Yeni ittifak senaryoları: Kulisler bayramda hareketlendi

Yeni ittifak senaryoları: Kulisler bayramda hareketlendi

Yeni ittifak senaryoları: Kulisler bayramda ... Genel seçimlerde Cumhur İttifakı ve Erdoğan’ın yeniden iktidara gelmesinin ardından muhalefet kulislerinde ince hesaplar yapılıyor.

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan’ın yeniden iktidara gelmesinin ardından muhalefette, yerel seçimlere yönelik kulisler de uç vermeye başladı. Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre Millet İttifakı bileşenlerinin, dışarıdan bazı partilerin katılımıyla yeni bir ittifak kurup kurmayacakları, özellikle İYİ Parti’den istifa edenler tarafından yeni bir parti kurulup kurulamayacağı yönünde bir yoklama sürecinde oldukları öğrenildi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “hesap verme ve hesap sorma” içerikli konuşması kulislerde tartışılıyor. İYİ Parti tabanında oluşan “CHP ile birlikte olduğumuz için yüksek oy alamadık” inanışı nedeniyle Akşener’in “kuyruk siyaseti” özeleştirisini yaptığı dile getiriliyor.

YENİ ORTAK ZAFER PARTİSİ Mİ?

Ayrıca ikinci tur öncesi ve sonrasında, İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ’la CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki sıcak temaslar dikkat çekmişti. Özdağ, seçim sonrası yenilginin ardından Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ilk genel başkan olmuştu. Akşener’in partisinin kurultayında bu temaslara yönelik kızgınlığı nedeniyle sert mesajlar verdiği de iddia ediliyor.

Bazı İYİ Parti kurmayları, bu temasların yeni bir ittifaka evrilebileceği düşüncelerini savunuyor. Zafer Partisi’nden bazı isimler de bu fikre uzak durmuyor. İkinci tur öncesinde Kılıçdaroğlu’na verilen desteğin altyapıyı oluşturduğu düşünülüyor. İYİ Parti, seçimden sonra özellikle DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet partileri ile yeni bir ittifaka sıcak yaklaşmadığını ortaya koymuştu. Ayrıca bazı büyükşehir belediyelerinin “HDP’nin desteği ile kazanıldığı” yönündeki değerlendirmeleri eleştirmişti. Akşener’in bu eleştirilerinin de CHP’ye yönelik bir sitem olduğu belirtiliyor. 

YENİ PARTİ SORGULAMASI

İYİ Parti’den ayrılanların yeni bazı katılımlarla parti örgütlenmesine gidip gitmemeyi tartıştıkları da öğrenildi. Yeni parti sorgulaması kapsamında İYİ Parti kontenjanından büyükşehir belediyelerinde görev alan bazı kadroların da yer aldığı biliniyor. Ayrıca seçim öncesindeki kongre sürecinde örgütlerde kendilerine yer bulamayanlar ve aşamalı olarak tepkilerini dile getirerek istifa eden kurucular da yeni parti arayışına katılıyor.

"Yeni ittifak senaryoları: Kulisler bayramda hareketlendi" haberi, 30 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yeni ittifak senaryoları: Kulisler bayramda hareketlendi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni ittifak senaryoları: Kulisler bayramda hareketlendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  2. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
  3. 01:08 Anne usulü etli lahana dolması tarifi
  4. 01:07 Sıcaklarda yapılacak pasta tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazır!
  5. 01:03 Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
  6. 01:01 Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!
  7. 00:59 YouTube'dan soğutacak yeni özellik: Artık kapalıyken bile reklam izleyeceğiz
  8. 00:58 WhatsApp'tan beklenen özellik: İnternetsiz dosya paylaşımı geliyor!
  9. 00:55 150 yıllık tartışma: Tevhid-i kuvva mı tefrik-i kuvva mı?
  10. 00:53 İsmail Kartal Fenerbahçe Tarihinde Unutulmaz Bir İlke İmza Attı!
  11. 00:52 En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor!
  12. 00:49 28 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  13. 00:45 Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
  14. 00:29 Dev Banka Resmen İflas Etti!
  15. 00:26 Mersin toprak kaydı: İş makinesi kazasında bir işçi hayatını kaybetti
  16. 00:24 İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
  17. 00:22 Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
  18. 00:16 Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
  19. 00:15 Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
  20. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
Politika Haberleri