Yeni Çıkanlar | 07 Ocak 2019

Yeni Çıkanlar | 07 Ocak 2019

Yeni Çıkanlar | 07 Ocak 2019 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Nikola Tesla

SİHİRBAZ

Çeviren:Eda Şimşek

Geoturka Yayımcılık

Büyük akıllar yanıldığında onların hatasını tüm dünya ödemek zorunda kalır. / Nikola Tesla

Gerçekten icat yapmış birisinden, diğer bir deyişle, keşfedilmiş olanı geliştiren değil, tasarlamış ve keşfetmiş birisinden bahsediyorsanız, hiç şüphesiz Nikola Tesla dünyanın en büyük mucididir. Sadece bugün değil, tüm tarih boyunca…

- Hugo Gernsback Amerikalı Yazar ve Mucit

Ses şaşırtıcı bir hızda yol alır, ancak elektrik titreşimleri öyle süratli ilerler ki hızlarını grafik olarak gösterecek bir şekli ortaya çıkartmak çok zordur. Size inandırıcı ve anlaşılır bir izlenim sunacak olan bir örnek verelim: Bir elinizde tabanca tutarken, diğer elinizin bir parmağının da, dünyayı yedi kere çevreleyen ve sekizinci dönüşte 11.000 mile eşit bir mesafeye ulaşan bir kabloya bağlı olan telgraf cihazının tuşunda olduğu bir masada oturduğunuzu hayal edin. Tabancanın tetiğini çekin ve aynı anda telgrafın tuşuna basın. Tabancanın patlama sesi 1,100 fitlik bir hızla ilerlerken, anahtardaki basınçtan kaynaklanan elektriksel vuru, anahtarın bağlı olduğu kablo vasıtasıyla dünyanın çevresini yedi buçuk kez dolaşmış olacaktır.

184 s.

Taner Akpınar

SENDİKALARIN DÖNÜŞÜMÜ

Egemenlerin Yönetsel Aygıtları Olarak Sendikalar

H2o Kitap

Bugün sendikalar neredeyse unutuldu. Hatırlatıldığında ise çoğu kişi için yasadışı çağrışımlar üretiyor, “çalışanlar” için işten atılma korkusunu tetikliyor. Bu yaklaşımların dışında kalanlar için ise sendikalar, ya kapitalizm koşullarında işçilerin çıkarlarını korumak ve geliştirmek için ya da kapitalizmi yıkmayı amaçlayan devrimci ideale ulaşmak için kurulmuştur.

Taner Akpınar, bu kitapta sendikalara ilişkin bu tezlerden her ikisine de karşı çıkan bir tartışma yürüterek toplumsal ve tarihsel sürece farklı bir bakış ile görüneni tepetaklak ediyor.

Bunun için öncelikle sendikaların geçmişine gidiyor ve bu kurumların, tarihsel süreçte, egemen sınıfların ve devletin hizmetindeki seçkin yönetimsel düşüncenin toplumsal düzen kurgusunun bir parçası olarak meydana çıktığını ileri sürüyor. Kapitalist toplumsal düzene özgü kurumlar olarak sendikaları, kapitalist ekonomik yapının belirlediği yönetim olgusu ile ilişkilendiriyor ve egemen sınıfların işçi sınıfı üzerinde baskı ve egemenlik kurmasının araçları olarak görüyor. Geçmişten bugüne kadar da hâkim sendikal hareketin bu nitelikte olduğu görüşünü savunuyor.

Bununla beraber işçi sınıfı hareketinin hâkim çizginin sınırlarının dışına çıkmaya çalışan fakat trajedilerle sonuçlanan asi çıkışlarının her zaman için yaşanmış olduğunu da kabul ediyor.

Bu kitabın amacı, emekçi kesimlerin kendi dertlerine derman bulma çabalarına, geçmişin ne olduğuna dair eleştirel bir kavrayışla katkıda bulunmaktır.

166s.

Ashlee Vance

ELON MUSK

Geleceğin Dahilerine

Çeviren:Ali Atav

Buzdağı Yayınevi

2017 Kasım'ında ElonMusk Ankara'ya geldi ve Anıtkabir'i ziyareti esnasında çektiği fotoğrafı şu sözlerle paylaştı:

“Üç kırık kaburga, delik bir akciğer ve yine de savaştı.”

Bu paylaşımı, bir anda Türkiye'deki milyonların Elon Musk'ın kim olduğunu merak etmesine neden oldu.

