Yeni Zelanda'daki Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşı o anları anlattı

Yeni Zelanda'daki Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşı o anları anlattı

Yeni Zelanda'daki Terör saldırısında yaralan... Yeni Zelanda’daki iki camiye yönelik terör saldırısı sırasında bir vatandaşın, ölü taklidi yaparak katliamdan kurtulduğu öğrenildi.Malezyalı New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Yeni  Zelanda’daki Malezya...

Yeni Zelanda’daki iki camiye yönelik terör saldırısı sırasında bir vatandaşın, ölü taklidi yaparak katliamdan kurtulduğu öğrenildi.

Malezyalı New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Yeni  Zelanda’daki Malezya vatandaşı 39 yaşındaki Penangite Rahimi Ahmed,  arkadaşıyla Cuma namazı için gittiği Christchurch’teki Nur Camisi’nde terör  saldırısına uğrayanların arasındaydı.

Gazeteye konuşan ve ismini vermeyen Rahimi’nin arkadaşı, silahlı  saldırıda beraber yaralandıklarını ve Rahimi’nin o sırada ölü taklidi yaparak  canını kurtardığını aktardı.

Hastanede tedavi gören Rahimi’nin ailesinin Malezya’da olduğu ve yarın  Yeni Zelanda’ya geleceği öğrenildi.

Malezya’nın devlet haber ajansı Bernama, saldırı sırasında 5 Malezya  vatandaşının olay yerinde olduğunu ve iki kişinin yaralandığını kaydetmişti.

NE OLMUŞTU?

Yeni Zelanda’da 2 camiye silahlı saldırı düzenlendi. Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camilerden birinde cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ilk belirlemelere göre 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Çavuşoğlu, 2 Türk’ün de saldırıda yaralandığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Türkiye’den de kınama mesajları gelmeye başladı. Aynı zamanda saldırganlardan birinin 70 sayfalık bir manifesto yayımladığı ve burada Türkleri de hedef aldığı, saldırı sırasında müzik dinlediği ve sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı görüntüler de basına yansıdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olayda iki Türk vatandaşının yaralandığını ancak bu kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Yeni Zelanda Başbakanı saldırıya ilişkin ilk açıklamasında, “Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” dedi. Türkiye’nin Yeni Zelanda Büyükelçisi Ahmet Ergin, son dakika bilgisine göre, gözaltına alınanların sayısının biri kadın 4’e yükseldiğini duyurdu. Ancak şu an için toplam kaç saldırgan olduğu bilinmiyor.

"Yeni Zelanda'daki Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşı o anları anlattı" haberi, 15 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yeni Zelanda'daki Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşı o anları anlattı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Zelanda'daki Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşı o anları anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  2. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  3. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  4. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  5. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  6. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  7. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  8. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  9. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  10. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  11. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  12. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  13. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  14. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  15. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  16. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  17. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  18. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  19. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  20. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
Haberleri