Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Askeriyedeki o damara dikkat

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Askeriyedeki o damara dikkat

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Askeriyede... “Bu olay kim ne derse desin münferit bir hadise değildir''

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun verdiği 30 Ağustos resepsiyonunda, valinin elini sıkmadan, telefonla konuşarak önlerinden geçen görevden uzaklaştırılan subaylar ve  Afyonspor ile Amedspor karşılaşması öncesi kullandığı ifadeler tepki çeken Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’in açıklamasını köşesini taşıdı.

Metiner, Tokat’taki resepsiyonda yaşananlara ilişkin “Bu olay kim ne derse desin münferit bir hadise değildir. Diğer rütbeli subayların da o en öndeki komutanla birlikte hareket ettikleri açıkça görülüyor. Ama bence asıl önemlisi, ordu içinde böyle bir damarın hâlâ varlığını sürdürdüğünün görülmüş olmasıdır. Sorun münferiden Tokat’la ilgili düşünülürse asıl sorun gözden kaçırılmış olur. Bunun ileride yol açacağı sonuçlar da elbette vahim olur.

Hemen o birileri 'damar'dan kastımın FETÖ olduğunu söyleyeceğimi varsayabilir. Bence sürüklenmek istediğimiz asıl tuzak da bu işte. Hep FETÖ üzerinde odaklanıp asıl diğer damarı görmezlikten gelmemiz isteniyor. Veya FETÖ ile mücadele adı altında o diğer damara iktidar alanının açılması… Ayrıntısına girmenin yeri burası değil. FETÖ’den önce de hangi damarın hangi saiklerle veya ideolojik mülahazalarla kendini rejimin sahibi veya bekçisi sayıp müdahale hakkını kendinde bulduğunu düşünecek olursak ne dediğim anlaşılır.” düşüncesini dile getirdi. 

“O damarın sivil otoritenin emrindeki bir ordu sisteminden duyduğu rahatsızlık ne kadar aşikârsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında taşıdığı değerler sisteminden duyduğu rahatsızlık da bir o kadar aşikârdır.” diyen Metiner, “15 Temmuz öncesinde artık bu ülkede darbe yapılmayacağına inandırılmıştık. Bizi buna inandıranlar darbe yaptılar. O gece bile çoklarımızın aklına darbe gelmedi. Şimdi de bizi askeriye içinde o eski Türkiye damarının kalmadığına inandırmak isteyenler var. Varsın inanan inansın. Ben yaşadıklarımdan sonra inanmamayı tercih edenlerden olmaya devam edeceğim” görüşünü dile getirdi.

Kırgel’in tepki çeken “Hele Hele Mersin’de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: 5-0. Eze eze yenersiniz, buradan göndeririz” şeklindeki ifadelerini eleştiren Metiner, Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu belirterek yazasını şöyle devam etti:

Diyarbakır Amed Spor’un PKK ile iltisakı varsa bu konuda hukuk gereğini yapar. Veya hukuk içinde gereği neyse yapılır. Siyasetçiler veya vatandaşlar bu takımın herhangi bir örgütle veya siyasi partiyle iltisakına inanıyorlarsa bunun eleştirisini yapabilirler. Eyvallah.

Lakin üstünde askeri üniforma taşıyan bir jandarma komutanı görev yaptığı Afyon’da Amed Spor’la yapılan bir müsabakaya dair kendisine uzatılan mikrofona Mersin’deki terör saldırısı üzerinden yorum yapabiliyorsa, ortada ciddi bir sorunumuz var demektir.

Afyon’daki o komutanı tanımam bilmem. Lakin bu yaptığı asla kabul edilemez. Bu tür konularda görüş beyan etmek, bir jandarma komutanının işi değildir. Hangi gerekçeyle olursa olsun herhangi bir spor kulübünü bu tarz iltisaklar üzerinden değerlendirip suçlamak kendi vazifesi değildir. Bu sözleri dolayısıyla sadece o takıma gönül vermiş Kürtleri PKK denklemi içine yerleştirmek hangi akla hizmettir? Bu ülkenin Kürtlerini 'Kürt düşmanı' vb. propagandalarla AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın karşısına dikmek isteyen odakların değirmenine su taşımak, bu çerçevede siyasi polemiklere kapı aralamak bir jandarma komutanının görevi midir?”

Daha önce TV NET dışında başka bir kanala çıkmayacağını duyuran Metiner, bu haftadan itibaren her perşembe Haber Global’de yayımlanan programa konuk olarak katılacağını yazdı. Metiner, “Yeni dönemde TV NET dışında başka bir kanala çıkmayacağımı daha önce buradan açıklamıştım. Lakin görüşlerine ehemmiyet verdiğim dostlarımdan gelen telkin ve talep üzerine, Haber Global’e haftanın bir günü sabit konuklu çıkma kararı almış bulunuyorum. Bu haftadan itibaren her perşembe Haber Global’de olacağım inşallah.” diye ifade etti.

"Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Askeriyedeki o damara dikkat" haberi, 04 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Askeriyedeki o damara dikkat haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Askeriyedeki o damara dikkat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  2. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  3. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  4. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  5. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  6. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  7. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  8. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  9. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  10. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  11. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  12. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  13. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  14. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  15. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  16. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  17. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  18. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  19. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  20. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
Gündem Haberleri