Yeni Çıkanlar | 16 Ekim 2018

Yeni Çıkanlar | 16 Ekim 2018

Yeni Çıkanlar | 16 Ekim 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected] ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve y

YENİ ÇIKANLAR

Antonio Grammsci
FARE İL DAĞ

Çeviren:Özgür Gökmen
Desen Yayınları

Naif öyküsü, stilize resimleri ve farklı tasarımıyla dikkat çeken Fare ile Dağ, 20. yüzyılın en önemli entelektüellerinden Antonio Gramsci'nin, eşine yazdığı 1 Haziran 1931 tarihli mektuptan yola çıkılarak uyarlanmış özel bir kitap.
Türkçedeki “Komşu komşu!” tekerlemesini andıran Fare ile Dağ, savaş nedeniyle doğası tahrip olmuş bir köyün dayanışmasını ve elbirliğiyle yeniden eski bereketli günlerine dönme mücadelesini konu ediniyor.
Desen tarafından ilk kez Türkçede yayımlanan Fare ile Dağ, alışılmışın dışındaki ölçüleri, yukarıdan açılan kapağı ve dikey resimleriyle her yaştan kitapsever için sıradışı bir okuma deneyimi sunuyor.  

Antonio Gramsci'nin, çocuklarına anlatması için karısı Gulia'ya yazdığı mektuplardan birinde söz ettiği bir halk masalına dayanan Fare ile Dağ'da, bir çocuk uyumaktadır. Yanında, hemen uyandığında içmesi için büyük bir bardak süt vardır. Fakat çocuk uyurken, sütü fare içer. Çocuk uyanıp da sütü bulamayınca ağlar; buna üzülen fare süt bulabilmek için keçiye gider. Keçi de ona yiyecek ot bulabilirse süt verebileceğini söyler. Fare bu sefer ot bulabilmek için kırlara doğru yola koyulur, ancak ne yazık ki kuraklıktan kavrulmuş otlak suya muhtaçtır. Bunu gören fare soluğu çeşmede alır. Savaşta viran olmuş çeşmedeki su ise günlerdir boşa akmaktadır… Acaba fare, tüm bu olumsuzluklara rağmen küçük çocuğa süt bulabilecek midir?

Savaşın tahripkâr etkilerinin doğaya yansımalarını çarpıcı bir üslupla betimleyen Fare ile Dağ, tabiat döngüsüne ve dayanışmanın önemine dikkat çekiyor.
Antonio Gramsci, doğaya duyarlı herkesi bu kitabı okumaya ve çocuklara anlatmaya davet ediyor…

48 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

Robert Musil
APTALLIK ZERİNE

Çeviren:Ersan Üldes, Amy Spangler
Sel Yayıncılık
Aptallığı aptallık yapan nedir? Modern edebiyatın büyük yazarlarından Robert Musil'e göre aptallık zekâ eksikliğideğil, daha çok duygu hatasıdır, üstelik tam olarak kavranması imkânsızdır. Bazendeha ve aptallık öylesine iç içe geçer ki, onları birbirinden ayırmak mümkün olmaz.Üstelik onun üzerine konuşmak başlı başına bir paradoksa neden olur: Aptallık üzerine konuşan biri aptal olmadığını varsayar, böylece kendisini zeki saydığınıgöstermiş olur, oysa bu da aleni bir aptallık işaretidir. Elbette bir de kitlelerin vekalabalıkların engellenemez aptallığı söz konusudur.

Aptallık, insanlık durumununbir nevi mütemmim cüzüdür.Alman faşizmi gücünün doruğundayken gerçekleştirdiği bu ünlü konuşmasındaMusil, benzersiz üslubu ve kusursuz hümoruyla, kendini de temize çekmeden hertür aptallığı ciddiyetle ti'ye alıyordu. Aptallık Üzerine, Nazilerin nefret ettiği vekitaplarını yasaklattığı Musil'in en sert, aynı zamanda en eğlenceli metinlerindenbiri.“Gerçek kara mizah, ruhban sınıfını hedef alırken komünistleri de tedirgin etmeli,aptallığı yargılarken bunun içine yazarı da almalıdır.”

88 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

Halit Ziya Uşaklıgil
MAİ VE SİYAH

Yapı Kredi Yayınları

Mai ve Siyah Halit Ziya  Uşaklıgil'in ilk önemli romanıdır. Halit Ziya'nın “onda hemen bütün ben varım, benim bir daha geri gelmeyecek olan emellerle, hülyalarla ve onların yanı başında hüsranlarla dolu olan gençliğim var” dediği roman, Servet-i Fünun kuşağının sanat ve edebiyat görüşlerini tartışması bakımından bir edebî manifesto olarak da değerlendirilir.

