Yıldırım Demirören'den pasajlar

Yıldırım Demirören'den pasajlar

Yıldırım Demirören'den pasajlar Ali Kaya SoysalYıl 2012, aylardan Mayıs...  Yıldırım Demirören  BJK başkanlığının 8. yılında. Mali Genel Kurul için Antalya'dan, doğduğum, büyüdüğüm kent İstanbul'a gelmişim. Çok kızgınım, kulüp maddi açıdan batağa...

Ali Kaya Soysal

Yıl 2012, aylardan Mayıs...  Yıldırım Demirören  BJK başkanlığının 8. yılında. Mali Genel Kurul için Antalya'dan, doğduğum, büyüdüğüm kent İstanbul'a gelmişim. Çok kızgınım, kulüp maddi açıdan batağa saplanmış, Mustafa Denizli döneminde Sivasspor'a karşı kazanılmış bir şampiyonluk var futbolda, basketbol, voleybol felaket, amatör branşlar yerlerde sürünüyor, kulüp çalışanlarının maaşları ödenemiyor. Yani özetle 109 yıllık Beşiktaş tarihinin en ağır dönemini geçiriyor ve mali açıdan oylanacak genel kurul üyeleri tarafından.
 
On dakikalık konuşma metnimi beynime yazıp Pazar sabahı erkenden Akatlar'a gittim. Dışarıda kulislerde herkes başkan aleyhinde konuşuyor. Demek ki herkes farkında diye düşünerek salona girdim ve en önde yerimi aldım. Solumdaki bir koltuk boş, belki bir tanıdığım gelebilir diye göz kulak oluyorum. 10:00'da başlaması gereken kongre her zaman olduğu gibi 11:00'e sarktı. Bir ara kulüp görevlisi bir kız gelip yanımdaki koltuğa sahip çıkmamı, çünkü oraya Erdoğan Demirören'in oturacağını söyledi. Haydaaaa, yani başkanın babası yanımda oturacak ve ben çıkıp oğlunu ağır bir şekilde eleştireceğim.
 
Uzatmayayım, Erdoğan bey gelmedi, 11:30'da başkan salona büyük bir şovla girdi, sabah  aleyhte konuşanların çoğu ayakta alkışladılar! Olabilir, sonuçta Beşiktaş başkanı "teşrif" ediyordu. Gecikmeyi dakikalardır bir konuşmayla idare etmeye çalışan yönetim kurulu üyesi Metin Keçeli -ki Seba döneminden kalan duayen bir idarecidir- kürsüyü Demirören'e devretti ve "show goes on" yani gösteri başladı.
 
Önce geç kaldığı için 2 bin küsur kişiden özür dilemeden konuşmaya başladı. Devamında kulübün içinde bulunduğu borçlarla ilgili en küçük bir açıklama yapmadan "ayrılıyorum, hakkınızı helal edin" dedi ve tarihe geçecek şu sözcükleri sarfetti: "Beşiktaş'tan 103 trilyon alacağım var, hibe ediyorum. Ancaaaak, bir şartım var; benden sonra gelecek başkan da kulübü ne kadar borca soktuysa tamamını hibe edecek"

Gözlerim bu cüretkar salvodan faltaşı gibi açılmış salona göz geçirdim; inanın 70 küsur yaşında, bir buçuk saat önce ağzına geleni söyleyen üyelerin bazıları ağlıyordu. İşte o anda yüzbininci kez anladım ki, Türkiye'de liderlik ve "biat" farklı bir olgu..
 
Sonra kongre "dernekler kanuna göre" devam etti ve benim konuşma sıram geldiğinde  başkan salonu çoktan terk etmişti. Babasının niye gelmediğinide böylece anlamış oldum. Konuşma metnimi ileride bir gün sizlerle paylaşma hakkımı saklı tutarak yazıma devam etmek istiyorum. İşte bu Yıldırım Demirören bir kaç ay sonra ülke futbolunun  başına geçti. Seçim gibi gözüken, ama sokaktaki simitçinin bile bildiği gibi Tayyip Erdoğan atamasıyla.
 
Neyse, bu uzun girişten sonra başlığa döneyim..Önceki gece NTV Spor'daki canlı yayını izledim, çok da sevdiğim Fuat Akdağ moderatörlüğünde. Konuklar Hürriyet, Habertürk, Sabah ve tabii Demirören'in patronu olduğu Milliyet spor müdürleri idi. 2 saatte yakın süren "toplantı"dan pasajlar aslında konum; değil mi sevgili ABC okuyucuları..
 
Öyleyse başlayalım;

1-  Bence "ifrata" kaçan hakem sorularını hiçbir şekilde somut yanıtlamadı. "Her insan hata yapar, İngiltere'de de oluyor" gibi yuvarlak kelimelerle geçiştirdi. Aslında haklıydı, benim hayret ettiğim koskoca sayfa müdürlerinin Türk popülizmini sorduklarıyla sürdürmeleleriydi..

2- Hakemlerle ilgili, "baskı" savunmasnı hiç doğru bulmadım. Ülkemizdeki prof'ların, bilim adamlarının 8-15 bin lira bandında maaş aldığı bir "skalada" ayda toplam 8 saatlik mesainin karşılığı 40 bin lira olan bir baskıdan nasıl söz edilebilir?

3- Beşiktaş'tan alacağı 103 trilyonla ilgili önce çok etik bir laf etti, "federasyon başkanı olduğum sürece" diye, sonra da "o zaman 60 milyon dolardı, şimdi 30" diye aslında hesap yaptığını itirraf etmiş oldu.

4- Avrupa Şampiyonasından sonra çıkan skandallarla ilgili; hiçbirşey demediği gibi, Kosova maçından önce "zaten problemi hallediyorduk, Emre kardeşimiz birkaç saat önceye çekti" diyerek Federasyon başkanlığının boşa düştüğünü göstermiş oldu.

5- Terim'e çok teşekkür ederek "maaşını döviz kurundan sabitledik" demek neyin açıklaması oluyor, padişahtan talimat mı aldın? Ayrıca hangi kurdan sabitlendi, 4.05'den mi? Bilmeye hakımız var..

6- "Kurullarımızı kurarken 15 Temmuz'dan sonra çok dikkat ettik, Yusuf Namoğlu'nu özellilkle FETÖ'cü olmadığı için göreve getirdik" söylemininin cevabını Namoğlu na bırakıyorum.

7- "Ben Beşiktaş'a başkan olacağımı, kulüpler başkanlığına getireleceğimi, hele federasyon başkanı olacağımı son ana kadar bilmiyordum..."
 
8...9... Ondokuz... Bu maddeler devam eder, ama bu kadar çelişkiler içinde olan -dilim varmıyor- Beşiktaşlı olduğu, Milliyet'in, Vatan'ın patronu olduğu için, ama söylemek zorundayım: Sevgili Yıldırım, bırak bu işleri, artık ayıp oluyor. Belki Cemal yapar ileride, senden "feyz" alrsa eğer. 
 

"Yıldırım Demirören'den pasajlar" haberi, 20 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Yıldırım Demirören'den pasajlar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıldırım Demirören'den pasajlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  6. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  7. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  8. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  9. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  10. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  11. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  12. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  13. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  14. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  15. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  16. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  17. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  18. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  19. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  20. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
Spor Haberleri