Yeni Şafak yazarı: Sezgin Baran Korkmaz meselesi, sadece gazetecilerle ilgili bir mesele mi?

Yeni Şafak yazarı: Sezgin Baran Korkmaz meselesi, sadece gazetecilerle ilgili bir mesele mi?

Yeni Şafak yazarı: Sezgin Baran Korkmaz mese... Karagül, ABD’de Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir cephenin kurulduğunu ve “Türkiye’de Demokrasi Projesi” adı altında yeni bir darbe koalisyonu kurulduğunu öne sürdü.

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, kara para aklamak suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan, holdingine yapılan operasyon sırasında telefonla görüştüğü eski HaberTürk çalışanı Veyis Ateş'in kendisinden 10 milyon euro isteği belirtilen ve  geçtiğimiz hafta ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz meselesinin sadece gazetecilerle ilgili bir mesele olmadığını belirterek "Türkiye’de nasıl bir operasyon fonlanıyordu ve Korkmaz’ın içerideki asıl para ve ilişki trafiğini kimler yönetiyordu?” diye sordu.

Karagül, ABD’de Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir cephenin kurulduğunu ve “Türkiye’de Demokrasi Projesi” adı altında yeni bir darbe koalisyonu kurulduğunu  öne sürdü.

 “Türkiye’ye müdahale” ekibi oluşturulduğunu yazan Karagül, “İnsanı çıldırtacak vahim ilişkiler. Gizli bir ağ, karanlık bir ortaklık” bulunduğunu ifade etti.

Kurucu isimler arasında,  9 Nisan 2018 ve 10 Eylül 2019 tarihleri arasında eski ABD Başkanı Donald Trump'a Ulusal Güvenlik Danışmanlığı yapan John Bolton’ın bulunduğunu ifade eden Karagül, Bolton’ın,  Erdoğan’ı devirme çağrıları yaptığını iddia etti.

 Türkiye’nin  demokrasi adı altında yeniden ABD’nin eksenine hapsedilmeye çalışıldığını yazan Karagül, “Şu anki yönetimi devirme, son yıllarda atılan büyük jeopolitik adımları sıfırlama, buna karşı duranları cezalandırma, ABD’yi bu yönde harekete geçirme, gerekirse yeni bir ABD-NATO müdahalesi tertip etme, yine gerekirse Türkiye’ye demokrasi adı altında bir dış müdahale yapılmasını sağlama gibi, cahilce, aptalca, çaresizce, alçakça bir kampanya başlatılmış” dedi.

Karagül, Erdoğan’a karşı olan ekibin Türkiye’den de destekçilerinin bulunduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:

"Sadece soru soruyorum ve cevap arıyorum: Bu çalışmaların CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir işbirliği var mı? Ya da başka siyasi partilerle iş tutuyorlar mı? HDP, PKK ve FETÖ zaten işin içinde, biliyoruz. Ama siyasi partilerle ilişkiler konusu çok başka bir anlam ifade ediyor.

Dışarıdan ve içeriden yeni bir saldırı hazırlığı mı bunlar? “Hazırlanın, altı ay içinde iktidardayız” diyenlere; ‘Size bu sözü kimler verdi’ diye soramayacak mıyız? ‘İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul’a destek veren şirketlerin parasını ödemeyeceğiz, projeyi durduracağız’ diyen Kılıçdaroğlu’na nasıl bir liste verildi ve bu listeyi kim hazırladı? Bunu merak edemeyecek, öğrenemeyecek miyiz?

Bu alan aydınlatılmalı! Bu operasyonları finanse etmek için yürütülen para trafiği aydınlatılmalı. Sezgin Baran Korkmaz meselesi, sadece gazetecilerle ilgili bir mesele mi? Türkiye’de nasıl bir operasyon fonlanıyordu ve Korkmaz’ın içerideki asıl para ve ilişki trafiğini kimler yönetiyordu?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

"Yeni Şafak yazarı: Sezgin Baran Korkmaz meselesi, sadece gazetecilerle ilgili bir mesele mi?" haberi, 25 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Yeni Şafak yazarı: Sezgin Baran Korkmaz meselesi, sadece gazetecilerle ilgili bir mesele mi? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Şafak yazarı: Sezgin Baran Korkmaz meselesi, sadece gazetecilerle ilgili bir mesele mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Otomotiv Haberleri