Yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerba... Yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Başakşehir ile sözleşme imzalayan Mesut Özil'in ayrılık sürecini ve giderken aldığı ücreti açıkladı.

Sports Digitale’e konuk olan Rıdvan Dilmen Mesut Özil'in transfer olma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Dilmen, ''Fenerbahçe, Mesut Özil'i Arsenal'dan alırken Mesut takıma fedakarlık yaptı. Ben Mesut Özil'i aşağı yukarı 10 küsur yıldır tanıyorum, ailesini tanıyorum, bir kere pırıl pırıl sporculardan bir tanesi aslında. İsmail hoca kadro işi bıraktıktan sonra ilk geldiği yıl bir buçuk yıl ara vermişti. Arsenal'da aşağı yukarı 12 milyon sterlin maşa oynuyordu. Kontratı devam ediyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nden isteyenler vardı. Ali Bey, Emre Belezoğlu ve Acun Ilıcalı bir şekilde Türkiye'ye geldi. Senin üzerine takım kuracağım diyen bir teknik direktör, aynı hafta oynatmayan teknik direktör... Tabii kulübün içerisinde yaşayan sorunlar bunlar. Birikim birikim sonra ismail Kartal ile arasında bir olaylar yaşanıyor. Ne olduğu ile ben açıkçası fazla ilgilenmiyorum'' ifadelerini kullandı.

Jesus istememiş

Mesut Özil'in takımdan ayrılmadan önce Jorge Jesus ile konuşma yaptığı açıklayan Dilmen, ''2 yıl daha kontratı vardı. Mesut'un açıkçası en büyük hedefi Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kupa kaldırmaktı. Bunu aslında Sayın Ali Koç'a söylemiş. En büyük idealim bu demiş. Jesus ile görüşme yapmış. Hoca oynatmayı düşünmediğini söylemiş ve neden diye sorduğunda 'Biz 4 aydır takımı izliyoruz' demişler. Mesut ise 'Ben 4 aydır oynamıyorum' demiş. Sonuçta bir durum var. Fenerbahçe teknik direktörü oyuncuyu istemiyor. Yönetim de karara uyuyor. Mesut'un fedakarlık yapmasını istiyorlar. Geldiği gibi...'' ifadelerini kullandı.

Mesut Özil, ayrılırken ne kadar para aldı?

Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken ne kadar para aldığını da açıklayan Rıdvan Dilmen, ''Fenerbahçe, Mesut'a devam etmeyeceğini söylüyor. Daha sonra Fenerbahçe bir teklifte bulunuyor. Teklifi de bu yıl değil lakin diğer yıl 3 milyon Euro ödeme yapalım şeklinde. Fenerbahçe, neden bunu diyor? Çünkü Mesut Özil Fenerbahçe'de kalmış olsaydı, 3+3 milyon yani 6 milyon Euro daha kazanacaktı. Yani Samandıra'da sağlıklı spor yapsa ki tasvip etmiyorum tabii ki oynamak şartıyla yapacaksınız. Fenerbahçemiz de her oyuncu önemlidir bizim için. Bu Mesut da olsa Rıdvan da olsa, Oğuz da olsa, Alex de olsa... Anlaşmalarda sponsorların da verdiği ücretler var. Mesut sporsor ücretiyle birlikte yani toplamda 4+4, 8 milyon Euro alacakken, 1 yıl sonra 3 ödeyelim diyorlar. Kulübümüzün böyle bir ekonomik durumu var. '' şeklinde konuştu.

''2 yıl sonra ödeme olacak''

Mesut Özil'in kulüpten ayrılırken aldığı ve daha sonra alacağı parayı da açıklayan Dilmen, "Mesut'un geçtiğimiz sezon sponsorlardan 6-7 milyon Euro alacağı var. Onlara da başka yıllarda oynamak şartıyla yardımcı oldu. Fenerbahçe'nin kasasından Mesut için bugüne kadar menajer ücreti hariç 3 milyon Euro para çıktı. Bundan sonraki 2 yıl için ödenecek para ise 3 milyon Euro. Menajerin alacağı hariç.'' ifadelerini kullandı.

"Yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı" haberi, 27 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken aldığı parayı açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  2. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  3. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  4. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  5. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  6. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  7. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  8. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  9. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  10. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  11. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  12. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  13. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  14. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  15. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  16. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  17. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  18. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  19. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  20. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
Spor Haberleri