Yeni Çıkanlar | 25 Kasım 2019

Yeni Çıkanlar | 25 Kasım 2019

Yeni Çıkanlar | 25 Kasım 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Caim Gürbüz

ŞAMAN OLAN İMAM

Berfin Yayınları

Şaman olan imam var mı? Yok. Olsa ne olurdu, nasıl olurdu? Hangi iç hesaplaşmaları yaşardı o imam, hangi bilgilere erişir, o bilgilerin önüne koyduğu kaskatı gerçeklerle ve kendisiyle nasıl mücadele ederdi? Sonunda şaman olmaya nasıl karar verirdi?

Ve şaman olan o imam, hangi çığırları açar, hangi değişimlerin öncüsü olurdu.

Bu romanda yukarıdaki soruların yanıtı, yani İmam’dan Şaman’a giden yolun tüm halleri anlatılıyor roman dokusu, kurgusu, akışı içinde.

Cazim Gürbüz araştırmacı yazar, deneme yazarı, şairlik ve gazete köşe yazarlığı birikim ve yeteneklerini bu romanda seferber ediyor. Şamanizm’i roman akıcılığı içinde, sıkılmadan ayrıntısıyla öğrenmiş olacaksınız. Son derece önemli, çarpıcı ve özel bilgiler bunlar. Ve Şamanizm-İslam karşılaştırmaları. İmam ve Şaman’ın ayrı dünyaları. Karşıtlıklar, çelişkiler.Yazar bu karşıtlık ve çelişkileri kıskıvrak yakalıyor, çarpıcı bir sunuşla yansıtıyor ve okuru da imamla şaman arasında tercihe yönlendiriyor.

Bu romanda yazar, vaka anlatımı boyutlarını aşarak; özdeyişlerle süslü, deneme tadı ve tarzında söz güzeli satırlar sunuyor. Zengin çağrışımlar içeren menkıbe ve söylenceler ile akıcı diyaloglar da bu romanın önemli ve ayrıksı özelliklerinden. Bunları beğeni ile okuyacağınıza inanıyoruz.

Bu romandan belleğinizde öyle çok bilgi, olay, ileti çarpıcı kişilik özellikleri kalacak ki… Onları kolay kolay unutamayacaksınız.

206 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ian McEwan

BENİM GİBİ MAKİNELER

Çeviren: İlknur Özdemir

Yapı Kredi Yayınları

Hiroşima ve Nagasaki’nin atom bombalarıyla yerle bir edilmediği, yaşamına savaş kahramanı olarak devam eden Alan Turing’in yapay zekâ alanında çığır açtığı bir dünya. Teknolojik yenilikler ve toplumsal huzursuzluklarla dolu alternatif bir 1980’ler Londrası’nda, yalnız ve amaçsız Charlie Friend ailesinden kalan parayı sınırlı sayıda üretilen ilk insansı robotlardan Ademler ve Havvalar’dan birini almak için harcar; aşık olduğu komşusu Miranda’ya, kendi Âdem’inin kişiliğini beraber oluşturmayı teklif eder. Fakat başlangıçta zekası ve uyumluluğuyla ikisini de etkileyen Adem zamanla kendi ahlak ilkelerini keşfedecek, Charlie ve Miranda’yı yüzleşilmesi zor bir sır ve içinden çıkılmaz ikilemlerle baş başa bırakacaktır.

İnsanı insan yapan şey nedir? Zeki bir makinenin insanların iç dünyasını anlaması bir gün mümkün olacak mı? Yapay zekanın insanı hem bilgi hem de etik bakımından aştığı bir dünya neye benzerdi? Ian McEwan’ın yeni romanı Benim Gibi Makineler bu gibi soruları sorarken heyecan ve gerilimi bir an olsun düşmüyor.

Zekice ve insancıl... Yapay zeka, rıza ve adalet kavramları üzerine bir kıssa gibi de okunabilecek retrofütürist bir aile dramı.

The New Yorker

Benim Gibi Makineler etkileyici bir çeşitlilik sunuyor. Fikirlerden heyecan duyan, duygulara zekice yaklaşan, en son bilimsel gelişmeleri, felsefi spekülasyonları ve canlı toplumsal gözlemleri bir araya getiren bu kitap hem siyasetle ilgili isabetli tespitlerle dolu, hem düşündürücü, hem de eğlenceli.

