Yeni Çıkanlar | 6 Kasım 2018

Yeni Çıkanlar | 6 Kasım 2018

Yeni Çıkanlar | 6 Kasım 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Doğan Cüceloğlu

ÖĞRETMENİM BİR BAKAR MISIN?

Öğretmenin Gücü Üzerine

Final Kültür Sanat Yayınları

Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin,öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği bir an vardır. Bu kitap, öğretmenin öğrenciylegöz göze geldiği o anın gücünü anlatmaktadır.

O anda öğretmen, öğrencinin gönül kapısından girerek zihnine ulaşır. Ve işte o an eğitim başlar. Öğretmenin gücü binlerce yaşam inşa eder…

Deneyimli bir eğitimci dostumun dediği gibi, “Sadece eğitimin değil, ülkenin lokomotifi öğretmendir. Gücünün sınırı tahminlerin çok ötesindedir.”

Öğretmenim Bir Bakar Mısın? öğretmenin kuşaklar boyu devam eden gücüne tanıklık yapmak için yazıldı.

“Öğrencilik hayatım boyunca onlarca öğretmenin ışığından faydalandım, ancak bahsettiğim öğretmenim bir başkaydı. Hani gökte de milyonlarca yıldız vardır, ama birinin ışığı diğerlerinden fazladır ve size kutup yıldızı olur. İşte bu mektubun konusu olan öğretmenim de benim için öyledir.”

“Şimdi ben de öğrencilerime bunu öğretiyorum. Öğretmenimle de iletişimimi sürdürüyor ve onun desteğini her zaman hissediyorum. Çünkü sevginin bulaşıcı bir yönü vardır ve sevgi sonsuzluğa sahip bir güçtür.”

“Hayatımda o önemli günü hiç unutamam. Öğretmenimin benim için verdiği mücadeleyi görmeseydim belki de okumanın benim için bu kadar önemli ve kutsal olduğunu anlamayacaktım. O benim hayata bakış açımı değiştirdi, bana mücadele için güç verdi, ondan aldığım güçle devam ettim.”

208 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Babam Aharon Usta 

Muharrem Erbey

H2o Kitap

İnsan yokken anıları da sokakları terk ediyor. Kaldırımlar unutuyor adımlarınızı.Hiç arkadaşlık etmediğiniz hüzün, şimdi saklambaç oynadığınız köşeleri mesken tutmuştur. Geriye doğru bir yolculuk yapmak gerekiyor Vasil'in yaptığı gibi; düşe kalka bir yolculuk. Çocukluğunuzdaki kuş yuvaları gibi kimlikleri de yadırgamayacağınız bir yoldan; kimseyi ihbar etmeyeceğiniz bir usulden. Bir babaya, bir kardeşe hiç olmazsa bir kardeşliğe kapıları açmadan çıkamayacağınız bir yol; dokunmadan paylaşabileceğiniz acılı, umutlu bir yol. Muharrem Erbey'in ikinci öykü kitabında haritasını paylaştığı bir yol…

144 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


 

Karl Ove Knausgaard

SONBAHAR

Çeviren:Haydar Şahin

MonoKL

Knausgaard'dan Sonbahar: Ciltli, Şömizli, Resimli Özel Baskısıyla

“Yıllarca yaşamış biri için kapı bellidir. Ev belli, bahçe belli, gökyüzü ve deniz bellidir, geceleyin gökyüzünde asılı duran ve çatıların üzerinde parlayan ay bile bellidir. Dünya varlığını dile getirir, fakat kulak asmayız, artık onunla bir olmadığımız, onu kendi parçamız gibi görmediğimizden sanki kayıp gider ellerimizden. Kapıyı açarız, fakat bu artık anlamsızdır, önemsizdir, bir odadan öbürüne girmek için yaptığımız bir şey olmanın ötesine geçmez.

Dünyamızı şimdi olduğu gibi göstermek istiyorum sana: Kapı, yerler, musluk ve lavabo, mutfak penceresi duvarına yakın duran bahçe sandalyesi, güneş, su, ağaçlar. Sen geldiğinde kendi gözlerinle göreceksin, kendi deneyimlerin olacak, kendi yaşamını süreceksin, dolayısıyla hiç kuşkusuz öncelikle kendim için yapıyorum bunu: Sana dünyayı göstermek ufaklık, hayatımı yaşamaya değer kılıyor.”

KOK - Sonbahar

228 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Erhan Bener

GÜNBATIMI ÖYKÜLERİ-DENİZAŞIRI ÖYKÜLER

Kırmızı Kedi Yayınları

Yalın ve aynı oranda yoğun anlatımıyla, romanlarında gösterdiği ustalığı öykülerinde de sergileyen bir yazar Erhan Bener. 1996 Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Öykü Ödülü'ne değer görülen Günbatımı Öyküleri ve Denizaşırı Öyküler'in yer aldığı Bütün Öyküleri'nin ikinci cildinde Bener, insanı bütüncü bir biçimde ele aldığı olayları bu kez tam kıvamında bir “mizah”la daha da renklendiriyor. Hüzünle ironinin iç içe ilerlediği bu öykülerinde, gözlem gücünün derinliğiyle okurunda saygı uyandırıyor.

