Yıldırım: Finans sektörü sapasağlam

Yıldırım: Finans sektörü sapasağlam

Yıldırım: Finans sektörü sapasağlam Başbakan Binali Yıldırım, "İki ya da üç aya kalmaz ekonomi rayına girecek. Vatandaşın desteği çok önemli. O destek sayesinde, ekonomimize karşı yapılan algı operasyonunu geri çevirdik. Bakın bankalarımızın standardını...

Başbakan Binali Yıldırım, "İki ya da üç aya kalmaz ekonomi rayına girecek. Vatandaşın desteği çok önemli. O destek sayesinde, ekonomimize karşı yapılan algı operasyonunu geri çevirdik. Bakın bankalarımızın standardını AB kabul etti. Finans sektörü sapasağlam. AB standartlarının da üzerinde. 2017 yatırımların yoğunlaştığı bir yıl olacak" dedi.

Fatih Çekirge'nin Hürriyet gazetesinin yayınlanan 'Tehdidi boğduk' başlıklı yazısı şöyle:

Başbakan Yıldırım, "Neden Suriye'deyiz" sorusuna şu yanıtı veriyor: "Oradayız çünkü vatandaşımızın güvenliği önce gelir. Oradayız çünkü Gaziantep'e, Kilis'e, sınır boylarındaki yerleşim bölgelerine her gün bir havan düşüyordu. Bir roket geliyordu. İşte o roketleri durdurmak için oradayız… Nitekim durdurduk. Gaziantep'teki vatandaşımın güvenliği sağlandı. O tehdidi yerinde boğduk."

Başbakan Binali Yıldırım'la geçen haftayı konuşuyoruz. Acılı bir haftaydı. Gözyaşı vardı. Suikast vardı. Müthiş bir savaş var. Ben sordum, Binali Bey büyük bir samimiyetle cevap verdi. Sayın Başbakanım, Fırat Kalkanı bütün hızıyla sürüyor. Ve bir soru var: Neden oradayız?

Evet… Neden oradasınız diye soruyorlar… Oradayız çünkü vatandaşımızın güvenliği önce gelir. Ordayız çünkü Gaziantep'e, Kilis'e, sınır boylarındaki yerleşim bölgelerine her gün bir havan düşüyordu, bir roket geliyordu. İşte o roketleri durdurmak için oradayız. Nitekim durdurduk. Kilis'e atılan roketleri, havanları yerinde durdurduk. Gaziantep'teki vatandaşımın güvenliği sağlandı. O tehdidi yerinde boğduk. Sanıyorum, Cerablus'ta hayat normale döndü. Durum nasıl? Evet, Cerablus'ta savaşın yaralarını sarıyoruz. Gerçek anlamda bir imar seferberliği yapıyoruz. Binlerce insanı evlerine yerleştirdik. Hastaneleri onarıyoruz. İşler hale getirdik. Evleri onarıyoruz. Yolları, altyapıyı yapıyoruz. İnsanlar orada evlerine dönüyor. Güvenlik içinde yeniden hayatlarına dönüyorlar… Şu anada kadar yaklaşık 50 bin insanı evlerine yerleştirdik. Binali Bey, belki de dünyada ilk kez, bir ülkenin, bir komşu ülkede terörle mücadele ederken, o komşu ülkenin şehirlerini, onardığını, insani yardım için hastanelerini çalışır hale getirildiğini anlatıyor.

'2017 YATIRIM YILI OLACAK'

Soruyorum: Bu arada ekonomiyle ilgili tartışmalar da var. Nasıl bir takvim öngörüyorsunuz? İki ya da üç aya kalmaz ekonomi rayına girecek. Yatırımı önemsiyoruz. Vatandaşın desteği çok önemli. O destek sayesinde, ekonomimize karşı yapılan algı operasyonunu geri çevirdik. Bakın bankalarımızın standardını AB kabul etti… Not veren derecelendirme kuruluşlarının aksine. Finans sektörü sapasağlam. AB standartlarının da üzerinde… 2017 yatırımların yoğunlaştığı bir yıl olacak.

'İRAN'LA UFAK TEFEK ALINGANLIKLAR OLABİLİR'

Rusya ve İran'la Suriye meselesinin çözümü için önemli bir adım atıldı. Ancak İran'la aramızda soğuk rüzgârlar estiği de söyleniyor… Ufak tefek alınganlıklar olabilir ama hiçbir zaman İran'la ilişkilerimiz belirli bir düzeyin altına inmez. Alınganlıklar da aşılır… Barış için çok değerleri adımları birlikte atıyoruz.

FETÖ'NÜN FİNANS KAYNAĞI

FETÖ'nün parasal kaynağıyla ilgili çok söylenti var. Bu konuda ne diyorsunuz? Mücadele son hızda devam ediyor. En ufak ayrıntıya dikkat ediliyor. Tabii devletin içine sinsice yerleşmişler. Ayıklıyoruz, hasar vermeden ayıklıyoruz. Çaldıkları üç-beş kuruş paraları kaldı. Onu da bitiriyoruz. Yakında nefesleri tümden kesilir. Son çırpınmaları da bitecektir.

AVRASYA TÜNELİ PROJESİ NASIL DOĞDU?

Evet, Başbakan Yıldırım'la geçen haftayı değerlendirdiğimiz uzun sohbetten kısa notlar aktarıyorum. Elbette geçen haftanın önemli olayı, Avrasya Tüneli'ni de konuştuk. Avrasya Tüneli aslında muazzam bir hayalin başarı öyküsüdür. Tünelin doğumu şöyle gerçekleşiyor: Ulaştırma Bakanlığı sırasında Binali Yıldırım, havaalanından şehir merkezine doğru geliyor. Sahilden ilerlerken trafik sıkışıklığını görünce, kendi kendine şöyle diyor: Neden hep Boğaz'ın üstünden köprü yapıyoruz? Boğazın altından da bir geçit yapsak ne olur? Makam otomobilinin arka koltuğundan Boğaz'a doğru sorulan bu soru, önce bir hayal oluyor. Öyle ya, elin oğlu Manş Denizi'nin altından Fransa'yı İngiltere'ye bağlamadı mı? Binali Yıldırım, o dakika Tayyip Erdoğan'ı arıyor. İşte o telefon konuşması Avrasya Tüneli'nin doğum konuşmasıdır. Tayyip Bey, "Tamam, hemen çalışmaya başla" diyor.

O günden bu yana sabaha karşı şantiye denetlemesinden denizaltı jeolojik çalışmalarına kadar an ve an Tayyip Bey ve Binali Bey projeyi takip edip, bugüne getiriyorlar. Uzun ve çok meşakkatli bir süreç bu. Ve sonuçta bir hayal…

Dünya çapında bir başarı öyküsüne işte böyle dönüşüyor.

Hayırlı olsun. İyi haftalar…
 

"Yıldırım: Finans sektörü sapasağlam" haberi, 26 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yıldırım: Finans sektörü sapasağlam haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıldırım: Finans sektörü sapasağlam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Politika Haberleri