Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı

Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı

Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın P... Yenidoğan Çetesi'nin lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı, bebeklerin ölümünden kazanç sağlamakla suçlanıyor. Sarı'nın geçmişte PKK üyeliği nedeniyle aldığı hapis cezası, 2003 yılında Topluma Kazandırma Yasası ile ceza indirimi uygulanmış.

Türkiye’de kamuoyunu sarsan "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasının baş aktörlerinden biri olan Dr. Fırat Sarı’nın geçmişte PKK’nın gençlik yapılanması YCK’ya üye olmaktan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 2003 yılında çıkan aftan yararlanmış bununla ilgili hukuk mücadelesi oldukça dikkat çekiyor. Çete, İstanbul ve Tekirdağ’daki özel hastanelerle iş birliği yaparak yeni doğmuş bebeklerin hayatlarını tehlikeye atmakla suçlanıyor. Bebeklerin hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevki sırasında ihmal sonucu ölümler yaşandığı, olayların organize şekilde yürütüldüğü tespit edildi. Dr. Fırat Sarı’nın lider olduğu iddia edilen bu yapı, bebeklerin ölümlerini manipüle ederek maddi kazanç sağlamakla suçlanıyor.

ÇETENİN FAALİYETLERİ VE SKANDAL KONUŞMALAR

Yürütülen soruşturmalarda, çetenin hastanelerde bebeklerin ölüm kayıtlarını değiştirerek sahte belgeler oluşturduğu ve hastaları taburcu etme kararlarını ekonomik menfaatler doğrultusunda manipüle ettiği ortaya çıktı. İletişim kayıtlarına göre, hem doktorların hem de hemşirelerin, bebeklerin ölümünü gizlemeye yönelik talimatlar verdiği ve ihmal ile ölüme göz yumulduğu tespit edildi. İddialara göre bir hemşire, ölüm raporuna yanlış veriler eklemekten bahsederken, bir diğer doktorun "Zaten ölecekti, kurtuldu" ifadesini kullandığı kayıtlarda yer aldı.

SORUŞTURMA VE DAVA SÜRECİ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı. 22 şüpheli tutuklanırken, bazı şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Dr. Sarı ve diğer örgüt üyeleri hakkında "kasten öldürme, kamu kurumlarını zarara uğratma, resmi belgede sahtecilik" gibi ağır suçlardan 273 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

FIRAT SARI’NIN PKK GEÇMİŞİ

Dr. Fırat Sarı'nın ismi yalnızca bu çete davasıyla değil, geçmişteki hukuki mücadelesiyle de anılıyor. Sarı, daha önce PKK’nın gençlik yapılanması YCK’ya üye olmaktan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, ancak 2003'te çıkarılan Topluma Kazandırma Yasası çerçevesinde cezası indirildi. Ayrıca, uzman hekim olarak yedek subay statüsünde askerlik yapmak isteyen Sarı'nın talebi Millî Savunma Bakanlığı tarafından reddedilmişti. Bu karar üzerine Askerî Yüksek İdare Mahkemesi ve AİHM'e başvuran Sarı, hukuki süreçlerden sonuç alamamış, sonunda yedek subaylık talebi kesin olarak reddedilmişti.

2003 yılında yürürlüğe giren 29/7/2003 tarihli ve 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu kapsamında başvurucunun ceza dosyasının yeniden ele alındığı Topluma Kazandırma Kanunu kapsamında cezası 2 yıl 6 aya indirilmiş, nihayetinde yapılan yargılamalar sonucunda 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çevrilmiştir.

"Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı" haberi, 18 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:15 Bakan Memişoğlu'ndan sert mesaj: 'Yenidoğan çetesi' cezasız kalmayacak!
  2. 16:04 Gaziantep'te ağır hasarlı binada kötü kokuların nedeni ortaya çıktı: Şüpheli ölüm!
  3. 15:56 8 yaşındaki Ş.S. için adalet arayışı: Cinsel istismar soruşturması yeniden başlatıldı!
  4. 15:51 Doğu Anadolu Fay Hattı’nda hareketlilik: Büyük bir deprem kapıda mı?
  5. 15:48 İstanbul’da ders saatlerinde değişiklik: Valilik açıkladı!
  6. 15:41 İstanbul’un o ilçesinde şok: Binlerce kişi evsiz kalma riskiyle karşı karşıya! Karar kesinleşti!
  7. 15:29 Hepsiburada Kazaklara satıldı!
  8. 15:17 Bakanlık yurtlarına yapılacak zam açıklandı!
  9. 14:52 Terörist İhbar Ödüllerine Büyük Zam: İşte Yeni Fiyatlar
  10. 14:43 AKParti kaybetti: Voleybol Federasyonu'nda Üstündağ yeniden başkan seçildi
  11. 14:07 Sucuk Skandalı: Ünlü Marka Dana Eti Yerine Tavuk Eti Kullanmış!
  12. 14:06 Türkiye'yi Terk Eden 72 Bin Rus: Neden Geri Döndüler?
  13. 14:06 Ünlü İsimlerin Instagram Paylaşımlarından Elde Ettiği Gelirler: Hangi Ünlü Ne Kadar Kazanıyor?
  14. 14:05 MasterChef Nigar'ın Yüreklere Dokunan Hikayesi: Sokaklarda Yatardık
  15. 14:04 Her Sokakta Olan o Markette Peynir Skandalı: İçinde Zehirli Madde Tespit Edildi!
  16. 14:02 DSÖ'den Çarpıcı Uyarı: Bu Gıda Kanser Riski Taşıyor!
  17. 14:01 Yaz Tatili Planları İçin Kaçırılmayacak Fırsat: 'Süper Erken Rezervasyon' Dönemi Açıldı!
  18. 14:00 B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Büyük Fırsat: 4 Gün İçinde Devreye Giriyor
  19. 13:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maaşına Yüzde 30 Zam! Yeni Maaşı Dudak Uçuklattı!
  20. 13:58 Türkiye'nin En Büyük E-Ticaret Sitesi El Değiştirdi! Yeni Sahibi Belli Oldu
Gündem Haberleri