Türkiye'de ve dünyada çok satan listelerinden uzun süre inmeyen ve tüm zamanların en beğenilen kitapları arasına giren Elon Musk'ın tek resmi biyografisi HarperCollins tarafından 8-18 yaş aralığındaki genç ve çocuklar için uyarlandı.

Bu kitap; genç bir girişimcinin şirketleri ile dünyadaki otomotiv, taşımacılık, uzay-havacılık ve enerji sektörlerindeki yerleşik düzene meydan okumasının sıra dışı hikâyesidir. AshleeVance, 300'e yakın insanla konuşarak ve ElonMusk ile 30 saatten fazla birebir görüşme yaparak bu çarpıcı ve ilham verici hayat hikâyesini okurlarla buluşturuyor.

Hayatını, dünyayı fosil yakıtlara mahkum olmaktan kurtarmaya adayan ElonMusk'ın önüne çıkan engeller, büyük başarıları ve yaşadıkları daha iyi bir geleceğin hayalini kuran genç ve çocuklar için ilham kaynağı olacaktır. Karşılaştığı büyük sorun ve sıkıntıları okumak gençlere zorluklarla mücadele gücü aşılayacaktır. Çocukluğundan itibaren okuduğu kitaplar ile bilim ve teknolojiye olan müthiş merakı ise bilim, teknoloji ve girişimciliğe aktif ilgilerini artırarak bu alanlarda insanlık için faydalı işler yapmaları konusunda çocukları motive edecektir.

Bugün yetişkinlerin olsa da gelecek çocuk ve gençlerin olacak. Özellikle de gelecekte sergileyecekleri dehalarla dünyayı insanlar ve diğer canlılar için daha iyi bir yer yapma yolunda ilerleyenlerin olacak.

304 s.

Musa Ağacık

MUSA’DAN BERİ

Demirbaş Yayıncılık

Ben soru sormayı aşka benzetiyorum, iktidar sahiplerine beğenmedikleri soruları sorduğum için polisten yediğim dayakları “aşk acısına” sayıyorum diyen gazeteci Musa Ağacık'ın Musa'dan Beri kitabının yeni baskısı geçen ay yayınlandı. Basının teksesli hale getirildiği ve gerçekleri duyurma niteliğinin silindiği yıllarda “işsiz” kalan Musa Ağacık'ın kitabı, bir soru ve sorgulama şöleni. Son kırk yılın gazetecilik tarihinden izdüşümler getiren kitap aynı zamanda canlı bir siyasi tarihçe sunuyor. Türkiye'nin son kırk yılını etkileyen politikacılar, Demirel'ler, Ecevit'ler, Baykal'lar, Özal'lar, İnönü'ler, Erbakan'lar, Türkeş'ler, Çiller'ler, Erdoğan'lar Musa'nın teybi karşısında kızara bozara, kimi zaman zorbalığa sığınarak cevap bulmaya çalışıyorlar. Musa Ağacık ülkeyle kendini sınırlamıyor, evrenselliği yakalamayı başarıyor; uzaya giden Rus kadın astronotu, Sovyetler Birliği'ni yıkan Gorbaçov'u da yakalayıp sorularının karşısında terletiyor. Bu kitap yalnızca politikacıları değil, toplumun bütün kesimlerini, çocukları, kadınları, işçileri, bilim insanlarını, polisleri insancıl bir gözle soruların sınavından geçiriyor ve hiçbir sayfasında eksik olmayan mizahla yaşamdaki yerine oturtuyor.

"Musa, birbiriyle hiç ilgisi olmayan iki konuyu irtibatlandırmada uzmandır."

- S. Demirel, 9. Cumhurbaşkanı

"'Musa'nın sorusu bitmez' Babıali'de atasözü gibi kullanılır. Ancak Musa'nın özelliği çanak soru sormamaktır. Musa Peygambere özenerek insanlığın temel değerlerini sorularının ana ekseni haline getirmiştir."

- Yalçın Pekşen, Gazeteci

"Musa Ağacık'ın 'Musa'dan Beri' kitabı bir kitap olmanın dışında, yakın tarihin tanığı... Sıkılmadan okuyacağınız, okurken kahkahalara boğulacağınız bir beyin teri!.."

- Erdal Bilallar, Gazeteci

"Türkiye'nin son yıllardaki serüvenini daha iyi görmek için mutlaka okunması gereken kitap."

- Melih Aşık, Gazeteci

376 s.

