Yenidoğan çetesinin kayıtları kan dondurdu: "Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız parayı kurtaralım"

Yenidoğan çetesinin kayıtları kan dondurdu:

Yenidoğan çetesinin kayıtları kan dondurdu: ... Bebeklerin hayatını tehlikeye atan yeni doğan çetesi, anlaşmalı hastanelere sevk yaparak haksız kazanç sağladı. 12 bebeğin ölümüne neden olan hemşirelerin tapeleri, parayla eğlence planları yaptıklarını ortaya koydu. Olayla ilgili 47 şüpheli hakkında toplam 1775 yıl hapis cezası talep edildi.

Yeni doğan hastaları anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç elde eden ve 12 bebeğin ölümüne sebep olan bir çetenin tapeleri gün yüzüne çıktı. Para için bebekleri öldürmekten çekinmeyen hemşireler, ailelerden para alıp bu parayla eğlence planları yapmış. Hemşire Hasan Basri G.'nin fezlekedeki bir tapede, "Doğukan, sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Ne yapacağımı biliyor musun? Gidip babayla anayla görüşeceğim. Bugün parayı alacağım. Kanka, bir alem yaparız, o parayı bir kurtarayım," dediği yer aldı.

12 bebeğin ölümüne yol açan bu çete hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Fezlekede örgüt liderleri F.S. ve İ.G. için 273'er yıla kadar hapis cezası talep edildi, diğer 45 şüpheli hakkında ise çeşitli suçlardan hapis cezası isteniyor. Toplamda 47 şüpheli için 1775 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Fezlekede, örgüt üyelerinin teknik takibi sırasında kaydedilen telefon konuşmalarına da yer verildi. Hemşire Hasan Basri G.'nin doktor Fırat S. ile yaptığı bir konuşmada, yeni doğan bir bebeği usulsüz bir şekilde başka bir hastaneye sevk eden örgüt üyelerinin, sevk edilen hastanedeki hemşirenin davranışlarından rahatsız oldukları ve iletişim kurduklarında dinlemeye yakalandıkları anlaşıldı. Sabah gazetesinin haberine göre, doktor Fırat S., hemşire Hasan Basri G.'yi arayarak, "Dön dön, şoka girmiş, ne yapacağını bilmiyor. Canlandırma yap dedim... Canlandırma yap, bir sakin ol ya, o çocuk altı kilo. Biz dün erişkin yoğun bakım ihtiyacı bulamadığımız için oraya aldık," dedi.

Banka hesaplarındaki hareketlilik de dikkat çekici. Hemşire Hasan Basri G.'nin hesabına, doktor Fırat S. ve Fırat S.'nin sahibi olduğu sağlık hizmetleri şirketinden 7 ayda toplam 222 bin 880 lira yatırıldığı belirtildi.

Ayrıca, Hasan Basri G.'nin yeni doğan bir bebek için "Öldür" talimatı verdiği hemşire Mehtap S.'nin hesabına ise 31 bin 218 lira yatırıldığı ortaya çıktı. Cansu A. adlı bir başka hemşire de Hasan Basri G. ve Mehtap S. ile irtibatlı olarak çalıştığı özel hastaneden 90 bin 500 lira aldı.

Hasta bir bebek üzerinden nasıl para toplayacaklarını tartışan hemşireler arasında geçen konuşma da kaydedildi:

Hakan Doğukan T.: "Bu sevk olacak hastayla ilgili var mı?"

Hasan Basri G.: "Gelecek haber ondan bugün konuştum anasıyla babaannesiyle."

Hakan Doğukan T.: "Ödeme için mi? Sen hocayla kesinleştirdin mi kesin mi yani."

Hasan Basri G.: "Kanka ben onu halledeceğim. Bugün bizim para yatsın en azından kendi paramız yatsın onu bir kurtaralım. Ondan sonra aile ile ameliyat için konuşacağım. Yüz elli bin fiyat çekeceğim. Uygun mudur?"

Hakan Doğukan T.: "Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun akciğerleri boydan boya kapanmış sabah kötüleşmiş kaymış yine."

Hasan Basri G.: "Bak a... s... dedim o çocuk ölecek rüyamda gördüm dedim."

Hakan Doğukan T.: "Satürasyonu ona kadar düşmüş yani çok dayanmaz sevkini hızlıca yapmamız lazım ölürse başımıza da sıkıntı olacak bak bu çocuk kardiyak hasta uğraşırız yani göndermemiz lazım."

Hasan Basri G.: "Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Ben ne yapacağım biliyor musun? Gidip babayla anayla görüşeceğim şimdi bugün parayı alacağım. Kanka bugün bir alem yaparız o parayı bir kurtarayım."

 

"Yenidoğan çetesinin kayıtları kan dondurdu: "Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız parayı kurtaralım"" haberi, 17 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yenidoğan çetesinin kayıtları kan dondurdu: "Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız parayı kurtaralım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yenidoğan çetesinin kayıtları kan dondurdu: "Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız parayı kurtaralım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:11 Fatih Altaylı: 'Sorun İnsanımızda Değil, Eğitim Sisteminde'
  2. 16:56 Savcıyı makamında tehdit eden zanlı kendini devletçi ve vatansever olarak savundu
  3. 16:54 Türkiye'de HIV Artışı: Gençler ve Kadınlar Tehlike Altında!
  4. 16:49 Vergi Yüzsüzleri Listesi: 2 Milyar Lira Borç Nasıl Olur?
  5. 16:48 İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz'dan 'kıyafet' uyarısı: 'Protokol ağırlarken dikkatli olalım'
  6. 16:44 Hamas Lideri Sinvar Hayatta mı? İsrail Ordusu'ndan Şok Açıklama!
  7. 16:38 CHP'den Hükümete Çağrı: Yayladağı Sınır Kapısı'nı Açın, Ticaret Normalleşsin!
  8. 16:37 Kamala Harris’in Fox News ekranlarında gergin anları!
  9. 16:35 Eğitim ve Öğretimde Yeni Düzenleme: Valilikler Ders Saatlerini Belirleyecek
  10. 16:33 Meryem Çap davasında karar: ağırlaştırılmış müebbet ile 2 yıl 1 ay hapis cezası!
  11. 16:31 Türkiye'nin Kainat Güzeli Ayliz Duman, Sosyal Medya Eleştirilerine Meydan Okudu
  12. 16:30 Acun Ilıcalı'dan Turhan Bozkurt'a: 'Yıllarca vergi rekortmeni ol, bir de bu hokkabazlarla uğraş'
  13. 16:26 Umut Akyürek İsyan Etti: "Kızım Madde Bağımlısı, Artık Kontrol Edemiyoruz
  14. 16:20 Bursa'dan Antalya ve Adana'ya Uçuşlar Başlıyor! Yenişehir Havalimanı'ndan Bin Liraya Seferler
  15. 16:18 MSB'den Eurofighter Typhoon ve F-16 açıklaması: Bizim için esas olan KAAN ve HÜRJET
  16. 16:17 Savunma Sanayi Fonuna Kredi Kartı Katkısı Yapılmayacak! Düzenleme İptal Edildi!
  17. 16:14 İYİ Parti kurucularından Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, partisinden istifa etti!
  18. 16:12 Rojin Kabaiş’in Babasından Şok İddia: "Kızım Bir Vahşete Kurban Gitti!
  19. 16:08 Sadece Dahi Zekalar Bu Farkları Hemen Fark Ediyor! Sen Ne Kadar Zekisin?
  20. 16:04 Elçin Sangu'dan Açık Radyo tepkisi
Gündem Haberleri