Erhan Bener, Türk edebiyatının büyük ustalarından biri…

520 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Ceylan Koryürek

BUHARLI SAAT

Kora Yayınları

Yazar özellikle şair doğumluysa o bir kuştur. Neden kanatlarım olmadığını soracaksınız bana:
Dokunmayın kalbime cam kırıklarından elleriniz kanar, bebek gözyaşlarıyla ağladım, o kadar saftım ki insanoğlu karşısında, bir hayalet gibi düşler içinde dolaştım gerçek dünyada.

İnsanları çok sevdim çünkü adım Aşk'tı ve yaşım dünyanın doğuşu ile birdi. Okuyucu fidan dikti gönül ormanıma. Yazı ile soluklanırken ciğerlerimi yakan dünyanın acı havasında tek bir okuyucu da olsa, bahar havası estirdi yüreğime.
Biz çoğunluğuz dedim ona
Çünkü biz kaybetmişiz
Savaşların kanlı çarklarında.
Şimdi ise zirvedeyim diyorum, sağımda, solumda hiç kimse yok.
Bu kitabı elinize aldığınızda yüzyılları aşıp geleceğim yanınıza.

-Ceylan Koryürek

79 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Nathan Kravis

PLATO’DAN FREUD’A:TERAPİ DİVANININ GİZLİ TARİHİ

Çeviren:Denis Gürcü

Sola Unitas Yayınları

Divan kullanımının kökenleri hakkında karanlıkta kaldığımız için psikanalistleri suçlayamayız. Terapi divanı onların uzmanlık alanlarının temel ve tartışmaya kapalı olarak kabul edilmiş simgesel bir demirbaşı olmasına rağmen, kaynağının hikayesi fazlasıyla karışık. Analitik tekniğin kısa ve basit bir şekilde anlatılan geçmişine meydan okuyor ve zaten hâlihazırda bir savaş halinde olan tedavi yönteminin pratisyenlerini, birçoğunun savunmacı ve şüpheci hissettiği karanlık bir öykünün içine çekiyor. Ne de olsa divanın psikanalizdeki kullanımı, üzerinde çalışılmamış bir konu. Duruş, seans sıklığı ya da psikanalitik tedavinin süresi hakkında tatmin edici bir deneysel araştırma yok. Birçok çeşitli sebep nedeniyle -gizlilik, metodolojik problemler, finansman eksiği gibi- psikanaliz üzerine klinik bir araştırma yapmak son derece zor. Bu alandaki birçok insan şu an bu açığı kapatmak için çalışıyor olsa da söz konusu tekniğe dair mühim sorular olduğunda analistler genelde kılavuz olarak klinik geleneklere veya kendi tecrübelerine güveniyorlar.
 

Deneysel araştırma bulgularının yokluğunda, birçok analist kendi teknikleri için klinikle ilgili eski zaman bilgilerinden ve tedavi edici eylem teorilerinden destek alıyor. Divanın simgesel konumu göz önünde bulundurulduğunda, kullanımı ilginç bir şekilde eksik kuramlaştırılmış. Neredeyse hiçbir konuda bir teori oluşturmadıkları için analistlerin sık sık azarlanıyor oldukları düşünüldüğünde, bu çok daha şaşırtıcı bir hal alıyor.

Freud meşhur cümlesinde tüm gün onlara bakmaya dayanamadığı için hastalarını divana yatırdığını söylüyor. Bu pek de bir teori sayılmaz.

Nathan Cravis psikanalizin en önemli temsilcisi olan terapi divanının kökenlerini ve oluşum sürecini anlatıyor.

216 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Mustafa İmamoviç

BOŞNAKLARIN TARİHİ

Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Mustafa Imamović'in “Boşnakların Tarihi” kitabı, bir Boşnak tarafından, bilimsel tarafsızlıkla kaleme alınmış, Boşnak tarihinin önemli tüm dönemlerini anlatan ilk temel/referans eser olma özelliği taşıyor. Bosna ve Boşnaklar hakkındaki bu derinlikli araştırmanın ürünü, sadece içeriğinde yer alan bilgilerle değil, yazıldığı koşullar dikkate alındığında "kanlı Bosna" anlatısı veya Batı'nın sıklıkla tarif etmeyi sevdiği “Egzotik Doğu” tanımlaması düşünüldüğünde, içinde yer almayanları ile daha da önemlidir. Kitap, ‘milliyetçi nefret' veya ‘etnik temizlik programı' söylemlerini ya da Bosna Hersek'in halklarından birinin bu ülkenin geleceğinde yer alma hakkına karşı bir girişimi içermemesiyle ayrışıyor.