Darian Leader

DEPRESYON YAS VE MELANKOLİ

Encore Yayınları

Modern tıp depresyon konusunda neden yanılıyor? Yüzeysel semptomların ötesinde ne yatıyor? Kayıp deneyimiyle nasıl başa çıkabiliriz?

Depresyon Yas ve Melankoli'de Darian Leader, yas tutmanın ve melankolinin depresyon dediğimiz şeyin kalbinde yattığını ama bunların iç yaşamımıza etkilerini tam olarak kavrayamadığımızı savunuyor. Kayıp deneyimine nasıl tepki verdiğimize daha derinden bakarak bizi, eğer izin verirsek yıkıma yol açabilecek duyguların kıskacından kurtarmayı amaçlıyor.

Leader'ın yas tutma uğraşına dair analizi örnek niteliğinde. Büyük düşünürlerin karmaşıklıklarını çözebilen iyi bir yazar var karşımızda. Depresyonun Yas ve Melankoli, size gerçekten yardımcı olabilecek bir eser.

-Independent

Depresyon Yas ve Melankoli, yas tutma süreci ve kayba dair çağdaş fikirler üzerine önemli ve tam zamanında yazılmış bir inceleme.

-London Review of Books

Kışkırtıcı ve tartışma yaratacak bir kitap… Küresel bir soruna dair, sevdiklerini kaybedenlere yeni cevaplar sağlayabilecek büyüleyici bir bakış açısı.

-Daily Record

İkna edici ve cesaretlendirici… Mutlaka okunması gereken bir kitap. Zihnin yaşamına dair düşüncelerimize yapılan değerli bir katkı.

-Daily Telegraph

200 s.

Editörler:Ümit Tatlıcan, Vefa Saygın Öğütle

EMİLE DURKHEIM’I YENİDEN OKUMAK

Phoenix Yayınevi

Durkheim sosyolojisi Türkiye'de yalınkat bir biçimde alımlanmıştır ve bunun ülkenin politik tarihine özgü temel sebebi, onun Cumhuriyet'in kuruluş momentindeki iktidar tekniklerinin teorik yakıtına indirgenmek ve homojenleştirici bir modernist milliyetçilik gövdesine yapıştırılmak suretiyle arkaik bir pozitivizm / anti-pozitivizm anlatısına hapsedilmiş olmasıdır. Durkheim'ı belirli etiketlere (‘pozitivist', ‘organizmacı', ‘ahlâkçı', ‘düzen teorisyeni', ‘yapısal-işlevselci' vb.) kapatan, sosyoloji tarihine özgü pedagojik tasniflerin çarpıtıcı mantığı da bu etkiyi arttırdı hiç kuşkusuz. Oysa Durkheim sosyolojisi yeterince gün yüzü görmemiş pek çok gerilim ve vukufu bünyesinde barındırmaktaydı.

Elinizdeki çalışmayı Durkheim'a dönük Türkiye'deki bu kavrayışı aşındırmaya ve öz-düşünümsel bir yeniden okumanın yolunu açmaya dönük bir girişim olarak görmek mümkün. Derlemenin içerdiği yazılar, hep birlikte, alternatif bir Durkheim imgesi sunuyor bizlere. Durkheim üzerine yeniden düşünmek, bir yanıyla, sosyoloji üzerine yeniden düşünmek anlamına geliyor bu noktada. Öte yandan, Durkheim'ı kendi eserlerinden ve uygun bağlamlandırmalar içerisinde okumaya başladığınız an üzerine giydirilen gömleklerin hızla yırtılıp atıldığını hayretle fark ediyorsunuz. Dolayısıyla, bu çalışma bir yanıyla da Durkheim'ı ikincil kaynaklardan değil de bizzat kendi eserlerinden okumaya bir teşvik, bir davet olarak görülmelidir.

352 s.

Ankara 2018

Bjornstjerne Bjornson

MUTLU BİR ÇOCUK

Kuzey Işığı Yayınları

“Sana daha önce neden çok mutlu olduğumu söyleyeyim. Daha önce kimseye aşık olmadım. Aşık olduğumuz anda mutluluk biter.”

İskandinav edebiyatına adını altın harflerle yazdırmış olan, Nobel ödüllü yazar Bjornstjerne Bjornson'un dilimize ilk kez çevrilen bu naif eserinde; özenle çizilmiş karakterler ve harikulade sadelik kendisini an be an hissettiriyor; yazarın derin psikolojik içgörüsü ise eserin masalsı ve akıcı diliyle birleştiğinde okurlarını hem şaşırtıyor hem de büyülüyor.