Genç bir şairin mavi hülyalardan siyah felaketlere düşüşünü anlatan Mai ve Siyah'ı, Türk romanının bu şaheserini, yazarının kaleminden çıktığı şekliyle, Handan İnci yayına hazırladı.

Mülkiye Mektebi'ni bitirdikten sonra matbuat alemine atılan Ahmet Cemil bir yandan büyük bir özenle ilk şiir kitabını hazırlamakta, öte yandan da gazete-matbaa patronluğu ve Erenköylü zengin aile kızı Lamia'yla evlenme hayalleri kurmaktadır. Ancak babasının ölümüyle Süleymaniye'deki mütevazı hayatı sarsılır: Annesi Sabiha ve kız kardeşi İkbal'in geçimini sevmediği kitapları çevirmek, tahammül edemediği çocuklara özel dersler vermek suretiyle sağlamak zorundadır. Hayallerle hakikatlerin çatışması hiç bitmez... Önce, Ahmet Cemil'in şiirleri eski sanat anlayışını savunanlar tarafından acımasızca eleştirilir; sonra, eniştesi Vehbi Bey kız kardeşini hamileyken öldürmekle kalmaz Ahmet Cemil'in de gazetedeki başyazarlığına son verir; nihayetinde, sevgilisi Lamia ise bir subayla evlenir.

252 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*
Miguel de Cervantes
HENRY EDWARD WATTS

Çeviren:Doğukan Bal
Maya Kitap

İspanya'da geçen gençlik yılları, İtalya'da askerliğe adım atması, Lepanto Savaşı'nda (İnebahtı Deniz Muharebesi) yaralanması, Cezayirli korsanlara esir düşmesi, beş yıl süren bir tutsaklık ve yazmakla geçen bir ömür…
İlk modern roman sayılan ve tarihin en çok okunan kitaplarından olan Don Kişot'un yanı sıra daha birçok roman, novella, tiyatro oyunu ve şiir de yazan Cervantes'in kendi hayatı başlı başına bir romandır.
“Hoşça kalın, eksik olmayın. Hoşça kalın, nükteli sözler. Hoşça kalın, çok sevgili dostlar. Ölüyorum. Pek yakında o güleç yüzlerinizle öbür dünyada görüşmek dileğiyle…”
(Cervantes'in Persiles ile Sigismunda'nın Acıları adlı kitabından)
160 s.

İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

Peter L. Berger, Anton C. Zijderveld
ŞÜPHEYE ÖVGÜ

Fanatikleşmeden İnançlarımızı Nasıl İfade Ederiz?
Çeviren:Kadir Canatan, Raşit Bal, Hasan Yar
Açılım Kitap

“Politeizm yüzyılı” şeklinde tasvir edilmeyi hak eden günümüz dünyası rölativizm ve fundamentalizmin içine hapsolmuş durumda. Modernizmin etkisiyle insanların maruz kaldıkları sorunlara dair ufuk açıcı yaklaşımlara duyulan ihtiyaç günden güne artıyor. Siyaset ve felsefe alanında üzerine oldukça çaba harcanan aşırılıklar önemli bir mesele olarak insanların önünde duruyor.
Modern zamanların en önemli din sosyologlarından Peter L. Berger ve Anton C. Zijderveld Şüpheye Övgü adını verdikleri elimizdeki kitapta, toplum sorunlarını şüphe çerçevesinden düşünmenin belli başlı kavramsal hatlarını yeniden kat ediyorlar. Haliyle kitap, şüphe bağlamına yalnızca kurumsal düzlemi harmanlamıyor, ülke örneklerine, hatta pek hayırla yâd edilemeyecek davranışlara da uzanıyor. Yedi bölümden oluşan çalışmanın ilk iki bölümünde yazarlar, sorunun modernitenin yarattığı dilemmadan bağımsız ele alınamayacağını vurguluyor. Hiç şüphesiz bu dilemmanın bir ucunda rölativizm diğer ucunda fundamentalizm var. Sonraki iki bölümde çağdaş dünyada din hakkındaki bu iki zıt söylemin ne anlama geldiği sorgulanıyor. Daha sonraki bölümlerde yazarlar, kitaba da adını veren şüphenin metedolojik rolü ve sınırları üzerinde fikri bir pusula sunuyorlar.