The Sunday Times

McEwan’ın en iyi romanlarından biri.

The Observer

256 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Cengiz Gündoğdu

KAPİTAL’İN MANTIĞI

Maddeci Diyalektik Mantığa Giriş

Tekin Yayınevi

 

Her sabah, daha güneş doğmadan milyarca insan, çalışmak için yollara düşer... Çalışacak, böylece gereksinmelerini karşılayacak.

Milyarca insanın koşturup durdukları bu sistem, insanlık tarihinin çok küçük bir bölümünü kapsar... Zaman bakımından... Nicelik açısından çok kısa bir dönem... Buna karşın nitelik bakımından çok etkili bir dönem.

Bu kısacık dönemde kapitalist, kıkıvrak insanı ele geçirir. İnsanı ele geçirme kapitalizmin temel özelliğidir. Kapitalizm böylece insanı kendine tutsak etmiştir.

Bu tutsak her gün… her saat... kendini tutsak eden kapitalizmi üretir. İnsanı tersine çeviren, bütün insanı değerleri sıfırlayan kapitalizm...

109 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kolektif

BİLİMSEL ATEİZM

Çeviren: Cazim Gürbüz

Berfin Yayınları

 

Bu kitap, dünyanın en büyük Marksist-ateist dünya görüşlü sosyalist devrimini yaparak, dünyanın en büyük sosyalist devletini ve düzenini kuran Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nde yüksek okullarda ders kitabı olarak okutulmak ya da ateizm propagandası ve savunularında yararlanılmak üzere, bilimsel bir komisyon tarafından çalışılıp hazırlandı.

Bu kitap, bilimle ateizm ve dinlerin ilişkisini irdeleyen iddialı bir kitaptır, bu kadarcık sayfada bunca bilimsel bilgiyi anlatabilmiş, bunların ateizmle bağını kurabilmiş; dinlerin çıkış, doğuş nedenlerine bilimsel ve akılcı izahlar getirerek, tüm dinleri herkesin anlayabileceği açıklıkta ama yeterli ayrıntıda sunabilmiştir.

Yayınevimiz bu özel ve bilimsel çalışmayı ilk kez Türkiye okurlarına sunmanın kıvancı ve övüncü içindedir.

Kitaptan bazı alıntıları sunarsak, ne dediğimiz ve Bilimsel Ateizm daha iyi anlaşılacak:

Felsefi bir bilim olan bilimsel ateizm, nitelik olarak yalnızca dinin reddinden, basit bir dinsizlik bildiriminden ibaret değildir. Marksist materyalist dünya görüşünün önemli bir yanını oluşturan bilimsel ateizm; varsıl, olumlu içeriğe, ileri bir dünya görüşü potansiyeline, hümanist potansiyele sahip olup, kişinin ve toplumun özgüçsel yaşamına bir dizi olumlu işlevler sunar, kişiliğin her yönlü ve uyumlu gelişimine katkı sağlar.

Bilimsel ateizmin doğa ve toplumun bilimsel eleştirisi ile organik bağı vardır. O, Marksist felsefenin, doğabilimcilik ve toplumsal bilimlerin gelişimi ile birlikte gelişir, yeni felsefi düşünce ve çıkarımlarla, dinsel ideolojiye karşı fikir mücadelesi deneyimi ile varsıllaşır. Vicdan özgürlüğünün tam olarak oluşabilmesi için yurttaşlara dinsel inançlar ile ateizmi karşılaştırma ortamı ve koşulları sağlanabilmelidir. Bunun için de ateizmin kendini anlatabilmesinin ortam ve koşulları oluşturulmalıdır. Ve ayrıca bilim, kültür tüm halka sunulabilmelidir. Bilimsel bilgiler emekçilerin malına dönüşerek, din ve ateizm arasında bilinçli seçme olanağı yaratır.

