Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Şubat 2017

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Şubat 2017

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

ozgurluk-kesintisiz-bir-mucadeledir55cdf18df33606a46663899fc6ed5e90.jpg

Angela Davis

ÖZGÜRLÜK KESİNTİSİZ BİR MÜCADELEDİR

Güldünya Yayınları

Angela Davis, 1944 doğumlu, ABD’li iflah olmaz bir muhalif. Dünya onu 1970 yılında tutuklandığında tanıdı. Gezegenin her yerinde serbest bırakılması için kampanyalar yapıldı, hakkında şarkılar yazıldı.

Angela Davis bugün dünyanın her yerinde saygı gören muhalif bir yazar, akademisyen. İlgi alanları Siyah Feminizmden hapishanenin ilgasına, popüler kültüre kadar uzanan birçok alanı kapsıyor, yazıları, konferansları dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor.

Davis’in, 2016 yılının Şubat ayında yayımlanan son kitabı “Özgürlük 

Kesintisiz Bir Mücadeledir'', Güldünya Yayınları tarafından yayımlandı. Yazarla yapılmış çeşitli röportajların, konferans konuşmalarının yer aldığı kitapta Türkiye için de güncelliği olan pek çok konu yer alıyor.

Bunların içinde Ferguson kalkışmasıyla ilgili olanlar Gezi üzerine düşünmeye devam eden herkesin dikkatini çekecektir.

Obama’nın seçim süreciyle ve genel olarak seçimlerde “demokrat'' bir adayı desteklemekle ilgili görüş, öneri ve çekinceleri, hele de bütün dünyanın Trump iktidarına hazırlandığı bu dönemde bütün dünyada ilgiyle okunacaktır.

 Ayrıca uzun yıllardır Filistin davasıyla ilgilenen, burayı defalarca ziyaret etmiş olan Angela Davis’in Filistin meselesiyle ilgili söyledikleri, bu konuyu uzun yıllardır “İslami'' bir mesele olarak görenleri şaşırtabileceği gibi Filistinlilerle ABD’li siyahların dayanışmasına dair anlattıkları da oldukça umut verici.

Davis’in 2015 yılında Hrant Dink Vakfı’nın konuğu olarak geldiği İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı konuşmanın da yer aldığı kitap Türkçe okurun da ilgisini çekecek.

 144 s. İstanbul 2017

oglum-adam-olacak41d201dc23e7aededaee4adc941b5573.jpg

Umur Bugay

OĞLUM ADAM OLACAK

Tarihçi Kitabevi

O, meslek hayatı boyunca farklı mecralarda, fakirlerin, ezilenlerin, işçilerin öykülerini anlatmıştı. İşte bu yüzden hepimizle, başka filmlerde, dizilerde, oyunlarda rastlayamadığımız türden organik bir bağ kurmayı, farkına vardırmadan, benliğimize işleyen imgeler yaratmayı becerebilmişti. Çünkü o aynı zamanda bir sosyologtu ve hareketli görüntü sanatlarının aslında bir tür toplum mühendisliği olduğunu herkesten iyi biliyordu. Umur Bugay’ın kaleminden çıkan hiçbir işi izledikten sonra istismar edildiğim, avutulduğum hissine kapılmadım. Onun her yapıtı, izleyicisiyle doğrudan iletişime geçtiği, oturma odalarına misafir olup bir çay içtiği, sıcak bir sohbeti başlattığı dostluklara dönüştü.

Bugün televizyonlarda yayınlanan, milyonlarca kişi tarafından izlenen dizilere baktığımızda böyle bir duygunun yanından yöresinden bile geçemediğini üzüntüyle gözlemliyoruz. Hiç kimse bir önceki sezonun rating rekorları kıran dizilerini hatırlayamazken Umur Bugay’ın imzasını taşıyan birçok televizyon projesi halen hafızalardaki tazeliğini koruyor. Televizyon sektöründeki ürünlerin kalitesinin sıklıkla sorgulandığı şu günlerde, Umur Bugay gibi ustalara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu çok açık.