Peter L. Berger ve Anton C. Zijderveld elinizde tuttuğunuz bu kitapta, hem fundamentalizmden hem de rölativizmden kaçınan ve uzak duran “ılımlılık siyaseti”ni öneriyorlar. Hesap verebilirliği ve sorumluluğu esas alan entelektüel dikkatleriyle tüm insanlar için “yaşanabilir” bir dünya kurabilmenin incelikli arayışını sunuyorlar.

“Tanrının ölümü teolojisinin” modasının geçtiği zamanımızda şüphe fikri üzerinden, dini, siyaseti, modernliği, dünyayı, ahlakı, insaniyeti yeniden düşünmeye açılan bir kapı Şüpheye Övgü.

168 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*
Sandra Aamodt, Samuel Wang
ÇOCUĞUNUZUN BEYNİNE HOŞ GELDİNİZ

Çeviren:Cem Duran
İndigo Kitap

Doğum Öncesi Dönemden Üniversite Çağına Kadar Beyin Gelişimi
Nörobilimci ve aynı zamanda birer ebeveyn olan Sandra Aamodt ve Samuel Wang Çocuğunuzun Beynine Hoş Geldiniz'de uyku problemleri, dil öğrenimi, cinsiyet farklılıkları ve otizm gibi çarpıcı konuları ele alarak beyin gelişimini tüm yönleriyle açıklıyor.
Çocukların nasıl düşündüğü, ebeveynlerin bir türlü çözemediği sırlardan ve zorluklardan biridir. Çocuklarını zeki, güçlü ve mutlu yetiştirmek isteyen aileler vitaminlerden DVD ve oyuncaklara kadar her yolu deniyor. Ama gerçek bilim aslı olmayan pazarlama tekniklerinden nasıl ayırt edilebilir? Peki ya çocuğunuzun bebeklikteki, okul çağındaki ve ergenlikteki beyninde gerçekte neler oluyor?
Bu kitap gebeliğin başlangıcından üniversiteye kadar olan tüm dönemleri ele alıyor, çünkü bu konudaki pek çok kitap ilk üç yılla sınırlı kalsa da, beynin gelişimi çok daha uzun süre devam eder. Bir çocuğun beyninin gelişimi ve olgunlaşması, on yıllar süren karmaşık bir süreçtir. Beyin, üniversite çağına kadar gelişmeyi ve çevreye uyum sağlamayı sürdürdüğü için çocuğunuz yenidoğan, bebek ya da ergen de olsa bu kitaptan yararlanabilirsiniz.

320 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

Radi Dikici
Aşkın Kavurduğu Güneş - Zeki Müren 

Remzi Kitabevi
Onu hiç böyle tanımadınız, bilmediniz...
Bu kitapta yazılanların neredeyse tümü ilk kez gün ışığına çıkıyor, metinle çok sıkı bağ kuran fotoğrafların ve belgelerin neredeyse tümü ilk kez yayınlanıyor...
Bu kitapta, inatçılığı, kıskançlığı, kindarlığı, hasisliği gibi zaaflarının yanısıra, ulaştığı yerde tek olma arzusuyla yanan ve bazen de anlaşılmaz bir gönül zenginliği sergileyip, aşık olduğu zaman onu sonuna kadar yaşayan bir insan var...
Bu kitapta, büyük sanatkâr, sizin hayalleriniz ötesinde, tahminlerinizin ötesinde büyük bir Zeki Müren var...

376 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

Leo Strauss
NİETZSCHE - İYİNİN VE KÖTÜNÜN ÖTESİNDE

Çeviren:David Janssens, Adem Beyaz, Özgüç Orhan
Pinhan Yayıncılık

Bu kitap Leo Strauss'un St. John's College'da (Annapolis, Maryland) Nietzsche'nin İyinin ve Kötünün Ötesinde adlı eseri üzerine 1971-72 güz ve bahar dönemlerinde verdiği seminerin dökümünden oluşmaktadır. Seminer, büyük ölçüde Strauss'un Nietzsche'yi doğrudan anlama çabasıdır. Nietzsche Strauss'un ifadesiyle “son altı kuşağın en kapsamlı ve en derin sorgulayıcısıdır. Sokrates'i sorgulasa da ve tam da onu sorgulaması nedeniyle, bize Sokrates'i hatırlatır.” Strauss, Nietzsche'nin güç istencinin doğru olduğu ya da temel gerçek olduğu iddiasında yer alan güçlükler ile ilgilenir ve tüm bu iddiaların sadece yorum olduğunu belirtir. Ayrıca Nietzsche'nin hiçbir canlı türünün sabit olmadığı ve tüm “oluş”un ölümcül olduğu hakikatiyle ilgilenir ve “Tanrı öldü” olarak özetlenen bu ölümcül hakikatin gerçekten yaratıcı olanlar için ölümcül olması gerekmediğine dikkat çeker.

