Yerli Polisiye Edebiyatının yükselen yıldızı Melih Günaydın'ın yeni romanı Buzlar Çözülünce raflarda

Yerli Polisiye Edebiyatının yükselen yıldızı Melih Günaydın'ın yeni romanı Buzlar Çözülünce raflarda

Yerli Polisiye Edebiyatının yükselen yıldızı... İlk romanı Sürgün Avı ile yerli polisiye edebiyatına başarılı ve umut vadeden bir giriş yapan Melih Günaydın’ın ikinci romanı Buzlar Çözülünce, Düşbaz Kitaplar’dan çıktı!

İlk romanı Sürgün Avı ile yerli polisiye edebiyatına başarılı ve umut vadeden bir giriş yapan Melih Günaydın’ın ikinci romanı Buzlar Çözülünce, Düşbaz Kitaplar’dan çıktı! Eserlerinde güncel konuları cesurca yakalayarak kurguyla harmanlayan Günaydın, heyecanı her satırda artan bu yeni politik polisiye romanında da mültecilik, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, Metaverse, çocuk istismarı gibi günümüz meselelerini ele alan, çok katmanlı bir hikâye kuruyor. Buzlar Çözülünce, son bölüme kadar gerilimi ve heyecanı diri tutan üslubuyla Melih Günaydın’ın, polisiye edebiyatımızda uzun soluklu ve kalıcı bir ses olacağını müjdeliyor.

Ayrıntı Yayınları’nın edebiyatta yeni yollar keşfetme heyecanı ve arzusuyla yola çıkan markası Düşbaz Kitaplar, yerli polisiye edebiyatının yeni olmasına rağmen çok güçlü kalemlerinden biri olan Melih Günaydın’ın yeni romanı Buzlar Çözülünce’yi okurlarla buluşturdu. İlk romanı Sürgün Avı’yla 2020 Kayıp Rıhtım Yılın En’lerinde Yılın En İyi Yerli Polisiyesi seçilen, aynı sene Kristal Kelepçe Ödülleri’nde finalist olan Günaydın, yüksek dozlu gerilimi ve merak unsurunu son sayfaya kadar sürdürmeyi başardığı yeni romanıyla iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.

Kıdemli polis Defne, indigo oğluyla birlikte ailesinin yanına taşınmıştır. Tatsız seyreden aile hayatı, Kartepe’de kaybolan dağcı öğrencileri arayan ekiplerin bulduğu cesetle iyice karmaşık bir hal alır. Fakat donarak öldüğü düşünülen bu beden, aranan dağcılardan birine ait değildir. Kayıp gençlere medyanın ilgisi giderek artarken Defne, bu vakanın peşini bırakmamaya kararlıdır.

Kâbuslarından kurtulmak için gittiği psikoloğun yanından dönerken Ali’nin dikkatini, metro istasyonunda duvarlara asılmış resimler çeker. Bunlar daha önce çalıştığı çocuk kitabındaki çizimlere benzemektedir ve ekibindeki pedagog, ondan kimi objeleri çıkarmasını istemiştir. Çünkü kullandığı bazı görseller fallik öğeler içermektedir. Ali bir yandan çizimlerin izini sürerken öte yandan geçmiş anılarının kırıntılarını toplar. Çok geçmeden de kendisini bilmediği bir evrenin içinde bulur.

A.Ömer Türkeş’in “Toplumsal hayatın yakıcı gerçeklerine dayanan suç kurgusuyla, gerilimli atmosferiyle, olayları ve karakteriyle çok doyurucu bir polisiye...” sözleriyle değerlendirdiği Buzlar Çözülünce, raflarda ve internet satış sitelerinde!

MELİH GÜNAYDIN HAKKINDA

1988’de Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Edremit’te tamamladı. Uzun süre gazetecilik yaptıktan sonra yayıncılık sektörüne geçti ve halen editör olarak çalışmaktadır. Yazıları, öyküleri, söyleşileri çeşitli gazetelerde, edebiyat ve haber sitelerinde yayımlandı. İlk romanı Sürgün Avı, 2020 Kayıp Rıhtım Yılın En’lerinde Yılın En İyi Yerli Polisiyesi seçildi. Aynı sene Poyabir’in düzenlediği Kristal Kelepçe Ödülleri’nde finalist oldu. 2023 yılında eşiyle birlikte “Ursula’yı Beklerken” adlı podcast serisini hayata geçirdi. Edebiyat üzerine keyifle sırdaşlık ettiği eşi Bengisu, kızı Ursula ve hatırası yanından ayrılmayan Leo’yla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

melihhaberici.jpg

"Yerli Polisiye Edebiyatının yükselen yıldızı Melih Günaydın'ın yeni romanı Buzlar Çözülünce raflar." haberi, 23 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Yerli Polisiye Edebiyatının yükselen yıldızı Melih Günaydın'ın yeni romanı Buzlar Çözülünce raflarda haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yerli Polisiye Edebiyatının yükselen yıldızı Melih Günaydın'ın yeni romanı Buzlar Çözülünce raflarda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  2. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  3. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  4. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  5. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  6. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  7. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
  8. 01:12 Çinli Otomotiv devi Geely, Türkiye pazarına gözünü dikti!
  9. 01:12 Dağ gibi kabarıyor, pamuk gibi oluyor: İşte tel tek ayrılan gözleme tarifi
  10. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  11. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
  12. 01:08 Anne usulü etli lahana dolması tarifi
  13. 01:07 Sıcaklarda yapılacak pasta tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazır!
  14. 01:03 Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
  15. 01:01 Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!
  16. 00:59 YouTube'dan soğutacak yeni özellik: Artık kapalıyken bile reklam izleyeceğiz
  17. 00:58 WhatsApp'tan beklenen özellik: İnternetsiz dosya paylaşımı geliyor!
  18. 00:55 150 yıllık tartışma: Tevhid-i kuvva mı tefrik-i kuvva mı?
  19. 00:53 İsmail Kartal Fenerbahçe Tarihinde Unutulmaz Bir İlke İmza Attı!
  20. 00:52 En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor!
Kültür Sanat Haberleri