-diger-yalanlar5b014d6f38e31e1c0cbd81504903abaa.jpg

Sascha Arango

GERÇEK VE DİĞER YALANLAR

Kırmızı Kedi Yayınları

Henry dünyaca ünlü bir yazardır; yakışıklı ve zengindir. Üstüne üstlük, güzel bir karısı vardır. Bir insanın arzulayacağı her şeye sahip gibidir. Ama Henry aslında bugüne kadar incecik bir buzun üzerinde yürümüştür, çünkü her şeyi yalanlar üzerine kurulmuştur, yazarlığı dahil. Bir gün metresinin hamile olduğunu öğrendiğinde, ilk defa gerçeği söylemeye karar verir ve hayatının hatasını yapar. Artık yalnızca geçmişi değil, cinayet bürosu da peşine düşecektir. Almanya'nın kült polisiye dizisi Tatort'un senaristi ve pek çok ödüllü tiyatro oyununun yazarı Sascha Arango'nun ilk romanı Gerçek ve Diğer Yalanlar, yayımlandığı yıl Avrupa'da olay yarattı ve 15'ten fazla dile çevrildi. Aylarca Almanya'da çoksatar listesinden düşmeyen roman, 2015'te Fransa'da yılın en iyi Polisiye Ödülü'nü (Prix du polar européen) kazandı.

"Bir kara mizah başyapıtı." 
-Der Spiegel-

"Her sayfayı 'acaba şimdi ne olacak' diyerek çevireceksiniz." 
-The New York Times Review-

276 s. İstanbul 2016

sohbet-sanati6fb6be7249cebe364aecec1e3d6b8d0f.jpg

Peter Burke

SOHBET SANATI

Islık Yayınları

Dilin toplumsal tarihini yazmak mümkün mü? İngiliz tarihçi Peter Burke, dillerle ve sosyodilbilimle ilgilenmesinin ardından ele aldığı bir dizi konunun yer aldığı bu kitapta, böyle bir teşebbüsün mümkün olduğunu gösteriyor. Hem sosyodilbilimin hem de tarihin bileşkesinde yer alan bu çalışma, özellikle dilin toplumsal ilişkiler hakkında ne söyleyeceği üzerine yoğunlaşırken, dil ile toplum arasındaki ilişkiyi bir tarihçinin gözünden masaya yatırıyor.Hem bir iletişim aracı hem de bir yapma-etme biçimi olarak dilin toplumsal rolü ve işleyişi nasıl kavranabilir?

 Latince, ölü bir dil olduğu düşünülen tarihlerde, erken modern ve modern Avrupa'da çeşitli alanlarda nasıl bir rol oynamıştı? Dil ile milli kimlik arasında organik bir ilişki olduğu düşüncesi ulus-devletlerin resmi ideolojilerinin parçası olmadan önce, dil ile çeşitli türden kimlikler arasındaki ilişki nasıl algılanmıştı? Bir lehçe nasıl olur da bir dile dönüşür?

 Erken modern ve modern Avrupa'da sohbet sanatı başlığını taşıyan sayısız eser bize dilin toplumsal işleyişi hakkında ne söyler? Sözün ve konuşmanın hem karşıtı hem de ayrılmaz bir parçası olan sessizlik iletişimsel bir eylem olarak tarihsel-toplumsal bir bakışla nasıl kavranabilir?

Bu soruları başta sosyodilbilim olmak üzere çeşitli alanlardan faydalanarak ve tarihsel kaynakların tanıklığıyla inceleyen Peter Burke'ün kitabı ufuk açıcı ve heyecan verici bir nitelik taşıyor. Dilin toplumsal tarihi üzerine incelikli bir çalışma olan "Sohbet Sanatı"nı, tüm okuyucuların beğenisine sunuyoruz.

256 s. 2016

bullet-park69bf8500ea2a763a9558733e03eb6f2b.jpg

John Cheever

BULLET PARK

Can Yayınları

Kaderleri adlarının esrarengiz bağıyla kesişen iki komşu, Eliot Nailles ile Paul Hammer: çiviler ile çekiç. Nailles, banliyö treniyle şehirdeki işine gidip gelen,ailesine sonsuzca bağlı bir adamdır. Hammer ise evlilik dışı doğmuş, kendi deyimiyle "efkâr"dan mustarip bir yarı delidir. Dünyayı gezdikten sonra, içindeki huzursuzluğu dindirebilmenin tek çaresinin banliyöde birini öldürmek olduğuna karar verir ve bunun için Bullet Park'a yerleşir. 

