YouTube, İş Ortağı Programında büyük bir değişiklik yaptı.

YouTube, İş Ortağı Programında büyük bir değişiklik yaptı.

YouTube, İş Ortağı Programında büyük bir de... Shorts için sevindirici gelişme! “Gelecek yılın başlarında” yürürlüğe girecek olan değişiklikler, YouTube’un yaratıcıları, yıldızların düşük içerik oluşturucu fonu ödemelerinden şikayet ettiği TikTok’tan uzaklaştırmasına yardımcı olabilir.

YouTube Baş Ürün Sorumlusu Neal Mahon, haberi duyuran bir etkinlik sırasında, “Bu, herhangi bir platformda herhangi bir ölçekte kısa biçimli video için ilk kez gerçek gelir paylaşımı sunuluyor” dedi.

Yeni gelir paylaşım programıyla, 90 günlük bir süre içinde Shorts’ta 10 milyon görüntüleme alan en az 1.000 abonesi olan içerik oluşturucular, İş Ortağı Programına katılmak için başvurabilir. TikTok gibi, Shorts’taki reklamlar, özet akışındaki videolar arasında görünüyor. Mohan, reklamlardan elde edilen gelirin bir havuzda toplanıp yaratıcılar arasında paylaştırılacağını söyledi. İçerik oluşturucular, müzik kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın reklamlardan %45’lik bir pay alacak.

Shorts içerik oluşturucuları

“Her içerik oluşturucuya toplam Shorts görüntüleme payı üzerinden ödeme yapılır ve bu gelir payı, müzik kullansalar bile aynı kalır” dedi. Şirket ayrıca, “Süper Teşekkürler” adlı bahşiş özelliğini Shorts’ta “gelecek yıl tam bir sunumla” test etmeye başlayacağını söyledi.

Şimdiye kadar YouTube’un Shorts için ayrılmış 100 milyon dolarlık bir içerik oluşturucu fonu vardı. Ancak içerik oluşturucular uzun süredir bu tür fonların yetersiz olduğundan şikayet ediyor ve en başarılı içerik oluşturucuların reklam gelirinden pay aldıkları daha uzun biçimli videolar üretebileceklerinin yanına bile yaklaşamıyorlar.

Shorts içerik oluşturucuları

Örneğin, Bay Beast olarak bilinen YouTuber Jimmy Donaldson, bu yılın başlarında uygulamada bir milyardan fazla görüntülemeye rağmen TikTok’tan sadece 15.000 dolar kazandığını paylaştı. Donaldson, YouTube’da en çok kazanan içerik oluşturuculardan biri olarak kabul ediliyor ve 2021’de platformda 54 milyon dolar kazandı.

YouTube ayrıca, erken aşamadaki içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanmaya başlamalarını kolaylaştırmayı amaçlayan İş Ortağı Programı için yeni bir katman duyurdu. Mahon, “Hayran Bağışları” adı verilen yeni katmanın Süper Teşekkürler, Süper Sohbet, çıkartmalar ve kanal üyelikleri gibi özelliklere erişim için “daha düşük gereksinimlere” sahip olacağını söyledi. YouTube, 2023’teki gereksinimler hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını söyledi.

Shorts içerik oluşturucuları

Son olarak şirket, YouTube Studio’nun içerik oluşturucuların “kendilerine tam para kazanma potansiyeli sunan uygun fiyatlı, yüksek kaliteli müzik lisansları” satın alabilecekleri bir bölümü olan İçerik Oluşturucu Müziği’ni ortaya çıkardı. İçerik Oluşturucu Müzik ayrıca şarkıları önceden ödeme yapmadan kullanma seçeneği sunacak ve bunun yerine içerik oluşturucu ve sanatçı videodan elde edilen geliri paylaşacak.

Değişiklik, uzun süredir aşırı hevesli müzik etiketlerinden gelen telif hakkı sorunlarından yayından kaldırmalara ve gelir kaybına yol açan telif hakkı sorunlarından şikayet eden YouTuberlar için başka bir büyük baş ağrısını çözebilir. Bir blog gönderisinde YouTube, özelliğin “müzik endüstrisi ile platformumuzdaki içerik oluşturucular arasında bir köprü kurmaya” yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Bakalım bu düzenleme Shorts içerik oluşturucuları için yeterli olacak mı?

Kraliçe II. Elizabeth ‘in çevrimiçi hatıralarını satanlara dikkat

"YouTube, İş Ortağı Programında büyük bir değişiklik yaptı." haberi, 23 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan YouTube, İş Ortağı Programında büyük bir değişiklik yaptı. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YouTube, İş Ortağı Programında büyük bir değişiklik yaptı. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  2. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  3. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  4. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  5. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  6. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  7. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  8. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  9. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  10. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  11. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  12. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  13. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  14. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  15. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  16. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  17. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  18. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  19. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  20. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
Teknoloji Haberleri