Yeni dönem kreş ücretleri asgari ücreti geçti

Yeni dönem kreş ücretleri asgari ücreti geçti

Yeni dönem kreş ücretleri asgari ücreti geçti Gazete Duvar’ın haberine göre, son dönemlerde rekor artış gösteren kreş tutarları veliler kadar kreş sahiplerini de zorluyor. Veliler istenen ücreti karşılayamadıkları için işten ayrılıp çocuklarının eğitimi ile kendileri ilgilenmeyi düşünüyor.

KREŞ ÜCRETLERİNDE REKOR ARTIŞ: VELİLER VE KREŞ SAHİPLERİ ZOR DURUMDA

Son dönemlerde artan kreş ücretleri, hem velileri hem de kreş sahiplerini zor durumda bırakıyor. Özellikle 2024-2025 sezonu için kreş ücretlerinin artması, velilerin işten ayrılma noktasına gelmesine sebep oluyor. Bu durumda, kreş sahipleri de öğrenci bulamamanın etkisiyle harcamalarını karşılayamıyor.

KREŞ ÜCRETLERİ UÇTU

Gazete Duvar'ın haberine göre, kreş ücretleri asgari ücretin çok üzerine çıktı. Özellikle büyük şehirlerde, kreş ücretleri aylık 15.000 TL'ye kadar ulaşabiliyor. Bu durum, velilerin maddi açıdan zorlanmasına neden oluyor.

VELİLERİN TEPKİSİ

Kreş ücretlerindeki artışa tepki gösteren velilerden biri olan Halime Demir, ücretlerin giderek yükseldiğini ve artık ödeme yapamaz hale geldiklerini belirtiyor. Demir, bu durumda işini bırakıp çocuğuna kendisinin bakabileceğini ifade ediyor.

KREŞ SAHİPLERİNİN DURUMU

Kreş sahipleri de maliyetlerin artması nedeniyle ücretleri yükseltmek zorunda olduklarını belirtiyorlar. Ancak bu durum, öğrenci kayıtlarını etkileyebiliyor ve kreş sahipleri de harcamalarını karşılayamaz hale gelebiliyorlar.

ÖĞRETMENLERİN SORUNU DEVAM EDİYOR

Kreşlerde eğitim veren öğretmenler de asgari ücretin altında ve güvencesiz bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Kreş ücretlerindeki artış, öğretmenlerin maddi durumunu etkilemiyor ve sorunları devam ediyor.

Kreş ücretlerindeki bu artışın nedeni olarak ise artan maliyetler gösteriliyor. Özellikle kira ve personel maaşlarındaki artışlar, kreşlerin maliyetlerini yükseltiyor ve bu da ücretlere yansıyor. Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, kreşlerin kapanma noktasına geldiğini ve birçok kreşin zor durumda olduğunu belirtiyor.

"Yeni dönem kreş ücretleri asgari ücreti geçti" haberi, 28 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yeni dönem kreş ücretleri asgari ücreti geçti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni dönem kreş ücretleri asgari ücreti geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:24 Dursun Özbek, Ali Koç'u canlı yayına davet etti; tek şartını açıkladı
  2. 01:24 MasterChef'te ilk altıya giren üçüncü yarışmacı belli oldu!
  3. 01:24 Aselsan ve Tusaş arasında yeni bir anlaşma imzalandı
  4. 01:24 Dervişoğlu'ndan Erdoğan'ın 'silkeleyin' sözlerine tepki: 'Son derece zalimce bir uygulama'
  5. 01:24 Alman devinin iflası yakın; binlerce kişi işsiz kalabilir!
  6. 00:42 Nikah ücretlerine rekor zam! 2025'te yeni artış geliyor!
  7. 00:32 Fed Kararı Piyasaları Sarstı! Dolar Yükseldi, Altın ve Bitcoin Çakıldı
  8. 00:20 İşçilere Müjde! En Düşük Maaş 30 Bin TL’ye Yükseldi!
  9. 00:00 İflas etmişti... Ünlü hamburger zincirinin yeni sahibi açıklandı!
  10. 23:49 AK Parti İl Binasına Molotoflu Saldırı: 2 Tutuklama, Şok Detay Ortaya Çıktı!
  11. 22:42 Kakao yeni rekor kırdı: 12.000 doları aştı
  12. 22:40 Real Madrid zorlanmadan kazandı, Arda Güler bir kupa daha kazandı
  13. 22:40 Uluslararası hakemler Şampiyonlar Ligi'nde, Halil Umut Meler Körfez'de!
  14. 22:40 Fed'in uzun zamandır beklenen faiz kararı açıklandı
  15. 22:19 İflasın eşiğine gelen ünlü hamburger firması satıldı
  16. 22:16 Devlet Bahçeli, Suriye heyetini kabul etti
  17. 22:15 Hızın Kralı Turkcell: Yeni Reklam Kampanyası Ses Getirdi!
  18. 22:13 ABD Merkez bankası, faiz kararını açıkladı: Gözler piyasalara çevrildi
  19. 22:09 Rusya’daki Tren Kazasında Can Pazarı: Yaralı Sayısı Artıyor!
  20. 21:56 Yusuf Güney'den yeni açıklama!: İşte 2025'in kehanetleri
Ekonomi Haberleri