Yılmaz Polat: AKP iktidarı ''imam'' bozuntusuyla cumhuriyetimizi hedef aldı

Yılmaz Polat: AKP iktidarı ''imam'' bozuntusuyla cumhuriyetimizi hedef aldı

Yılmaz Polat: AKP iktidarı ''imam'' bozuntus... Tele1 Kanalı ve ABC Gazetesi Washington temsilcisi Yılmaz Polat, Washington''da 16. kitabı ''''Kırmızı Oda'''' için düzenlediği basın toplantısında Türkiye''nin ve Atatürkçülerin AKP iktidarına karşı, yurt içinde ve yurt dışında verilen mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıca, ABC yazarı Yılmaz Polat''ın kitapları artık ABD Kongre Kütüphanesi''nde de yer alacak ve kaynak olarak gösterilec

ABC Gazetesi / Özel Haber

ABC Gazetesi ve Tele1 televizyonu Washington Temsilcisi Yılmaz Polat 16. kitabı 'Kırmızı Oda'nın tanıtım toplantısında konuştu.  ''AKP iktidar oluncaya kadar 3 kitap yazdım, AKP iktidar olduktan sonra 13 tane yazmışım... Malzeme bol. Bir gazeteci-yazar için önemli bir şey.'' diyerek sözlerine başlayan Polat, Atatürk Cumhuriyetine yakışmayaş şeylerle karşılaşmanın kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Polat, AKP'li İsmet Yılmaz'ın ''AKP'ye oy vermek mahşerde beraat belgesi olacak'' yorumunu da sert bir dille eleştirdi.

'İKTİDARIN ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ'
''Türkiye siyasal olarak bölündü. İki gündür şöle bir haber var Türkiye'de. Eski Milli Eğitim Bakanı ve Milli Savunma Bakanlığı, ''önünde 'milli' ifadesi bulunan bir bakanlık'' AKP'ye oy istemek için şöyle bir cümle kuruyor, ''AKP'ye oy vermek mahşerde beraat belgesi olacak'' diyor. Bunu söyledikten sonra Türkiye Cumhuriyeti'ne Milli Eğitim Bakanlığı yapmış bir kişinin ve onun bağlı olduğu iktidarın ülkeyi ne hale getirdiğini görüyoruz.'' diyen Yılmaz Polat bir gazetecinin, ''Ayriyetten milletvekili galiba'' demesi üzerine, ''Evet, milletvekili. Sivas milletvekili. Ben artık adını kullanmak istemiyorum. Çünkü böle konuşmalara vereceğim tek cevap var, ''densiz'' diyorum. '' ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ TEHLİKEDE'
Yılmaz Polat Türki'yenin geleceğinin tehlikede olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:
''Atatürk Cumhuriyeri ve Türkiye'nin geleceği tehlikede. Hepimizin bildiği Türkiye'deki gelişmelere çok girmeyeceğim ama, Amerika ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Zaten kitaplarımın hemen hepsinde buradaki(Amerika'daki) durumu yansıtıyorum.

'AMERİKA'NIN YARATTIĞI İKTİDAR'
AKP iktidarı malesef Türkiye'yi böldü. Bu bölünme sadece Türkiye'de yaşanmıyor. Malesef buraya da yansıdı. AKP iktidarının orkestra şefliğinde buradaki derneklerde de müthiş bir ayrışma var. Bu ayrışma burada Atatürkün Atatürkçüleri, Atatürkün kızlarını; askerlerini dışlamak isteyen AKP Hükumeti'nin bir politikası ile gerçekleşti. Ama Amerika'nın her tarafında o kadar sağlam, o kadar kemikleşmiş bir Türk toplumu var ki, buna müsade etmeyecektir. Politikaları içeride Türkiye'ye atıp tutmak, Amerika'ya atıp tutmak. Ama dışarıda Amerika'nın yarattığı bir iktidarın foyolarını ben gazeteci olarak ortaya koyuyorum. Ama Burdaki Atatürkçü toplumun verdiği mücadeleyi de yıllardır görüyorum.
Yılmaz polat AKP'nin yalnızca ABD'tarafından yaratılan bir parti olmadığının, aynı zamanda Türkiye'nin gelişmesini istemeyen diğer güçler tarafından da desteklendiğinin alyını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti:

'İMAM BOZUNTUSUYLA CUMHURİYETİ HEDEF ALDILAR'
''Pensilvanyada oturan alçak bir 'imam' bozuntusu var. AKP iktidarı bu 'imam' bozuntusuyla yıllarca Cumhuriyet'i hedef aldılar, Ergenekon, Balyoz Türkiye'nin Atatürkçü kurumlarına saldırdılar, büyük ölçüde de tahrip ettiler. Mesele İktidarı paylaşmaya gelince ayrıştılar. Ayrıştıklarına da çok fazla inanmıyorum. ''

TRUMP'IN TEHDİT TWEET'İ
''Hiçbir iktidasrın kaldırmadığı kaldıramayacağı, hiçbir yurtseverin kaldıramayacağı hakaretlere iktidarını sürdürmek için boyun eğiyor. Geçtiğimiz günlerde Trump Erdoğan'a Türkiye'yi bir Tweet ile 'ekonomik olarak çökeltirim mahfederim' şeklinde bir mesaj gönderdi. Aslında Türkiye'yi değil iktidarını çökeltirim diyor. O ne yaptı, boyun eğdi...''
Bu böyle devam eder mi, etmez! dünya tarihine baktığımızda hiçbiri diktatör ayakta kalmamıştır. Bubir realitedir. Ama iktidarlarını korumak için her yola başvurmuşturlar. Bugün Türkiye'de olan bu.''
Kitap yazmaya davam edeceğini söyleyen Yılmaz Yolat, AKP iktidarının sonuna gelindiğini düşündüğünü ve Türkiye'den kaçışların da başladığını ifade etti. 

