Yılmaz Özdil: "Koltuk'ta oturanların asla suçu, günahı, kusuru ve sorumluluğu yok!"

Yılmaz Özdil:

Yılmaz Özdil: "Koltuk'ta oturanların asla su... Yılmaz Özdil, Sözcü'deki köşe yazısında, AKP iktidarının koronavirüs ile nasıl mücadelesini eleştirdi.

Yılmaz Özdil, Sözcü'deki köşe yazısında AKP iktidarının koronavirüs ile nasıl mücadele ettiğini yazdı. Önlemleri espirili bir dille eleştiren Özdil yazısını, "koltuk'ta oturanların asla suçu, günahı, kusuru ve sorumluluğu olmayacağına göre, salgının sorumlusu elbette hep başkalarıdır!" diye bitirdi.

  Özdil, AKP'nin salgınla mücadelede AKP iktidarının attığı adımları tek tek eleştirdi.  Malazgirt zaferini kutlayan iktidarın milli bayramları virüs nedeniyle iptal etmesini de eleştiren Özdil, "19 Mayıs ve 30 Ağustos'un virüsün yayılmasına sebep olduğu ortaya çıktı. 19 Mayıs ve 30 Ağustos törenleri derhal yasaklandı" ifadelerini kullandı. Yazsında sokağa çıkma yasağının son dakikada alınmasını da eleştiren Özdil, "Böylece, dünya tarihinde vatandaşa haber vermeden sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilk ve tek ülke, Türkiye oldu. Virüs şoke oldu" ifadelerine yer verdi.

İşte Özdil'in salgınla mücadelede AKP'yi eleştirdiği yazısı:

Türkiye'de koronavirüs salgınının tek sebebi, 65 yaşındakilerdi. 65 yaşındakiler olmasa virüs sorunu filan olmayacaktı. Sorunu ortadan kaldırmak için 65 yaşındakileri ortadan kaldırmak yeterliydi. Bu bilimsel yaklaşımla, 65 yaşındakilerin sokağa çıkması yasaklandı. Sonra? Salgının aslında piknikçilerin başının altından çıktığı tespit edildi. Piknikte mangal yapılmasını durdurursak, salgını da durdururduk. Bu bilimsel yaklaşımla, penceresi bile olmayan alışveriş merkezleri açıkken, açık havada piknik yapılması yasaklandı. Sonra? Sonra, koronavirüsle mücadelede hayati önemi olan bir karar alındı. Nafaka alacaklarına dair takip durduruldu Böylece, pandeminin aslında kocasından boşanan ve nafaka talep eden kadınlar yüzünden yayıldığı anlaşıldı. Nafakayı durdurursak, salgın malgın kalmazdı. Bu bilimsel yaklaşımla, dünyada 200 küsur ülke var, virüsle mücadele kapsamında nafaka'yı donduran tek ülke Türkiye oldu. Sonra? Nafaka bile dondurulurken, Kanal İstanbul ihalesi yapıldı. Çünkü, koronavirüs salgınıyla mücadele edebilmemiz için Kanal İstanbul'u acilen yapmamız gerekiyordu. Cahil cühela muhalefet partileri itiraz etti. Halbuki, Kanal İstanbul'un acilen yapılması Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyeleri doğrultusunda bilimsel bir mecburiyetti. Sonra? Metrobüs çalışırken, belediye otobüsleri çalışırken, vapurlar metrolar tramvaylar şakır şakır çalışırken, taksilerin plakasının son hanesine göre tekçift olarak trafiğe çıkmasına karar verildi. Malum, virüs kesinlikle toplu taşıma araçları kullanmıyordu E bir gün tek plaka, bir gün çift plaka, virüsün kafası karışacaktı, hangi taksiye bineceğini şaşıracaktı. Gerçekten çok bilimsel bir karardı. Sonra? Koronavirüs salgınına aslında 20 yaşından küçüklerin sebep olduğu tespit edildi. 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumluların sokağa çıkmaları yasaklandı. Bu bilimsel yaklaşıma göre, 31 Aralık 1999 doğumlular virüse sebep olmuyordu.

Sonra? 23 Nisan'ın virüsün yayılmasına sebep olduğu ortaya çıktı. 23 Nisan törenleri derhal yasaklandı. Sonra? İçişleri bakanımız Süleyman Soylu, virüse şok baskınla darbe vurmak için çok gizli operasyonla sokağa çıkma yasağı ilan etti. Böylece, dünya tarihinde vatandaşa haber vermeden sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilk ve tek ülke, Türkiye oldu. Virüs şoke oldu. Sonra?   Türkiye'deki virüsün sadece haftasonlarında bulaştığı ortaya çıktı. Cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Pazartesi-Cuma arasında virüs bulaşmıyordu. Bu bilimsel yaklaşım sayesinde, bütün dünyada mesaiyle çalışan tek virüsün bizim virüs olduğu anlaşıldı. Sonra? 19 Mayıs'ın virüsün yayılmasına sebep olduğu ortaya çıktı. 19 Mayıs törenleri derhal yasaklandı. Sonra? Atatürk Havalimanı'nın salgına sebep olduğu ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı derhal yıkıldı, dezenfekte edildi.   Sonra? 30 Ağustos'un virüsün yayılmasına sebep olduğu ortaya çıktı. 30 Ağustos törenleri derhal yasaklandı. Sonra? Asrın liderimiz bilimsel olarak izah etti. “Felaketin sebebi plajlar” dedi.

Bitti denilen salgının plajlarıyla ünlü şehirlerimiz (!) Ankara ve Konya'da patlamış olması, asrın liderimizi bilimsel olarak kanıtladı. Sonra? Salgına aslında restoran ve kafelerde müzik dinleyenlerin sebep olduğu tespit edildi. Bu bilimsel yaklaşıma göre, lokantaya gitmende sakınca yoktu, ama müzik dinleyerek yemek yersen, virüs bulaşıyordu. Aşı filan icat etmen lüzumsuzdu.   En son? Salgının gerçek sebebi nihayet bulundu. Metrobüste, belediye otobüsünde ve metroda ayakta duranlar! Bu bilimsel yaklaşıma göre, test falan yaptırmana gerek yok. Oturanlar negatif, ayakta duranlar pozitif. Bana sorarsanız, artık bu önlemden başka önlem almaya gerek yok. Çünkü zaten alınan bütün önlemler hep aynı kapıya çıkıyor. “Koltuk”ta oturanların asla suçu, günahı, kusuru ve sorumluluğu olmayacağına göre, salgının sorumlusu elbette hep başkalarıdır!   Yılmaz Özdil'in yazısını okumak için

 

"Yılmaz Özdil: "Koltuk'ta oturanların asla suçu, günahı, kusuru ve sorumluluğu yok!"" haberi, 11 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Yılmaz Özdil: "Koltuk'ta oturanların asla suçu, günahı, kusuru ve sorumluluğu yok!" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yılmaz Özdil: "Koltuk'ta oturanların asla suçu, günahı, kusuru ve sorumluluğu yok!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  2. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  3. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  4. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  5. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  6. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  7. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  8. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  9. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  10. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  11. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  12. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  13. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  14. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  15. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  16. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  17. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  18. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  19. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  20. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
Otomotiv Haberleri