Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Charlie Chaplin'in Betona Gömülme Nedeni Ortaya Çıktı!

Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Charlie Chaplin'in Betona Gömülme Nedeni Ortaya Çıktı!

Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Charlie Chaplin'i... Sinemanın öncüsü olan 'sessiz sinema' döneminin dünya çapındaki en başarılı ve önemli adı olan isim Charlie Chaplin! Charlie Chaplin 1977 senesinde hayata gözlerini yumdu. Sinema efsanesinin betona gömülme serüveni açıklığa kavuştu!

Charlie Chaplin Aralık 1977'de öldüğünde, birkaç hafta sonra adının yeniden manşetlere çıkacağını çok az kişi tahmin edebilirdi. Ancak Mart 1978'de iki tamirci, City Lights ve Gold Rush gibi filmlerin yıldızını çok korkutucu bir nedenden dolayı yeniden ilgi odağı haline getirdi.

BEDENİ İÇİN 600 BİN DOLAR İSTEDİLER!

Independent Türkiye Haberine Göre; Hırsızlar gece yarısı Chaplin'in İsviçre'deki mezarına giderek tabutunu çıkardı ve yıldızın ailesinden 600 bin dolar fidye talep etti.

Chaplin'in cesedinin ortadan kaybolması, 10 hafta boyunca küresel bir insan avına ve spekülasyonlara yol açtı. Bunlar arasında, Hitler'in Büyük Diktatör hicivinin öfkelendirdiği Naziler tarafından alınmış olabileceği teorisi de vardı.

images-34.jpg

55 yıl önce, 17 Mayıs'ta yıldızın tabutu, Cenevre Gölü yakınındaki Corsier-sur-Vevey'daki bir tarlada, asıl mezarından 22 kilometre uzakta bulunmuştu.

Polis, Chaplin ailesinin ev telefonunu dinledikten sonra hırsızların ve tabutun izini sürdü ve avukatları hırsızlardan kurtulmak için daha küçük bir fidye için pazarlık yaptı.

Corsier-sur-Veveland'ın mezar kazıcısı, Chaplin'in mezarının boş olduğunu ilk bildiren kişiydi. Lastik izleri, son derece ağır meşe tabutu yerden nasıl kaldırdıklarını ve onu bekleyen bir kamyonete sürüklediklerini gösteriyordu.

802311-1-t.jpg

Mezar kazıcı Etienne Buenzod, bunun İsviçre'de gerçekleşmesine çok şaşırdığını söyledi:

Mümkün değil. İtalya'da fidye için ceset çalıyorlar. Bu daha önce İsviçre'de hiç yaşanmamıştı. Polisi aradım. Hala inanamadım. Ta ki mezarın etrafında polisleri görene kadar.

Yerel gazete Feuille Dand'Avis'in genel yayın yönetmeni Richard Panchaud daha sonra Daily Mail'e hırsızların kemiklerinin Avrupa'daki "Chaplin'in kalıntılarını toplayan fanatik koleksiyonculara" gönderildiğini söyledi. Satmayı ummuş olabileceklerine inandığını söyledi.

Diğerleri, yıldızın İngiliz hayranlarının, onu İngiltere'deki doğduğu yere gömme umuduyla onu götürmüş olabileceğini düşündü. Ama aslında soyguncular yalnızca hırsızlıklardan para almayı umuyorlardı.

Chaplin'in karısı Oona haydutların taleplerine karşı çıktı:

Fidyeyi ödemeyeceğim. Charlie bunu saçma bulacaktır. O, cennette ve kalbimdedir. Yeryüzündeki kalıntıları önemli değildir.

Komplonun ana organizatörü Wardas, Chaplinand'ın kalıntılarını çalmaktan dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırılırken Ganev ise 18 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Wardas ceza duruşmasında şunları söyledi:

Tabut işine müdahale etmekten pek rahatsızlık duymadım.

Chaplin'in cesedi bulunduğunda Corsier-sur-Vevey'da yeniden gömüldü ancak bu kez aile, hırsızları uzaklaştırmak için mezarı çimentoyla doldurmaya karar verdi.

Chaplinad'ın eşi Oona, kocasının tabutunun bulunmasına yardım eden 100'den fazla İsviçre polisi için şampanya ve havyar partisi düzenledi.

Chaplin Aralık 1977'de 88 yaşında öldü. Cenazesine eşi ve yedi çocuğunun da aralarında bulunduğu ortalama 300 kişi katıldı..

"Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Charlie Chaplin'in Betona Gömülme Nedeni Ortaya Çıktı!" haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Charlie Chaplin'in Betona Gömülme Nedeni Ortaya Çıktı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Charlie Chaplin'in Betona Gömülme Nedeni Ortaya Çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 23 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:18 Almanya'da sınırdışı kararları artıyor
  2. 21:09 İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor! Araç alım satımı yapacaklar dikkat!
  3. 20:57 Emeklilere Dev Ödenek! Bu Ay SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerine 18.100 TL Nakit Ödeme!
  4. 20:45 Gram altında hiç görülmemişti! Çifte rekor geldi
  5. 20:43 Netanyahu Lübnanlıları tehdit etti: "Evlerinizi terk edin"
  6. 20:43 Arda Güler için flaş yorum: "Real Madrid'den ayrılması büyük hata olur"
  7. 20:36 Emeklilere Kötü Haber: 2025'te Maaşlarda Yüzde 30 Düşüş Bekleniyor
  8. 20:36 İsrail’de OHAL duyuruldu!
  9. 20:24 Beyrut Havalimanı'nda sefer sayısı düştü!
  10. 20:16 Bakanlık, İHA ve SİHA'ların buğday karşılığı satışı iddialarını reddetti
  11. 20:14 Eski milli basketbolcu Asım Pars evinde ölü bulundu
  12. 20:09 Armağan Çağlayan 'ihmal' iddialarına sert çıktı
  13. 20:05 Alaves Maçı Öncesi Ancelotti'den Açıklamalar: "Acı çekmemiz gerektiğini biliyoruz"
  14. 20:01 Zihinsel Sağlık İçin 6 Etkili Egzersiz: İlaçsız Bir Yaşam Mümkün!
  15. 20:01 Almanya’da Büyük Sınır Dışı Operasyonu: Türk Vatandaşları da Etkilenecek
  16. 20:01 Müziğin Efsanesi Alpay’ın Son Hali Herkesi Hüzne Boğdu: 'Eylül'de Gel' Unutulmaz Bir Miras
  17. 20:00 Özgür Erdursun'dan 2025 Asgari Ücret Tahmini: OVP Verileriyle Beklenen Artış Oranı Açıklandı
  18. 19:59 Diyanetten hac ücretlerine yönelik iddialara ilişkin açıklama
  19. 19:57 Aliyev'den Ermenistan'ı silahlandıran ülkelere uyarı!
  20. 19:44 ABD'ye ait nükleer denizaltı, Güney Kore'ye demirledi!
Yaşam Haberleri