20. yüzyılın en önemli yazarlarından John Cheever, bu çarpıcı romanında, öykülerinin de ana mekânı olan Amerikan banliyösünü teşrih masasına yatırıyor; birbirinin kopyası beyaz evlerde yaşayanların şaibeli "normallik"lerini hicivli bir dille irdeliyor. Bullet Park, Amerikan rüyasının trajikomikliğini ifşa eden bir kara mizah romanı. 

"Sadece Cheever külliyatı değil, bildiğim tüm romanlar içinde başlı başına bir sınıf oluşturan bir eser." 
-Joseph Heller-

"John Cheever büyülü bir gerçekçi ve ışıltılı öykülerinde, Bullet Park'la Falconer gibi eşsiz romanlarında karşılaştığımız üslubu, savaş sonrası Amerikan edebiyatının diğer bütün öncü yazarlarının üslubu gibi renkli ve özgün." 

-Philip Roth-

216 s. İstanbul 2016

kisa-oykunun-buyuk-ustalaried1825e573b033664e99065b5554713e.jpg

Kolektif

Çevirmen:Celal Üster

İNGİLİZ VE AMERİKAN EDEBİYATINDA

KISA ÖYKÜNÜN BÜYÜK USTALARI

İş Bankası Kültür Yayınları

Öykü, dünyanın en eski sanatlarından biri. İnsanlar, en eski çağlardan başlayarak birbirlerine öykü anlatmadan edememişler. Homeros destanlarından Kutsal Kitaplara, Binbir Gece Masalları'ndan Decameron'a pek çok yapıt da, söylenceler ve masallar da hep öyküler anlatır bize. Yüzyılların imbiğinden süzülen kısa öykünün apayrı bir edebiyat türü olarak günümüzdeki biçimine bürünmesi ise 19. yüzyılı bulur.

Celâl Üster'in yıllar içinde belleğinde iz bırakmış kısa öyküleri bir araya getirdiği bu seçki, İngiliz ve Amerikan edebiyatının büyük ustalarının yapıtlarından bir güldeste. Edgar Allan Poe, Herman Melville ve O. Henry'den Chesterton, James Joyce, Oscar Wilde, Virginia Woolf ve Katherine Mansfield'e, öykü sanatının 19. yüzyıldan 20. yüzyıla evrilişinden bir kesit.

192 s. İstanbul 2016

intihar-uzerine-notlar5c72064683b775ca743569b73c70adab.jpg

Simon Chirtcley

İNTİHAR ÜZERİNE NOTLAR

Pharmakon

"Daha sayfaları çevirmeye başlamadan okuru hayal kırıklığına uğratma riskini göze alarak söyleyeyim: Kendimi öldürmeye niyetim yok… en azından şimdilik. Öte yandan intihara karşı olduğunu; birinin hayatına son vermesinin sorumsuzca ve bencilce, hatta utanç verici ve korkakça olduğunu; insanın ne olursa olsun yaşama dört elle sarılması gerektiğini bağıra çağıra ilan edenler korosuna katılmaya da niyetim yok. Bana kalırsa intihar ne hukuki ne de ahlaki açıdan suç olarak değerlendirilebilir. Meseleyi böyle ele almamak gerekir. (...) İntiharı inceden inceye, dikkatli bir şekilde, kestirme hükümlere varmadan ya da -yaşam veya ölüm hakkı gibi- ahlaki ilkeler koymadan ve mümkünse az biraz da mesafeli durarak ele almak istiyorum. İntiharın yüzüne gözümüzü dikip uzun uzadıya bakmak zorundayız; onu ölçüp biçip etraflıca düşünmek zorundayız; niteliklerinin, hasletlerinin, kalıtımsal karakter özelliklerinin, marifet ve kurnazlıklarının neler olduğunu yoklamalı, yüzünde oluşan kırışıklıkları tek tek incelemeliyiz. Belki de yakından baktığımızda gördüğümüz şey, bize geri dönüp ters ters bakan kendi çarpık yansımamızdır." 

