Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu: Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ı tasfiye mi edecek?

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu: Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ı tasfiye mi edecek?

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu: Devlet Bahçel... “50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak”

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1’den rahatsızlık duyduğunu belirtmesiyle başlayan siyasetteki tartışmaya ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Bahçeli, Erdoğan'ı tasfiye mi edecek?” sorusunu irdeledi.

Uğuroğlu, Devlet Bahçeli’nin, “50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’e tepki gösterdiği grup toplantısında, 50+1 ile ilgili açıklamalarını hatırlattı.

Ardından ülkücü hareketin liderlerinden olan Namık Kemal Zeybek'in pazar günü Flash TV'de hazırlayıp sunduğu "Bakanlar Kurulu" programında, Bahçeli’yi sevip sayan MHP’lilerin, “Bilge liderimiz Türkiye'yi Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtarmak için oyun kurdu. Parlamenter sistemde yüzde 34 oyla tek başına iktidar oldu ki sürüp giderdi. Başkanlık sistemini yüzde 50+1 barajı ile ortaya koydu. Bu baraj ile Erdoğan'ı tasfiye etmek istedi” dediğini aktarmasını hatırlatan Uğuroğlu, şöyle sordu:

“Yüzde 50 barajından; Erdoğan şikâyetçi, Cemil Çiçek şikâyetçi. Ancak Bahçeli çok memnun hatta ısrarcı… Zeybek haklı mı?”

Ne olmuştu?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartından şikayet ettiğini aktarmıştı.

Karamollaoğlu'nun sözlerinin ardından siyasette 50+1 tartışması başlamıştı. 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, konuya ilişkin olarak, "Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum.  Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık.  50 + 1 ciddi problem çıkarıyor.  Gelecekte de çıkaracak." açıklamasını yapmıştı.

MHP lideri Bahçeli de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cemil Çiçek'in açıklamasını  "kuşku verici" olarak yorumlamış, "Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini, Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Türkiye'nin kaostan, işgalden, imhadan kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarından çıkardınız. Buradan ne yapmaya, kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz?" diye konuşmuştu.

"Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli, yüzde 50 + 1'dir"  diyen Milliyetçi Hareket Partisi lideri Bahçeli, "Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi, çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek bir şekildir. Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, cumhurun bütününü temsil edecek Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Yüzde 50+1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir" diye ifade etmişti.

"Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu: Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ı tasfiye mi edecek?" haberi, 17 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu: Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ı tasfiye mi edecek? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu: Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ı tasfiye mi edecek? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  2. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  3. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  4. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  5. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  6. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  7. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  8. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  9. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  10. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  11. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  12. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  13. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  14. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  15. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  16. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  17. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  18. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  19. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  20. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
Gündem Haberleri