288 s. İstanbul 2017

stanislavski-provadae2f6afb7e8dda786d86f5123da27ca03.jpg

Vasili Toporkov

STANİSLAVSKİ PROVADA

BGST Yayınları

Vasili Toporkov’un Stanislavski Provada adlı kitabı BGST Yayınları çevirisiyle ilk defa Türkçe’de. Şimdiye kadar Rusça’dan Almanca’ya, Fransızca’ya, İngilizce’ye, İtalyanca’ya, Portekizce’ye ve Lehçe’ye çevrilmiş olan kitap Ocak 2017’de Türkçe olarak yayımlanıyor Stanislavski Provada, Stanislavski’nin tiyatro anlayışı ve fiziksel aksiyon yöntemi hakkında yazılmış en değerli kitaplardan biri.

İstanbul 2017

kader-ucgeni3abbbd2d68e0bd33db8288f2b2ca8823.jpg

Noam Chomsky

KADER ÜÇGENİ

İthaki Yayınları

“Kader Üçgeni, Siyonizm ile Filistinliler arasındaki anlaşmazlıkla ilgili olarak, merkezine Amerika Birleşik Devletleri’ni koyan en iddialı kitap denemesi olabilir. Bu kitap, insan yozlaşmasının ve entelektüel sahtekârlığın yorulmak bilmez bir ifşasıdır.'' –Edward Said

“Bir süredir, yapacağım konuşmaları çok uzun süre önceden organize etme eğilimindeyim. Kimi zaman seneler sonra yapacağım bir konuşmanın başlığı isteniyor. Bu durumlarda her zaman kullanabileceğim bir başlık olduğunu fark ettim: ''Orta Doğu’daki Güncel Kriz’… Kitabın ilk baskısına eklenen bölümler, Filistinlilerin haklarının ihlal edilmesinin ileri aşamalarını, işgal edilen bölgelerde İsrail için değerli olan her şeyin İsrail kontrolüne geçmesini… ve neredeyse tüm dünyanın desteklediği diplomatik uzlaşmanın gerçekleşme umudunun sabote edilişini anlatmaktadır.''

Noam Chomsky’nin Orta Doğu’nun politik meseleleriyle ilgili klasik yapıtı, güncellenmiş baskısıyla yeniden okurların karşısında…

768 s. İstanbul 2017

ronesans-in-seruvenie225981f3f66a92baf9e3544ec8ea0ea.jpg

Kolektif

Hazırlayan:Enis Batur

RÖNESANS’IN SERÜVENİ

Sel Yayıncılık

Rönesans sahneyi bireyciliğin aldığı,sanatta güzellik duygusunun şaşırtıcı ve eksiksiz bir coşkuyla uyandığı bir dönem ya da Kıta Avrupası’nın aklın egemenliğine girdiği ve kendisinden sonraki akımlara bir anlamda öncülük eden akademik bir terim ve üslup tanımından mı ibarettir?

XV. yüzyılda İtalya’da ışımaya başlayıp,karşılığını XVI. yüzyılda tam anlamıyla Fransa’da bulan bu kültürel kavram, sayısız kaynak çatısı altında incelenmiş, irdelenmiş, araştırılmıştır. Fakat bu yeniden uyanış ve silkinişin gerçekte ne olduğu sorusu, onu gösteren terimin gelişiminden ve öncüllerinden ayrı tutularak hata edilir.

Rönesans’ın Serüveni seçkisi sanat ağırlıklı olmak üzere Panofsky, Huizinga, Vasari, Wölfflin gibi sanat tarihinde yer etmiş araştırmacıların kaleme aldığı makalelerin yanı sıra Machiavelli, da Vinci, Cavalieri, Kepler gibi düşün ve bilim insanlarının yazışmaları ve notlarıyla bu erguvan rengi-altın tonlarında, hoş bir aydınlığın altında gür seslerin çınladığı şenlik dünyasını gerçek aydınlığa kavuşturuyor. Bitimsiz bir canlılık kazanan ve aklın egemen 

duvarlarını sarsılmazca ören Avrupa’nın yanı sıra Ortodoks ve Müslüman dünyasının da XVI. yüzyılına ışık tutuyor. Rönesans’ın Serüveni, seçkin çevirmenlerin Türkçeye kazandırdığı metinlerle dolambaçlı soruların beylik yanıtlarını unutturacak bir kaynak-kitap niteliği taşıyor.

