Yeniden Refah Partili Doğan: Elif Erbakan çok net cümlelerle Cumhur’a karşı olduğunu söyledi

Yeniden Refah Partili Doğan: Elif Erbakan ço... Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın Cumhur İttifakı’na katılma sonucuna karşı çıktığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, TELE1’de Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu ‘Fikir Kulübü’ isimli programa konuk oldu.

Aydal, programda gündeme dair değerlendirmelerinin yanı sıra Cumhur İttifakı’na katılmaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Aydal’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“AK Parti’den teklif geldi. Dediler ki, ‘Biz 23 ilde çok küçük oylarla milletvekili kaybetti. Tamam siz logonuzla girin ama bu 23 ilde de siz aday göstermeyin, göstereceğiniz adayları bizim listeden gösterin’ dediler. Henüz bu konuda anlaşma yapılmadı ama ihtimal dahilinde.”

“ELİF ERBAKAN CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILMAYA KARŞI ÇIKTI”

“Elif Erbakan hanımefendi Hoca’mın değerli bir kızıdır. MKYK üyemizdir. Başlangıçta çok net cümlelerle Cumhur İttifakı’na karşı olduğunu ifade etti. Biz bütün düşüncelerimizi net söyleriz. Genel başkana bir danışman hükmündeyiz. Sonunda siyasi riski alacak kişi Genel Başkan Fatih Erbakan’dır. Elif hanım söylemiş olabilir ama partimiz aile şirketi değil. Erbakan Hoca’nın damadı, Elif hanımın eşi de ‘katılalım’ dedi. Orada ben bir espri yaptım Elif hanıma. Dedim ki, ‘Önce aranızda bir anlaşın evde sonra şey edelim’ dedim. Toplantı sonunda itiraz edenler bile her biri genel başkana, ‘Düşüncemiz bu ama siz ne karar verirseniz uyacağız’ dediler.”

“BAŞKANIMIZ ÇETELE TUTTU”

Aydal, Hakan Aygün’ün “Oylama yapıldı mı” sorusuna ise, “Tek tek konuşulduğunda değerli başkanımız çetele tuttu. Olumlu ve olumsuz konuşanlar diye…” yanıtını verdi.

Cumhur İttifakı’na katılma kararıyla ilgili Yeniden Refah Partisi’nin tabanının görüşüne ilişkin de konuşan Aydal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Benim tarafım belli olduğu için söyleyeceklerim önyargılı gibi gelebilir. Bir partide olayların tamamını anlayamayan oy vericiler ve taraftarlar varsa ‘istifa ediyorum’ diye yazabilir. Gönlü kırılabilir. Bizim vazifemiz o kardeşimizi de inandırmak ve partiye oy vermesini sağlamaktır. Çünkü ilk günlerdeki anlayışla sonraki anlayışlar farklı olabilir. Madem ki parti disipliniyle davranıyoruz, o arkadaşlarımız Milli Görüş içindeyse ‘ne diyorlar’ diye dinleyip sonra tekrar karar değiştirilebilir. Olumlu da olumsuz da gelen var. Çoğu olumlu. Benim arkadaşlarım olduğu için böyle olabilir. Farklı düşünenlerde var ama saygı duyuyorum."

"Yeniden Refah Partili Doğan: Elif Erbakan çok net cümlelerle Cumhur’a karşı olduğunu söyledi" haberi, 25 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yeniden Refah Partili Doğan: Elif Erbakan çok net cümlelerle Cumhur’a karşı olduğunu söyledi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeniden Refah Partili Doğan: Elif Erbakan çok net cümlelerle Cumhur’a karşı olduğunu söyledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri