Yeni Şafak yazarı: Bekamızı demokrasiye feda etmeyelim

Yeni Şafak yazarı: Bekamızı demokrasiye feda etmeyelim

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinin köşe yazarlarından Ömer Lekesiz, “bekamızı demokrasiye feda etmeyelim ve yanlışlıklar bataklığında çırpınıp durmayalım,” diyerek belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından...

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinin köşe yazarlarından Ömer Lekesiz, “bekamızı demokrasiye feda etmeyelim ve yanlışlıklar bataklığında çırpınıp durmayalım,” diyerek belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanmasını önerdi.

Lekesiz, doğuda seçmenin “Ben oyumu HDP’ye vereyim ama devletimiz onun yerine mutlaka kayyum atasın” mesajı verdiğini öne sürdü.

Lekesiz, “Bölge insanı, duygusal gerçekliklerle yapmak zorunda olduğu tercihin, seçimle arzuladığı sonucu üretmeyeceğini, dolayısıyla kendi tercihinin devletin çıkarları, beka hassasiyeti bakımından yeniden devlet aklıyla değerlendirilmesi ve asıl sonucun bu yünde tahakkuk ettirilmesi gerektiğini, tevilini imkânsızlaştıran bir katiyetle, somutlukla ifade etmektedir,” iddiasına bulundu.

“Şahsen ben de demokrasiye inanan, ona itibar eden biri değilim,” diye yazan Lekesiz yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Ancak, devlet ve millet tarafından benimsenmiş bir yönetim tarzı olması bakımından onun sınırları ve gereklilikleri içinde hareket etmek ve konuşmak durumundayım.

Söz konusu derinlik bağlamında, bir konuda aynı yanlışı tekrarlamanın zaman ve güç kaybına neden olduğunu gözetebilenlere, ilgili mahaller için uygun olanın en iyisini arama sorumluluğunun yüklediğini düşünüyorum.

Seçimlerden çok kısa bir süre önce, sorunlu mahallerde bulunmuş biri olarak, kayyumlar eliyle gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının, halk ile kaynaşmanın, hemen her düzeyde halkın dertlerine derman olmaya çalışmanın doğurduğu memnuniyetten hareketle bu değerli kazanımın demokrasiye, seçime feda edilemeyeceğinin altını çizmek istiyorum.

Yine de sözüm ona demokrasiden taviz vermeyecek şekilde ve yine onun içinden, teklif ettiğim atama konusuna mahsus bir form üretilebileceği gibi, partili cumhurbaşkanı (devlet başkanı) seçmenin buna kendi başına demokratik bir dayanak olarak yeterli gelebileceğini ve bu bahiste onu tekrar seçmemenin onun ilgili seçimlerini seçmemek olacağını tutarlı bir tez olarak öne sürmek de mümkündür.

Yeter ki, bekamızı demokrasiye feda etmeyelim ve yanlışlıklar bataklığında çırpınıp durmayalım.”

"Yeni Şafak yazarı: Bekamızı demokrasiye feda etmeyelim" haberi, 12 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yeni Şafak yazarı: Bekamızı demokrasiye feda etmeyelim haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Şafak yazarı: Bekamızı demokrasiye feda etmeyelim 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 11 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:56 Hangi market daha uygun? Anlık fiyat takip sistemi devrede!
    2. 11:34 İmamoğlu: "Cumhurbaşkanlığı kimsenin tapulu malı değil!
    3. 11:27 İstanbul’da Kar Alarmı: İki İlçede Okullar Tatil Edildi
    4. 10:40 Nasuh Mahruki’den Sarsıcı Açıklama: 'Afetlerde Ölüm Siyasi Bir Takdirdir!
    5. 10:28 Hücre-10 Operasyonu: 2 Milyar TL Değerinde Sahte İlaç Ele Geçirildi, 8 Şüpheli Yakalandı
    6. 10:28 Abdullah Zeydan’a Terör Örgütüne Yardım Suçlamasıyla 3 Yıl 9 Ay Hapis!
    7. 10:05 Dolar ve Euro Kurları Yükseldi: Piyasada Neler Oluyor?
    8. 10:04 Erdoğan’dan İsrail’e Sert Mesaj: ‘İşgale Son Verin, Zararlar Tazmin Edilsin
    9. 10:01 Bankalar, FAST ve kredi kartı aidatlarına büyük zam yaptı!
    10. 09:42 CHP’li Yavuzyılmaz: “Çayırhan Termik Santrali’ni satmak soygundur!
    11. 09:35 Afyonkarahisar’da Orman Ürünleri Fabrikasında Büyük Yangın: 54 Ekip Müdahale Ediyor
    12. 09:28 Anket Rüzgarı: Partilerin Oy Oranlarında Kritik Değişim!
    13. 09:20 AKP’li Mehmet Zeki Peker’in şirketi Zey Yapı’dan 14 milyar TL’lik kamu ihalesi!
    14. 09:12 Erdoğan’a Kritik Tavsiye: Cumhuriyetin Temel Değerleriyle Oynamayın!
    15. 07:12 Elon Musk'a Tokat Gibi Cevap: OpenAI'den Dikkat Çeken Yanıt!
    16. 07:08 Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi konusunda şok karar!
    17. 06:56 Adalet Bakanlığı Kaynakları Seyhan Avşar’a Konuştu: Milletvekilleri Başsavcılığa Delege Gönderecek
    18. 06:52 Çeşme’de 62 milyar TL’lik arazi rantı mı? Gözler projede!
    19. 06:40 Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’na sert tepki: "Troll saldırıları durdurulsun!
    20. 06:34 Altın uçuşta: Cumhuriyet altını asgari ücreti geçti!