134 s. İstanbul 2016

soframda-bir-melek0fde1c5664434c9bbf8a5586d932061a.jpg

Janet Frame

SOFRAMDA BİR MELEK

Yapı Kredi Yayınları

Yanlış teşhis sonucu şizofreni tedavisi için yıllarca akıl hastanesinde tutulan Janet Frame, gençlik dönemini karanlık deneyimlerle geçirdi. Öykü kitabının ödül kazanması sayesinde dönüşü olmayacak bir operasyondan ve ömür boyu tecritten kurtulan Frame, ileride Yeni Zelanda'nın en önemli yazarı olacaktı. Soframda Bir Melek'te pek çok vesileyle tekrarladığı gibi "yazmak onu kurtarmıştı."

Elinizdeki kitap Janet Frame'in üç ciltlik otobiyografisini bir araya getiriyor: Çocukluk ve ilkgençlik yıllarını anlattığı "Şimdiki-Zaman-Ülkesine", üniversite yıllarını, ardından yaşadığı olumsuz hastane deneyimini ve yazarlığa adım atışını ele aldığı "Soframda Bir Melek" ve Avrupa'da geçirdiği yedi yılı özetlediği "Şehrin Yansımasından Gelen Elçi". 

Frame kendi gerçekliğini keşfettiği yolculuğunda Yeni Zelanda'dan Londra'ya ve Avrupa'nın pek çok farklı köşesine gidip sonra yeniden evine dönüşünü anlatırken, yazarlığa adım atışının yanı sıra bir kadın olarak tüm zorluklara rağmen ayakta kalışını da benzersiz bir samimiyetle aktarıyor.

560 s. İstanbul 2016

aklimla-dalga-gecmefc97c86c2d01b49ab5f227a7f0167718.jpg

Fatih Portakal

AKLIMLA DALGA GEÇME

Can Yayınları

Bu kitapla, zamanın zihinlerinizden ister istemez sildiklerini size yeniden hatırlatacağım. 

Hatırladıklarınız zaman zaman sizi gülümsetecek, zaman zaman da öfkelenip "aklımla dalga geçme" diyeceksiniz. 

Fatih Portakal'ın habercilik mesleğini sürdürürken tuttuğu bu notları okudukça ne kadar yoğun ve kalabalık bir gündemin içinden geçmekte olduğumuzu ve bunun doğal sonucu olarak da ne kadar çok şeyi unuttuğumuzu fark edeceksiniz. Unutmuş olduklarınızı hatırladıklarınıza eklediğinizde büyük resimde neler değişecek? Karar sizin

384 s. İstanbul 2016

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

turkiye-de-orta-sinifin-fotografi-akislar-ve-iliskilera9bf427dbe0219db443856e29388ae8f.jpg

Onur Uca

TÜRKİYE’DE ORTA SINIFIN FOTOĞRAFI-AKIŞLAR VE İLİŞKİLER

Maddi Olmayan Emeğe Sahanın Eleştirisi

Nota Bene Yayınları

Neden bir beyaz yakalı kocasından izin alıp sekiz ay boyunca para biriktirip 8 bin dolara İngiliz Pardösü alır? Neden satış departmanında çalışan bir orta sınıf üyesi şirketler arası anlaşmayla arkadaşlarının çalıştığı birimi arkadaşlarına danışmadan arkadaşlarıyla (çalışanlarıyla) birlikte başka bir firmaya satar? Ve neden sınırlı bütçeye sahip bir beyaz yakalı çalışan elektrik faturasını ödemek yerine lüks bir mekanda eğlenmeyi seçer?

Kitap bu ve buna benzer örneklerin yanıtlarını ve bu örneklerin neden ve ne amaçla devam edeceğini orta sınıf üyelerini sosyal tiplemelere sokarak basit bir dille anlatıyor. Eser bu basit dili yakalayabilmek için orta sınıfı merkeze alan teorileri ve teorilerin temel kavramlarını alanla sınayarak ilerliyor.

