Yıldırım, kadınlardan ''itaat'' istedi!

Yıldırım, kadınlardan ''itaat'' istedi!

Yıldırım, kadınlardan ''itaat'' istedi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım kadın seçmenlerle bir araya geldi. "Ben kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Asıl olan kadınlara imkan tanımaktır, fırsat sağlamaktır" ifadelerini kullanan Yıldırım, aile içi meselelerle ilgili görüşlerini dile getirdi. Yıldırım, "Aileler taraf olduğu zaman evliliğe katkı değil, olumsuz sonuç doğuruyor. O yüzden karışmamak gereki

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’da kadın seçmenlerle bir araya geldi. Çekmeköy Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Ahmet Poyraz’ın da katıldığı buluşmada konuşan Yıldırım, “Kadınlar toplum anası, mayasıdır. Bizi bir arada tutan, bir olmamamızı sağlayan sizlersiniz. Yetiştirdiğiniz bir evladın toplumda temsil edilmesinin arkasında siz varsınız. Sizler olmasaydınız bizler olmazdık. Bu kadar basit. Verdiğiniz emeğin karşılığı bu dünyada yok” dedi.

Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte seçim çalışmaları yapan İstanbul adayı Yıldırım, “Her başarılı erkeğin arkasında değil yanında mutlaka güçlü bir kadın vardır. Bakan olabilirsiniz, Başbakan olabilirsiniz, Cumhurbaşkanı da olabilirsiniz ama size bakan bir bakanın olduğunu unutmayın. Semiha Hanım da bize bakıyor, göz kulak oluyor, evlatlarını yetiştiriyor, bizim arkamızdan derliyor, topluyor, ailemizin birliğini beraberliğini devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “Kadınlarımıza yönelik çok şey söylenir. Pozitif ayrımcılıktan bahsediyorum. Bu konuda fikrim açık, ben kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Asıl olan kadınlara imkan tanımaktır, fırsat sağlamaktır, onların da aynı şartlarda mücadele etmesine alan açmaktır. Güzel olan budur, kıymetli olan da budur. Lütuf şeklinde verilen şeylerin arkası gelmez ve fazla bir anlamı da olmaz” dedi.

Binali Yıldırım, “Kadına şiddeti durdurmak için en kapsamlı yasal düzenlemeleri yaptık. Aile Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Şiddet kime karşı gelirse gelsin, nefretle kınanması gereken bir şeydir. Sadece kınamak yetmez en ağır şekilde de cezalandırılmalı. Burada sadece cezalandırmak değil, eğitim ve bilinçlendirme de önemli. Ceza tek başına bir anlam ifade etmiyor. Mutlaka bilinçlendirme gerekir. Bunun için devletin kurumlarının hem kadınları hem erkekleri bu konuda bilinçlendirecek, eğitim çalışmalarını artırması lazım. Eskiden bizim zamanımızda evliler arasına girilmezdi. Aileler taraf olduğu zaman evliliğe katkı değil, olumsuz sonuç doğuruyor. Onun için evlileri tek başına bırakacaksın, kendi aralarında meselelerini halledecekler. Öbür türlü duygusal oluyor, ‘benim kızım, benim oğlum’ giriyor. Hepsi bizim kızımız, hepsi bizim oğlumuz. O yüzden karışmamak gerekiyor. Evliliğin sırrı ‘itaat et rahat et’. ‘Peki’ demesini mutlaka başarmamız lazım” diye konuştu. 

"Yıldırım, kadınlardan ''itaat'' istedi!" haberi, 27 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yıldırım, kadınlardan ''itaat'' istedi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıldırım, kadınlardan ''itaat'' istedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  2. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  3. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  4. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  5. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  6. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  7. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  8. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  9. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  10. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  11. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  12. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  13. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  14. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  15. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  16. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  17. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  18. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  19. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  20. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
Politika Haberleri