Imamović, bu kitapta, Boşnakların tarihini ortaya koymak üzere üç tarihsel dönem tanımlar: Feodal Bosna Devleti, Osmanlı İmparatorluğu dönemi ve 1878'deki Avusturya-Macaristan işgali ile başlayıp bugüne dek süren Modern Dönem. Bu üç dönem arasında sayısız ara dönemler de bulunur. Müslüman-Boşnak halkının yaşadığı toplumsal, sınıfsal yenilenme ve entelektüel çeşitliliğine rağmen, Viyana Kuşatması'ndan (1683-1699) başlayarak bugüne dek bu varoluş ve öz kültürel kimliğini koruma mücadelesi kesintisiz olarak sürüyor.

Kitabın yazımına Boşnak Halkı'nın en trajik anlarını yaşadığı dönemde başlayan Imamović, kitabı Bosna'ya ve Boşnak halkına karşı bir borç olarak gördüğünü söyler. Bu kitap, İngiliz düşünür Edmund Burke'in dediği gibi, "Ölüler, yaşayanlar ve henüz doğmamış olanların birliği" olmayı arzu etmektedir.

764 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Aristoteles

RETORİK

Çeviren:Furkan Akderin

Say Yayınları

Aristoteles, Antikçağ felsefesinin en önde gelen filozofudur. Benzer düzeyde bir felsefeye İlkçağda sadece Platon'un erişebildiği kabul edilir. Antikçağa damgasını vurmuş olan Aristoteles, pek çoklarına göre tüm çağların en büyük birkaç filozofundan biridir. Bilim ve felsefede onun başarmış olduklarıyla rekabet etme ümidi besleyebilen insan sayısının bir elin parmaklarını geçmediği hemen herkes tarafından kabul edilir.

Aristoteles, mantık, doğabilimleri, metafizik, psikoloji, etik ve siyaset felsefesi gibi pek çok alanda eser vermiştir. “Aristoteles külliyatı” olarak geçen, özgün haliyle Grekçe 1462 sayfadan oluşan eserler bütünü, derslerinin, kendisi ya da öğrencileri tarafından tutulmuş notlarından oluşur.

Aristoteles konuşma sanatı üzerine yazmış olduğu eseri Retorik'te, iyi bir konuşmanın ayrıntıları olarak gördüğü sınıflamalar, tanımlar ve örnekleri ayrıntılı bir şekilde ele alır. Retoriğin kapsamına giren değişkenleri derinlemesine incelerken, bağımsız olarak değerlendirdiği birçok değişkeni inceleme dışı bırakır.

Aristoteles'e göre konuşmanın yanı sıra insanlar arası iletişim ve etkileşim ile ilgili olan her davranış, mimik ve hatta kıyafet seçimi bile retoriğin inceleme alanına girer ve doğrudan varlığın içinde yer alan bu kuram edebiyattan dine kadar hayatın her anında yer alır.

216 s.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Lars Fr. H. Svendsen

KÖTÜLÜĞÜN FELSEFESİ

Çevireb:Mehmet Hocaoğlu

Redingot Kitap

Filmlerde, siyasi demeçlerde ve haber bültenlerinde “kötülük” gündelik gerçekliğimizin parçası bir sözcük haline geldi. Yalnızlık, korku, özgürlük gibi kavramların felsefi ve tarihsel izini sürdüğü önceki eserleri övgüyle karşılanan yazar Lars Svendsen, Kötülüğün Felsefesi'nde, yaşanmış gerçek cinayet ve katliamlardan filmler ve romanlara, en büyük kötülük saydığı İkinci Dünya Savaşı ve Holocaust'a değin kötülük kavramını faillerin ve mağdurların bakış açısından etraflıca inceliyor. Yazar, düşünürler ve filozoflar eşliğinde güncelliğini koruyan bir sorunun peşine düşer: “Kötülük hakkında nasıl konuşacağız?”

Kötülükten bahsederken kullandığımız kelime dağarcığını yitirdik. Bu yüzden Kötülüğün Felsefesi, bu sorunun güncelliği etrafında kötülüğe ilişkin bireysel ve toplumsal deneyimleri düşünebilmenin ufkunu yeniden belirlemeye çalışırken, kötülüğü çağdaş yaşamın olağan bir yüzü olarak; ahlaki, politik ve en çok da pratik içerikleriyle birlikte ele alıyor.

 

Kötülük ahlaki bir mesele olmayı sürdürüyor ve kötü eylemler söz konusu olduğunda hepimiz bunların hem suçlusu hem de kurbanıyız. “Kötü olan normal olandır.” derken normalin ne olduğunu da belirtir Svendsen: “Dünyadaki tüm kötülüğün tek açıklaması biziz; az çok terbiye almış, saygın, normal insanlar.” O halde ahlaki bir sorun uygulamaya ilişkin talebi de beraberinde getirir. “Kötülük ne meşrulaştırılmalı ne de sözde açıklamalarla savuşturulmalıdır. Yapmamız gereken kötülükle mücadele etmektir.”

294 s.

"Yeni Çıkanlar | 6 Kasım 2018" haberi, 06 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 6 Kasım 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 6 Kasım 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
ABC Kitap Haberleri