286 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Atilla Güney

SOSYOLOJİNİN MARKSİST REDDİYESİ

Yordam Kitap

 

Atilla Güney, akademinin iniş çıkışlarına kişisel yaşam deneyimiyle tanıklık etmiş, bağımsız tavırların resmî kurumlarca nasıl “ret” ile karşılandığını bizzat yaşamış, nihayetinde “Barış İçin Akademisyenler” bildirisine imza attığı için üniversiteden uzaklaştırılmış hocalarımızdan.

Sosyolojinin Marksist Reddiyesi adlı bu çalışmasında, kökleri idealizme dayanan Weberci sosyoloji anlayışının, sınıfsal sömürü ilişkilerini görünmez hale getirmek için uzun yıllardır akademik çevrelerde, kuramsal yazın dünyasında ve devlet yönetiminde işlevselleştirilmesini çarpıcı bir analizle ele alıyor. Bir yandan da Weberci geleneğin Türkiye’deki izdüşümünü, neredeyse “star” muamelesi gören popüler sosyoloji hocalarının metinleri üzerinden anlatıyor.

Güney, üniversitelerde öğrencilere nesnel, tarafsız bir disiplin olarak sunulan “sosyoloji”nin, kapitalist üretim ilişkilerini meşrulaştıran tarihsel evrelerini anlatırken, metin, kavram ve düşüncelerin analizine de girişiyor. Tek tek olguların kökenine inen yazar, bu alanda kendi özgün çözümlemelerini geliştirmek isteyenlere, tarihsel maddeciliğin sağladığı olanakları anlatıyor. Atilla Güney, “İnatla hikâyesi anlatılmaktan imtina edilen Türkiye İşçi Sınıfına” ithaf ettiği bu çalışmasında, kendisi de titiz bir düşünce işçiliğine imza atıyor.

Başka okuma ve araştırmalara da yeni kapılar aralayan Sosyolojinin Marksist Reddiyesi, özgün ve güçlü bir eser olarak, okunmayı, üzerinde düşünmeyi ve tartışılmayı hak ediyor.

240 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ayşegül Yüksel

 

GÜNEŞİN SOFRASINDA

Genco Erkal’ın Dostlar Tiyatrosu

Kırmızı Kedi Yayınevi

 

Meslek yaşamında 60 yılı geride bırakan Genco Erkal, çağdaş Türk tiyatrosunda “tek kişilik” özel bir tarihi oluşturur.

Kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu ise gerek sahnelediği oyunlar gerek kendi hikâyesi ile Türkiye’nin 50 yılına tanıklık etmektedir. Elinizdeki kitap, bu olağanüstü “ikili”nin hikâyesini anlatıyor.

Ayşegül Yüksel’in hazırladığı Güneşin Sofrasında - Genco Erkal’ın Dostlar Tiyatrosu Serüveni, 60 yıl önce genç ve hevesli bir oyuncu adayıyken bugün Türk tiyatrosunun en büyükleri arasında yer alan, bir “aydın” olarak gönüllerde taht kurmuş bir sanatçının emeğiyle yoğurduğu topluluğun, 50 yılda ulaştığı saygın konumu dile getiriyor.

336 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kobo Abe

VİRANE HARİTA

Çeviren: Barış Bayıksel

MonoKL

Şehir - Kapalı bir sonsuzluk. Asla kaybolunmayan bir labirent. Her bölgesi aynı numarayla numaralandırılmış sana özel bir harita.

İşte bu yüzden yolunu kaybetsen bile kaybolamazsın.

Kayıp Şahıs Başvurusu

Başvuru Talep Konusu: Kayıp şahsın hareketleri ve nerede olduğu

Şahsın Adı Soyadı: Hiroshi Nemuro

Cinsiyeti: Erkek

Yaşı: 34

Mesleği: Dainen Ticaret Satış ve Genişleme Bölüm Şefi

Kayıp şahıs başvuru sahibinin kocasıdır. Altı ay önceki kayboluşundan beri kendisinden haber alınamamaktadır. Büromuza araştırmaya ilişkin tam yetki verilmiş olup gerekli görülen tüm belgeler tarafımıza sunulacaktır.