 Bu amaçla sırasıyla Michael Hardt ve Antonio Negri, Erik Olin Wright, John Goldthorpe ve Luc Boltanski'nin görüş ve kavramlarına başvuruyor. Bu isimlerin kavram ve görüşlerinin Türkiye'de orta sınıfı anlamada ne ölçüde etkili-etkisiz olduğu "orta sınıfı anlamak için izlenen patikalar" alt başlığı içerisinde gerekçeleriyle tartışılıyor. Bu patikalarda tartışılan görüşlerin ve kavramların alandan elde edilen verilerle sınanmış oluşu Türkiye'de orta sınıf üzerine yapılacak yeni çalışmalar için önemli bir harita niteliği taşıyacaktır. Keyifli okumalar. 

224 s. İstanbul 2016

soylem-turleri-ve-baska-yazilar64a611577b5e64f4464960972a200aea.jpg

Mihail M. Bahtin

SÖYLEM TÜRLERİ VE BAŞKA YAZILAR

Metis Yayıncılık

Mihail M. Bahtin'in son yazılarının toplandığı bu kitapta, dilbilim alanında çığır açmış, bir araştırma programı kurmuş "Söylem Türleri" yazısının yanı sıra, beşeri bilimlerde metnin yerini saptamaya çalışan, "yazar imgesi"ni kurcalayan, yeni bir yöntem arayan önemli not ve makaleleri ile Bildungsroman ve edebiyat eleştirisinin durumu üzerine iki yazı yer alıyor. Hayatı boyunca dil ve edebiyat üstüne kafa yormuş, kafasında biriktirdiği binlerce olguyu analiz ederek düşüncesini geliştirmeye çalışmış büyük bir düşünürün, son büyük filologlardan birinin "evrak-ı metrukesi" Türkçede.

176 s. İstanbul 2016

yolda89ac86214a2827c422f1d45c91d3a8f8.jpg

Jack Kerouac

YOLDA

ORJİNAL RULO

Siren Yayınları

Amerikan edebiyatının devi Jack Kerouac'tan, Beat Kuşağı destanını yazan kitap: Yolda.

Kafaları dumanlıydı, hayatın sillesini yemişlerdi belki, iflah olmaz hayalperestlerdi... Yaşam yazılacak bir şiirdi onlar için ve beklemezdi. 

Gökyüzü bunca geniş, hayat bunca kısa, hayaller bunca sonsuzken yol özgürlüktü. Yol dostluktu, maceraydı; sonsuz olasılığın toplamı, yaşamın kaynağıydı. Yolun sonunda aşk vardı, söz vardı, ses vardı; başlangıçlar hep şen, hep heyecanlıydı. Hızla giden bir arabanın dikiz aynasına yansıyordu hayatın anlamı, öyle bir şey varsa tabii; tan kızıllığında, gecenin bağrında, bir dostun yanı başında. Hareket halinde olan için ölüm yoktu, tasa yoktu; devinim vardı sadece, dünyayı berraklaştıran, yaşamı anlamlı kılan. Yıldızların altında, hızla giden arabaların arka koltuklarında, kaçak atlanan tren vagonlarında, çadırlarda, barakalarda, uzak diyarlarda kutsal yaşam vardı ve yüreklerindeki coşkuyu daracık bir dünyaya sığdıramayanlar, yollarda şahlandı. Nereye olursa...

Bir caz melodisi gibi kıvrak ve neşeli, bir esrimeydi hayatın kendisi, tıpkı bir düş gibi ve tüm gerçekler, hızla giden bir aracın tekerleklerini öpen asfalt misali önlerine seriliverdi.

Jack Kerouac, bir döneme damga vuran Yolda'da kendi hikâyesini anlatıyor. Sansürsüz, yalansız, olduğu gibi. Belge niteliğinde bir roman, aynı zamanda bir şarkı bu belki de; özgürlüğün, arayışın, dostluğun, kayıp babaların ve küskün oğulların, onulmaz yaşam hasretinin şarkısı. 

Yaşama ve aşka saygıyla: Yolda!

360 s. İstanbul  2016

odakitap-001.jpg

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 12 Aralık 2016" haberi, 12 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 12 Aralık 2016 haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 12 Aralık 2016 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  2. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  3. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  4. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  5. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  6. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  7. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  8. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  9. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  10. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  11. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  12. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  13. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  14. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  15. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  16. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  17. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  18. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  19. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  20. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
ABC Kitap Haberleri