 429 s. İstanbul 2016

seytan-banliyode2f5ae1f8776d1daafadb8a7f977a16d5.jpg

Bertrand Russell

ŞEYTAN BANLİYÖDE ÖYKÜLER

BGST Yayınları

Öyküler, kasvetli entrikalar, korsika’da bir şatoda toplanan gizli konsey, bir londra banliyösünde kapısına “burada dehşet üretilir'' yazan şeytani doktorlar, yasaları ve ahlaki tabuları hor gören medya patronları ve tanrının en temel emirlerini bile unutan papazlar üzerine…

Russell bu öykülerde insan doğasının gizli kalmış yanlarına ışık tutuyor. din, bilim, basın ve sermayenin nasıl iç içe geçtiğini ve insan doğasının bencillik, hırs, güç ve şöhret düşkünlüğü gibi karanlık yönlerini nasıl kışkırtttığını anlatıyor.

Russell ın öyküleri, günümüzde en az felsefi metinleri kadar güncelliğini ve ilgi çekiciliğini koruyor.

 173 s. İstanbul 2017

turkiye-kime-kalacak94746f48bd09ec5b2bf9407466d89837.jpg

Barış Doster

TÜRKİYE KİME KALACAK?

Avrasya mı Atlantik mi?

Asi Kitap

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Barış Doster, yeni kitabı Azizim! Türkiye Kime Kalacak Dersin? ile ülkemizin dış politikadaki arayışlarını, ikilemlerini, açmazlarını ve çözüm yollarını yazdı.

Asi Kitap’tan yayımlanan Azizim! Türkiye Kime Kalacak Dersin? adlı çalışmasında Doster, AKP dönemi Türk dış politikasındaki savrulmaları, iflasları, başarısızlıkları anlatıyor. Türkiye’nin yön arayışlarına, Avrasya ile Atlantik arasındaki ikilemine, Ortadoğu’daki iddialı söylemine rağmen başarısız oluşuna, “Stratejik Derinlik'' siyasetinin, “komşularla sıfır sorun'' söyleminin hayatta karşılık bulamayışına ilişkin saptamalar yapıyor. Bunların nedenlerini irdeliyor. Çözüm önerilerini sıralıyor. Türkiye’nin devlet kapasitesinin, güç unsurlarının, iç siyasetindeki kırılmaların, ekonomik gücünün, AKP tarafından dillendirilen hedeflere ulaşmada yetersiz kaldığını söylüyor.

Doster özetle şöyle diyor: “Türkiye; Atatürk’ten uzaklaştıkça, Cumhuriyet Devrimi’yle arasına mesafe koydukça yönünü yitirdi. Şimdilerde yönünü arıyor.''

295 s. İstanbul 2017

lirik-prenses-tezerc54a8020d3725e116da9957aa87e7c5b.jpg

Selda Terek Bilecen

LİRİK PRENSES TEZER

Destek Yayınları

Selda Terek Bilecen’in yeni romanı “Lirik Prenses Tezer,'' Destek Yayınları’ndan çıktı. Güçlü kaleminin yanı sıra, hayata karşı takındığı cesur ve sıra dışı tavrıyla da Türk edebiyat tarihine imzasını atan merhum yazar Tezer Özlü’nün, trajedilerle dolu yaşamından derin izler taşıyan “Lirik Prenses Tezer,'' edebiyat fakültesi son sınıf öğrencisi genç bir kızın, “Tezer Özlü’nün hayatı'' konulu bitirme ödevinin araştırmalarına başlamasıyla değişen kaderini  anlatıyor.  Yazar Tezer Özlü’nün tarihteki izini süren genç kızın, kendi yaşamıyla merhum yazarın yaşamı arasındaki akıl almaz benzerlikleri fark ettiğinde kendinin de sürüklendiği acıklı sonu tahmin etmesi zor olmuyor.

Yalın anlatımı ve ustalıklı kurgusuyla öne çıkan “Lirik Prenses Tezer,'' kolay okunan ama çabuk unutulmayacak kadar etkili ve sarsıcı bir roman…

312 s. İstanbul 2017

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

guc-mitleridc66ee5bb21d0d7c971d8bb01ae63b69.jpg

Terry Eagleton

GÜÇ MİTLERİ

BRONTE KARDEŞLERE MARKSİST BİR BAKIŞ

Can Yayınları

Tarihsel olanın, iktisadi değişimlerin, toplumsal dokudaki dönüşümlerin, kültürdeki farklılaşmaların izlerini edebiyatta, daha geniş olarak 

düşünüldüğünde sanatta sürmek mümkün müdür, yoksa edebiyat ya da sanat –dilediğinde– böyle kaygılardan azade, özerk bir faaliyet alanı mıdır?