Ücreti ekli olmak üzere yukarıdaki başvuruyu yaptığımı belirtirim. Bununla beraber bana sunulacak olan raporların gizliliğini koruyacağıma, dışarıya sızdırmayacağıma, kötü niyetle kullanmayacağıma yemin ederim.

2 Şubat 1967

T… Dedektiflik Bürosu

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne

Başvuru Sahibinin Adı Soyadı:

Haru Nemuro

“Zihni şaşırtan muhteşem ve tekinsiz bir sanat eseri.”

- The New York Times

“Tam bir edebiyat şöleni. Öylesine etkili ki, olduğunuz yere mıhlanıp kalıyorsunuz.”

- The New York Times Book Review

240 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ercan Karakaş

KÜRT SORUNU

Sosyal Demokrat Yaklaşımlar

Tekin Yayınevi

 

Ülkemizin temel sorunlarının başında gelen Kürt sorunu yıllardır çözüm bekliyor.

AKP 17 yıldır iktidarda. “İleri demokrasi” vaadiyle iş başına geldi ve “Kürt meselesi bizim meselemizdir” dedikten sonra sorunları daha da ağırlaştırdı.

Parlamenter demokrasi yerine, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adıyla -dünyada eşi benzeri olmayan- baskıcı bir tek adam rejimi kuruldu. Bu sistemle birlikte ifade, eleştiri, basın, gösteri, örgütlenme özgürlükleri yok edildi. Erkler ayrılığının ortadan kaldırılmasıyla, hukuk devleti de göstermelik hale geldi.

Bu ortamda Kürt sorunu dahil temel sorunlar daha da ağırlaşırken, siyasal iktidar sorunları yok sayıyor.

Kürt sorunu, bir demokrasi ve eşit yurttaşlık sorunu olduğu için; özgürlükleri, demokrasiyi, halk iradesini yok sayarak çözülemez. Çözüm; insan haklarına dayalı, özgürlükçü, çoğulcu bir demokrasi ile mümkün hale gelecektir.

31 Mart 2019 Yerel Seçim sonuçları o günlerin çok uzakta olmadığını gösterdi. Kürt sorununun demokrasi, barış ve güven ortamında çözülmesine CHP’nin yıllardır yaptığı çalışmaların yol göstereceğine inanıyoruz.

288 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Behçet Necatigil

DOST MECLİSİNDE KASİDELER

Yapı Kredi Yayınları

Geçemez huylu huyundan ve Necati Behçet

Bir kısık ezgi arar fanfar u boru yerine

Dost Meclislerinde Kasideler, Necatigil arşivinde bulu­nan kendi yazdığı kaside ve gazellerin çevresinde oluş­tu.

Her şiir bir anıya, bir fotoğraf albümüne uzanıyor. Çay partisi, piknik, yılbaşı, mezuniyet, misafirlik, ödül, doğum, emeklilik, uğurlama gibi teşekkür ve tebrik günlerini Necatigil şiirle taçlandırarak bir gele­neği sürdürürken kızı Ayşe Sarısayın da bu şiirlerin hikayelerini anılarına, tanıklıklara dayanarak, kitaplar­dan yararlanarak anlatıyor.

Behçet Necatigil’in günlük hayatındaki incelikleri, dostlarıyla ilişkilerini gösteren benzersiz bir anı kitabı Dost Meclislerinde Kasideler.

Babam dostlarıyla bir araya geldiği toplantılarda bazen ortadan kaybolur, kısa bir süre sonra içinde bulundukları duruma uygun ve orada bulunanları hicveden ya da öven bir kasideyle geri gelirdi. Kaside okunurken annem, ablamla beni de çağırırdı dinle­memiz için.

Kimi zaman da kasideyi önceden yazıp toplantıya giderken yanında götürdüğünü biliyorduk, ancak yıllar yılı gözlerden ırak olan bu kasideleri adı geçen dostlarından birine verdiğini, kopyasının olma­dığını sanıyorduk. Ne büyük yanılgı!