'TÜRKİYE'YE İÇERİDE ŞERİAT GETİRMEYE ÇALIŞANLAR, KAPİTALİZMİN MERKEZİNDE ZENGİN OLMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Polat TÜRKEN Vakfı ile ilgili olarak, ''Bu vakfın 2014 yılındaki sermayesi tamamen bağış ile kurulduğu söylenen bu vakıf 24 milyon dolar ile New York Manhattan'da, dünyanın en pahalı yerlerinde bir yer satın aldı 24 katlı TÜRKEN Evi diye bir bina yapılıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Muhammed Ali'nin çiftliğini satin aldılar. İki buçuk milyon dolara. Şimdi bunu yaz okulu olarak kullanacaklarmış. Türkiye eğitim ile ilgili bürün sorunlarını halletmiş gibi, bu vakıf New Jersey'de 'Arnavutluk İslam Merkezi'ne yarım milyon dolara yakın bağış yapıyor. Burada Muhammed Ali'nin çiftliğine yakın olan bir üniversitede adı CAIR olan İslamcı bir kuruluş ile işbirliği yapıp, ki bunun başında da Nihat Avat daha önce de Türkiye Büyükelçiliği önünde gösteri yapan bir Filistinli ile iş yapıyorlar. Sözün kısası Türkitete içeride şeriat getirmeye çalışanlar, kapitalizmin merkezinde de zengin olmaya çalışıyorlar. 'Şeriat eşittir para mı?' bunun soruşturulması lazım. Ilımlı İslam projesiyle Neocon olarak adlandırılan -şu aralar ortada yoklar kim bilir hangi deliğe girdiler- malesef Türkiye'ye bu belayı açmıştır.'' şeklinde konuştu.

'TELE1'İ KURARKEN BÜTÜN RİSKLERİ GÖZE ALARAK BAŞLADIK
Yılmaz Polat Tele1 ile tüm baskılara rağmen verdikleri ''varlık'' savaşını şöyle anlattı:
''Ben hala Türkitenin %70'inin Atatürkçü, Cumhuriyeti seven; kollayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Ben bu arada biliyorsunuz Tele1 televizyonu için de çalışıyorum. Biz bu televizyonu kurarken, -ki ben kurucuları arasındayım- bütün riskleri göze alarak başladık. 'Başımıza ne gelir, ne gider...' bunlar hiçbir şey ifade etmedi, etmiyor da. Ancak maddi-manevi müthiş bir kuşatma altındayız. Ancak Amerikadan bu televizyonu yaşatmak için çok ciddi bir destek var. Biz sadece böyle kitap kampanyasıyla yürütüyoruz. Türkiye'de en fazla izlenen bir haber kanalı, bu iktidarı; Cumhuriyet düşmanlarını; Atatürk düşmanlarını çok rahatsız ediyor. Hakkımızda çok yazı çıkıyor, şeriatçı kuruluşlar ve basın tarafından hedef gösteriliyoruz.

'TARAFIMIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE ATATÜRK!'
Benim bu kitabımda, Sinan Meydan ve birkaç kişinin daha...  Bunlar tamamen televizyona kalıyor. Varlığımızı böyle sürdürmeye çalışıyoruz. Hiçbir partiyle organik bir bağımız yok. Herkese eşit mesafedeyiz. Tek taraflı olduğumuz, Türkiye Cumhuriyet ve Atatürk. ''

'POLAT'IN KİTAPLARI ARTIK ABD KONGRE KÜTÜPHANESİ'NDE'

Kendi alanında yaptığı çalışmalar ve araştırmalarla adından söz ettiren Yılmaz Polat'ın kitapları, artık dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri olan ABD Kongre Kütüphanesi'nde yer alacak. Uzmanlığı ABD'de kabul gören Yılmaz Polat'ın kitapları kaynak olarak da gösterilecek.


 

"Yılmaz Polat: AKP iktidarı ''imam'' bozuntusuyla cumhuriyetimizi hedef aldı " haberi, 01 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yılmaz Polat: AKP iktidarı ''imam'' bozuntusuyla cumhuriyetimizi hedef aldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yılmaz Polat: AKP iktidarı ''imam'' bozuntusuyla cumhuriyetimizi hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  2. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  3. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  4. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  5. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  6. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  7. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  8. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  9. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  10. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  11. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  12. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  13. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  14. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  15. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  16. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  17. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  18. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  19. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  20. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
Politika Haberleri