Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı

Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı

Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlı... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi''ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve yetkileri ile teşkilat yapısı belirlendi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve yetkileri arasında yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair imar, çevre, yapı ve yapım mevzuatını hazırlamak, uygulamaları izlemek ve denetlemek, Bakanlığın görev alanı ile ilgili mesleki hizmetlerin norm ve standartlarını hazırlamak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak ve ilgililerin kayıtlarını tutmak yer alıyor.

Ayrıca çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ile faaliyetleri sonucu alıcı ortamlara katı, sıvı ve gaz halde atık bırakarak kirlilik oluşturan veya oluşturması muhtemel her türlü tesis ve faaliyetin çevresel etkilerinin değerlendirmesine ilişkin görevlerine de yer verilen kararnameye göre, Bakanlık, Cumhurbaşkanınca yetkilendirilen alanlar ile merkezi idarenin yetkisi içindeki kamu yatırımları, mülkiyeti kamuya ait arsa ve araziler üzerinde yapılacak her türlü yapı, milli güvenliğe dair tesisler, askeri yasak bölgeler, genel sığınak alanları, özel güvenlik bölgeleri, enerji ve telekomünikasyon tesislerine ilişkin etütleri, harita, her tür ve ölçekte çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planları, parselasyon planları ve değişikliklerini re'sen yapacak, yaptırabilecek ve onaylayabilecek.

Bakanlık, başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde yetkili idarelerce ruhsatlandırma yapılmaması halinde re'sen ruhsat ve yapı kullanma izni verebilecek.

YENİ GÖREV VE YETKİLER

KHK ile Bakanlığa yeni görev ve yetkiler de eklendi.

Buna göre, mahalli idareleri ve bunların merkezi idare ile olan alaka ve münasebetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

Ayrıca Bakanlık, kamu mallarına ilişkin politikaları tespit etmek amacıyla çalışma yapacak. Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin edinim, yönetim ve elden çıkarılmasına ilişkin işlemleri yürütecek ve kamu idarelerinin taşınmazları ile ilgili kayıt ve yönetim esaslarını belirleyecek.

İKİ YENİ GENEL MÜDÜRLÜK

Kararnameyle Bakanlığın teşkilat yapısında da düzenlemeye gidildi.

Buna göre Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı.

Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, mahalli idarelerin iş ve işlemlerine dair mevzuatla verilen görev ve hizmetleri yapacak, takip edip, sonuçlandırıp, geliştirecek.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ise Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin yönetimine ilişkin hizmetleri, gerektiğinde diğer kamu idareleri ile iş birliği yaparak yürütecek.

"Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı" haberi, 10 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  2. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  3. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  4. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  5. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  6. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  7. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  8. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  9. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  10. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  11. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  12. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  13. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  14. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  15. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  16. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  17. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  18. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  19. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  20. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
Politika Haberleri