244 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sabahattin Ali

SIRÇA KÖŞK

Çınar Yayınları

Bunun üzerine halk, beyinsiz, dilsiz, gözsüz kelleleriyle dağılmak üzereyken, aralarında canından bezmiş biri, ‘Böyle başın da bana lüzumu yok!’ diyerek, boynuzundan tuttuğu kelleyi fırlatıvermiş. İşte o zaman herkesin şaştığı bir şey olmuş; hızla gidip sırça köşke çarpan kelle orada ‘Şangır!..’ diye koskocaman bir gedik açmış. Halk her şeyden sağlam, hiçbir zaman yıkılmaz, kırılmaz bildiği o koskoca sırça köşkün bu kadar çürük olduğunu görünce, elindeki kelleleri birbiri arkasına ona fırlatmaya başlamış, göz açıp kapayıncaya kadar tuzla buz olan sırça köşk çökmüş, yıkılmış, içindekilerin çoğu cam kırıklarının altında ezilmiş, kapıya yakın yerlerdeki beş on kişi zor kurtulmuş...

Halk sırça köşkün enkazını çabuk temizlemiş, dünyada onsuz da yaşanabileceğini anlayarak eski hayatına dönmüş, işini yine arasından seçtiği adamlara gördürmüş, ama sırça  köşkün kötü hatırasını uzun zaman zihninden çıkaramamış. İhtiyarlar çocuklarına ondan bahsederlerken, şu nasihati vermeyi unutmazlarmış:

Sakın tepenize bir sırça köşk kurmayınız. Ama günün birinde nasılsa böyle bir sırça köşk kurulursa, onun yıkılmaz, devrilmez bir şey olduğunu sanmayın. En heybetlisini tuzla buz etmek için üç beş kelle fırlatmak yeter.

176 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

August Bebel

KADIN VE SOSYALİZM

Çeviren: Sabiha Sertel, Sevinç Altınçekiç

Yordam Kitap

Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin kurucularından ve Avrupa’da sosyalist hareketin 19. yüzyıl sonu, 20. yüzyıl başındaki atılımının önemli isimlerinden August Bebel’in başyapıtıdır Kadın ve Sosyalizm.

Marx ve Engels’in takipçileri arasından bir yazar ve siyasetçinin “kadın sorunu”na dair ilk kapsamlı çalışması olarak öne çıkan yapıt, pek çok dile çevrilerek dünyaya yayılan klasik bir esere dönüşmüştür. İşte, Türkiye’de toplumcu düşüncenin, aydın hareketinin ve örgütlü mücadelenin önemli figürlerinden Sabiha Sertel’in, ABD’de sosyoloji öğrenimi görürken hocasının önerisiyle okuduğu ve derinden etkilenerek daha 1935’te Türkçeye kazandırdığı yapıt budur.

Elbette bugünden bakıldığında, Bebel’in kimi yaklaşımlarının günümüz ilişkilerini açıklamakta yetersiz kaldığı ve aşıldığı söylenebilir. Ancak bu durum, metnin ve Sertel’in çevirisinin tarihî birer belge olmasına engel değildir.

Ayrıca Kadın ve Sosyalizm, yalnızca başlığının birinci kısmı, yani “kadın” meselesi çerçevesinde değil, “sosyalizm” meselesi çerçevesinde de çok tartışılan, değerli bir çalışmadır. “Sosyalizm tasavvuru” açısından bakıldığında, Marx ve Engels’in Gotha ve Erfurt Programları Üzerine’de yer alan kısacık tasvirlerinin ardından, somut yanıtlar oluşturmaya çalışan ilk metindir.

Bebel, “Eğitim nasıl dönüşecek, tarım ve sanayi nasıl gelişecek, çalışma koşullarında neler yaşanacak, bireyler kültür hayatına nasıl katılacak?” vb. onlarca soruyu, hem “kadın meselesi” bağlamında hem de “geleceğin toplumu” açısından ayrıntılı biçimde ele alıp bugüne de uzanan benzersiz bir yapıta imza atarken, Sabiha Sertel de bu tartışmaları daha 1935’te Türkiye’ye taşıyarak tarihî önemde bir işe kalkışmıştır.

Bu onurlu tarihi, okurlarımıza yeniden sunuyoruz.

560 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Yeni Çıkanlar | 25 Kasım 2019" haberi, 26 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 25 Kasım 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 25 Kasım 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
ABC Kitap Haberleri