Edebiyat eleştirisinin, özellikle bu sahadaki Marksist geleneğin en önemli temsilcilerinden Terry Eagleton yukarıdaki sorudan yola çıkıyor ve dünya edebiyatının nevi şahsına münhasır karakterlerinden Brontë Kardeşleri ele alıyor. Vardığı sonuç, bu eksantrik üçlünün Kuzey İngiltere kırsalına gökten zembille inmediği, Brontë’lerin yapıtlarının eleştirel bir gözle okunduğunda hem kardeşlerin yetiştikleri ortamın hem de sonrasında yaşadıkları dönemin canlı bir tasvirinin elde edilebileceği.

Hareket noktası Eagleton’ın bir makalesi olan, daha sonra 1975’te kitaba dönüşen bir çalışma Güç Mitleri. Ancak aradan otuz yıl geçtikten sonra, 2005’te Eagleton, vaktiyle etnik köken, ırk, toplumsal cinsiyet gibi kategorilere hak ettikleri derecede yer vermediğini açık yüreklilikle itiraf ediyor, bu eksikliği tamamlamak üzere tekrar kaleme sarılıp kitabına bu son şeklini veriyor.

184 s. İstanbul 2017

dunyayi-degistiren-sirket2a6d0e3546690feb0ff24b564a3391c5.jpg

Nick Robins

DÜNYAYI DEĞİŞTİREN ŞİRKET

H2O Yayınları

Dünyayı Değiştiren Şirket

Bir öncü, bir ilk, bir ana…

Doğu Hindistan Kumpanyası sadece geçmişe ait, Asya’dan baharat, tekstil ürünleri ve çay getirip Avrupalı tüketicilere satan bir grup tacirin sıradan ticari hikâyesi değil bir kurumsal yenilik ve küresel dönüşüm anlatısıydı. Kumpanya, hissedarlı şirket sahipliği modelinin öncüsüydü ve modern işletmeciliğin temellerini atmıştı. Kısacası bugün başımıza bela olan herşeyin. Sınırsız ve ölçüsüz kâr ihtiyacının, şirket yolsuzluklarının, yönetici suiistimallerinin; özel güvenlikten orduya, mafyadan devlete kadar silahlı güç yani zor kullanmanın meşru kılınmasının ve diğer bütün kötülüklerin anasıydı.

Genellikle tamamen yeni olarak görülen sorunlar, Doğu Hindistan Kumpanyası’nın büyük oranda şekillendirdiği küresel ekonomik tarihin aslında değişmeyen görüntüsüdür. Hisse senedi piyasası balonlarına, göz yaşartan yolsuzluklara ve hükümetlerin bunları aklamasına oldukça aşina olan Kumpanya, sahip olduğu özel ordusu ile ulusları fethedip milyonlarca kişiyi yöneterek esasında günümüz şirketlerinin aşırılıklarının da ötesine geçiyordu.

338 s. İstanbul 2016

bilinc-aciklaniyorcf6e8a120d9e72b412056b2010592913.jpg

Daniel C. Dennett
BİLİNÇ AÇIKLANIYOR
Alfa Yayınları

Belki de Descartes’ın meseleyi gayet başarılı bir şekilde hallettiğine karar kıldıkları için, felsefeciler bugün düşünen bir şey olarak kendi varlıklarını kanıtlamak konusunda daha az kafa yoruyorlar. Peki, hiçbir şey değil de fıçıdaki bir beyinseniz? Belki de hep fıçıdaki bir beyin oldunuz! Eğer öyleyseniz, içerisinde bulunduğunuz tatsız durumu algılayabilir misiniz?
Daniel Dennett geleneksel ve sağduyuya dayalı Kartezyen bilinç modelini reddediyor, buna karşın, sinirbilim, psikoloji ve yapay zekâ alanlarından elde edilen zengin bilgiye dayanarak yeni bir model ortaya koyuyor. Dennett’in vurguladığı gibi, “Yalnızca bilinçli olayları bilinçdışı olaylar bağlamında açıklamış olan bir kuram, bilinci tam olarak açıklayabilir.''

585 s. İstanbul 2017

odakitap-002-001-001-001-004-001-002.jpg

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Şubat 2017" haberi, 06 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Şubat 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Şubat 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
ABC Kitap Haberleri