128 s.

Ecrits-Pensees

YAKASINDA BİR ÇİÇEK GİBİ İNTİHARI İLE BİRLİKTE GEZEN BİR ADAMI DURDURUN DURDURABLİRSENİZ

Çeviren:Nilda Taşköprü

Kırmızı Kedi Yayınları

“Yakasında bir çiçek gibi intiharı ile birlikte gezen bir adam.” Jacques Rigaut'yu kendisinden daha iyi kim tarif edebilirdi ki! Kısa ömründe sürekli ölümü, intiharı düşünmüş, kendi deyimiyle intiharı meslek edinmiş, sonunda da bunu gerçekleştirmişken, ondan başka kim yaşamı bu denli ciddiye alabilirdi ki!

“Ne gerçekleştirmişsem, ister uyuşuk ister atik, hiçbir şey görmüyorum ki bunlar arasından muhakkak farklı olabilirdi densin, benden olup da kaderciliğe sürüklenmek suretiyle gerçek kişiliğimi gözler önüne sersin. Hep başka türlü davranarak da yine aynı kalabilirdim. Beni en iyi yansıtan kararsızlığımdır kuşkusuz.”

88s .

Henry Cloud, John Townsed

ÇOCUKLARDA SINIRLAR

Çeviren:Belgin Selen Haktanır

Koridor Yayıncılık

Çocuklar kendilerini güvende hissetmek için sınırlara ve kurallara ihtiyaç duyarlar. Ama bunları oluşturmak ve uygulamaya geçirmek ustalık ve dikkat gerektiren bir konudur; özellikle de zorlama, tehdit ya da kandırmaca gibi yöntemlere başvurmaktan kaçınıyorsanız.

Dr. Henry Cloud ve Dr. John Townsend; çocuğunuzla aranızdaki güvenli ilişkiye zarar vermeden ona tehlikelere karşı önsezi geliştirebileceği, doğru ile yanlışı ve iyi ile daha iyiyi ayırt edebileceği güvenli bir ortam sağlayabilmenize yardımcı olacak pratik bir rehber sunuyor.

Çocuklarda Sınırlar kitabında:

• Aynı anda hem sınırlar koyup hem de sevecen bir anne-baba olmanın yollarını

• Kontrolden çıkmış bir aile hayatına kontrolü getirmeyi

• Ebeveynlikte sınırların on yasasını

• Çocuklarınız için uygun hale getirebileceğini sınırları ve sonuçlarını tanımlamayıve çok daha fazlasını öğreneceksiniz.

304 s.

Patricia Highsmith

CAROL-TUZUN  BEDELİ

Çeviren:Seçkin Selvi

Can Yayınları

New York'un büyük mağazalarından birinde sıradan bir tezgâhtar olan Therese'in hayatı, çekici ve zengin Carol'la karşılaşmasıyla aniden yön değiştirir. İki kadın görünüşte birbirinin tam tersidir: Therese ek gelir için mevsimsel işlere giren, sevmediği bir adamla birlikteliğini sürdüren, on dokuz yaşında bir genç kadındır; Carol ise zengin kocasından boşanmanın arifesinde, kültürlü, saray yavrusu evindeki hayatından bıkmış bir banliyö hanımı. Kaçmaya çalışsalar da, yüzyıl ortası Amerika'sının kuralcı toplumu onları takip eder. Therese ve Carol, mutluluklarına sahip çıkabilecek midir?

Eşcinselliğin tabu olduğu 1952 yılında birçok yayıncı tarafından reddedilen roman, sonunda Claire Morgan imzasıyla veTuzun Bedeliadıyla basılabilmişti. Tüm beklentileri alaşağı eden kitabı bağrına basan okurlar, gözüpek yazarı da mektup yağmuruna tutmuşlardı. 1984 yılında nihayet Patricia Highsmith'in kendi imzasıyla veCaroladıyla yayımlayabildiği, yakın zamanda beyazperdeye de uyarlanan roman, günümüzde 20. yüzyılın kült başyapıtlarından biri.

352 s.

"Yeni Çıkanlar | 07 Ocak 2019" haberi, 07 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 07 Ocak 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 07 Ocak 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  2. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  3. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  4. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  5. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  6. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  7. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  8. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  9. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  10. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  11. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  12. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  13. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  14. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  15. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  16. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  17. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  18. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  19. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  20. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
ABC Kitap Haberleri