Strauss'un doğa sorunu veya doğa ve tarih sorunuyla ilgili kendi kaygısı, aynı zamanda doğanın nasıl Nietzsche'nin merkezi ama genellikle gözden kaçan temalarından biri olduğunu vurgulamasına izin verir. Strauss bu vesileyle Platon, Spinoza, Locke, Kant, Hegel, Marx, Freud ve Heidegger gibi düşünürlere de değinir. Seminer ayrıca Strauss ve St.John'un öğretmenleri ve öğrencileri arasında canlı ve derin tartışmalarla da dikkat çekiyor. St. John's College'ın dekanı ve Strauss'un arkadaşı olan Jacob Klein en azından bazı oturumlara katılmıştır.

376 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


*

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
BEYAZ GECELER

Çeviren: Baran Sayın
Kolektif Kitap
“Hayalperest eski hayallerinin arasında, külleri karıştırır gibi, soğumuş yüreğini yeniden ısıtacak, onu yeniden hayata döndürecek bir kıvılcım arar boş yere. Bulacağı kıvılcımla sönen o güzel hayallerinin ateşini yeniden yakacak, kanını kaynatan, mutluluk gözyaşları döktüren müthiş düşlerine tekrar kavuşacaktır.”
Sekiz yıldır yaşadığı St. Petersburg'da kimseyle yakınlaşamamış ama şehri evleriyle, yüzleriyle ezbere bilen yalnız, kederli, hayalperest bir genç adamın dört beyaz gecesinin öyküsü bu.

Hayalperestimiz sıradan gece yürüyüşlerinden birinde Nastenka'yla karşılaşır. Hayatın yabancısı bu ikili kısa sürede hikâyelerini, dertlerini, hayallerini paylaşacak kadar yakınlaşır; birlikteyken kederleri, huzursuzlukları uğramaz yanlarına; geceleri ve ruhları aydınlanır. İnsanın tek başınalığı, kalbini birine korkusuzca açabilmesinin imkânıyla bir aradadır Beyaz Geceler'de. Bu imkân bir an kadar bile olsa, “Böyle bir an ömrü boyunca yetmez mi insana?”
Dünya edebiyatının en güçlü yazarlarından Dostoyevski'nin külliyatında kendine has, ayrı bir yeri olan Beyaz Geceler zarif ve yalın üslubuyla insan ruhunda derin bir iz bırakıyor.

101 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

Kazuo Ishiguro
YİRMİNCİ YÜZYIL FİLMİNİ İZLEDİĞİM AKŞAM VE BAŞKA KÜÇÜK KEŞİFLER

Çeviren: Özlem Yüksel 
Yapı Kredi Yayınları

“Büyük bir duygusal güce sahip romanlarında, dünyayla bir bağlantımız olduğu yanılsamasının altında yatan dipsiz uçurumu açığa çıkardığı” gerekçesiyle 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Kazuo Ishiguro, Nobel konuşmasında, yazarlık hayatının dönemeçlerini ve sihirli keşif anlarını romanlarından alıştığımız yalınlık ve vuruculukla, okurlarla paylaşıyor.

Çok yakın gelecekte yoksa o an çoktan geldi mi? bilimde, teknolojide ve tıpta çarpıcı buluşların yol açacağı zorluklar bizi bekliyor... Şimdi altmışlarında bir adamım, gözlerimi ovuşturup pusun içinden düne kadar varlığından bile haberdar olmadığım bu dünyanın anahatlarını seçmeye uğraşıyorum. Aklı yorgun bir kuşağın mensubu, yorgun bir yazar olan ben, bu yabancısı olduğum yere bakacak gücü bulabilir miyim?.. Yola devam etmek ve elimden geleni yapmak zorundayım. Çünkü hâlâ edebiyatın önemli olduğuna ve biz bu zorlu alanı geçerken bilhassa önemli olacağına inanıyorum. Ancak bize genç kuşaktan yazarların yol göstereceğine ve ilham vereceğine güveniyorum... Bu yüzden iyimserim.

48 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*


 

"Yeni Çıkanlar | 16 Ekim 2018" haberi, 16 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 16 Ekim 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 16 Ekim 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  2. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  3. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  4. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  5. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  6. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  7. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  8. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  9. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  10. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  11. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  12. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  13. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  14. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  15. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  16. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  17. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  18. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  19. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  20. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
ABC Kitap Haberleri