Yılmaz konuştu: "Haziran ve temmuzda enflasyonda bir kırılma olacak"

Yılmaz konuştu:

Yılmaz konuştu: "Haziran ve temmuzda enflasy... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Allah'ın izniyle adım adım da bunu (enflasyonu) düşüreceğiz. Bu programımızı kesin bir şekilde uyguluyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz. Yılın ikinci yarısında bunun etkilerini görmeye başlayacağız," sözlerini söyledi.

Yılmaz, Ağrı Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin politikadan ziyade hizmetin öncelikli olduğu seçimler olması gerektiğini ifade etti.

Tüm Türkiye'de icraatlarını ortaya koyduklarını ifade eden Yılmaz, "Gerçek belediyecilik, Recep Tayyip Erdoğan'dır, AK Parti'dir. Gerçek belediyecilik, belediyeyi kendi kişisel reklamı için kullanmak değil. Birtakım ideolojik saplantılar ve amaçlar için belediyeyi kullanmak da değil. Belediyeyi halkın ihtiyacı için kullanmaktır. Gerçek belediyecilik budur. Verilen kaynak neyse, imkanlar neyse, onu verimli şekilde halkın ihtiyacı, hizmeti için kullanmaktır. Biz, Salih kardeşimizin gerçek belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini Ağrı'da yaşatacağına yürekten inanıyoruz," sözlerini söyledi.

Cevdet Yılmaz, 31 Mart'ta seçmenlerin sandık başında Ağrı'nın çıkarlarını şahıslardan, sloganlardan ve ideolojilerden daha ön planda tutmaları gerektiğini vurguladı.

Salih Aydın'ın Ağrı için önemli projelerinin olduğunu belirten Yılmaz, seçimlere kalan kısa sürede parti teşkilatının sahada aktif olup insanların kalplerine dokunması gerektiğini ifade etti.

"Bana göre bir belediye başkanının iki temel görevi var. Birincisi kaliteli bir yaşam ortamı oluşturmak. Yeşil alanlarıyla, kentsel dönüşümüyle, parklarıyla, güzel temizliğiyle, içme suyuyla, yaşam kalitesini artırmalı. Başkanımız seçildiği takdirde ekibiyle en güzel şekilde bunları yapacağına inanıyoruz. İkincisi de iş ve yatırım ortamı. Bir belediyenin bir görevi de o ilin kalkınmasına, yerel kalkınmaya destek olmaktır, bunu da biz çok önemli görüyoruz. Belediye iyi çalışırsa o ile daha çok yatırım gelir ve daha nitelikli işler yapılır."

"SADECE DEPREMİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR"

Yılmaz, pandeminin ardından dünya genelinde tam bir toparlanmanın gerçekleşmediğini, ülkenin etrafında çatışmalar ve savaşlar yaşandığına dikkat çekti.

Kuzeye bakıldığında Ukrayna-Rusya savaşının yaşandığını anlatan Yılmaz, "Güneyimizde maalesef Filistin'de, Gazze'de hepimizin yüreğini kanatan manzaralar görüyoruz. Geçen yıl tarihimizin en büyük depremini yaşadık. 11 vilayetimizdeki 14 milyon (insan) etkilendi. Böyle güçlü bir liderimiz olmasa, güçlü bir hükümet olmasa, bunlar öyle kolay kaldırılacak yükler değil. Sadece depremin maliyeti 104 milyar dolar. Bu kadar büyük bir yükten bahsediyoruz. Buna rağmen yine hizmetlerimize devam ediyoruz, çalışmalarımıza devam ediyoruz," sözlerini söyledi.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü vurgulayarak devam etti:

"Geçen sene ekonomimiz büyüdü. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin ekonomisi 230 milyar dolardı. Geçen sene 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Türkiye ilk defa trilyon dolarlık ekonomiler ligine girmiş oldu. İhracatımız 256 milyar doları buldu. 2002'de kişi başına gelirimiz 3 bin 600 dolardı. Geçen yıl itibarıyla 13 bin 110 dolara yükseldi.

Kim ne derse desin Türkiye, refahını artıran, demokrasisini, kalkınmasını her geçen yıl ileriye taşıyan bir ülke. Bütün bu olumsuz şartlara, etrafımızdaki istikrarsızlıklara, afetlere rağmen geçen yıl ekonomimizi yüzde 4,5 büyüttük. Şimdi asıl gündemimiz enflasyon. Vatandaşın da bizim de sorunumuz enflasyondur."

"TEK HANELİ ENFLASYON RAKAMLARINA BU MEMLEKETİ YENİDEN KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili sıkıntılar yaşandığını ve bütün plan ve programlarda enflasyonu öncelendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle adım adım da bunu (enflasyonu) düşüreceğiz. Bu programımızı kararlı bir şekilde uyguluyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz. Yılın ikinci yarısında bunun etkilerini görmeye başlayacağız. Haziran ve temmuz gibi göreceksiniz, enflasyonda bir kırılma olacak. Ardından 2025'te hedefimiz yüzde 15'lere düşürmek, 2026'da da tek haneli enflasyon rakamlarına bu memleketi yeniden kavuşturmak istiyoruz. AK Parti geçmişte yaptı, yine yapar. Yaparsa AK Parti yapar. İnşallah güçlü bir kadroyla bunu da başaracağız."

Yılmaz, çalışanların, emeklilerin, dar gelirlilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek, ekonomiyi büyüttükçe bundan bütün toplum kesimlerinin faydalanacağını dile getirdi.

Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu'da önemli adımlar attıklarını, son 21 yılda hiç olmadığı kadar çok hizmet verdiklerini belirterek, "Bu bölgelerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Yani olumlu yönde her türlü ayrımcılığa karşıyız, o ayrı. İnsanların kimliğine dönük her türlü ayrımcılığa karşıyız. Ama daha az gelişmiş bölgelerimizin diğerlerinin seviyesine yaklaşması için buralara kişi başına daha fazla kaynak verdik. Bütün sorunlar çözüldü mü elbette çözülmedi ama önemli ilerlemeler sağladık," değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, AK Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Salih Aydın, Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan, partililer ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen programın ardından İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesindeki Yaşam Merkezi Toplantı Salonu'nda kanaat önderleriyle bir araya geldi.

"Yılmaz konuştu: "Haziran ve temmuzda enflasyonda bir kırılma olacak"" haberi, 25 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yılmaz konuştu: "Haziran ve temmuzda enflasyonda bir kırılma olacak" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yılmaz konuştu: "Haziran ve temmuzda enflasyonda bir kırılma olacak" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  2. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  3. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  4. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  5. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  6. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  7. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  8. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  9. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  10. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  11. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  12. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  13. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  14. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  15. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  16. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  17. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  18. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  19. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  20. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
Ekonomi Haberleri