YSK'nın gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

YSK'nın gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

YSK'nın gümrük kapılarında oy verme işlemine... Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gümrük kapılarında vazife meydana getirecek gümrük kapısı geçici seçim kurulları ve sandık kurullarının vazife ve yetkileri ile gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine ilişkin 145 sayılı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gümrük kapılarında vazife meydana getirecek gümrük kapısı geçici seçim kurulları ve sandık kurullarının vazife ve yetkileri ile gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine ilişkin 145 sayılı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında YSK'nın gümrük kapılarında vazife meydana getirecek gümrük kapısı geçici seçim kurulları ve sandık kurullarının vazife ve yetkileri ile gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine ilişkin 145 sayılı genelgesi yayımlandı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan Perşembe günü saat 08: 00'da başlamış olacak ve 14 Mayıs Pazar günü saat 17: 00'da son bulacak. Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 20 Mayıs Cumartesi günü saat 08: 00'da başlamış olacak olan oylama, 28 Mayıs Pazar günü saat 17: 00'a kadar devam edecek. Gümrük kapılarında yalnız Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabilecek.

Sandık kurulları bir başkan ile dört aslolan ve dört yedek üyeden oluşacak. İlçe seçim kurulu, kamu görevlileri arasından gereksinim duyulan ve sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kadar kamu görevlisini ad çekme suretiyle tespit edecek ve bu kişiler arasından engel hali bulunmayanları sandık kurulu başkanı olarak belirleyecek. Sandık kurulu başkanını göreve gelmemesi halinde kamu görevlileri arasından belirlenen üye bu üyenin de bulunmaması durumunda en yaşlı üye kurula başkanlık edecek. 3 aslolan ve 3 yedek üye son milletvekili genel seçiminde en oldukça oyu almış o ilçede teşkilatı bulunan siyasal partilerce bildirilecek adlar arasından belirlenecek. İlçe seçim kurulu başkanı sandık kurulunun kalan 1 aslolan ve 1 yedek üyesini belirlemek için 298 sayılı Kanun'un 22'inci maddesinin birinci fırkası uyarınca bildirilen listeden sandık kurlu başkanı olarak belirlenmeyenler arasından gereksinim duyulan sandık kurulu üye sayısının iki katı kadar kamu görevlisini ad çekme suretiyle tespit edecek ve bu kişilerden engel hali bulunmayanları sandık kurulu aslolan ve yedek üyesi olarak belirleyecek.

Sandık kurulunun vazife ve yetkileri

Sandık çevresinde seçimin düzenle geçmesi için ihtiyaç duyulan tedbirlere alacak. Oy verme işlerini yürütecek ve denetleyecek. Sandık bölgesinde sandığın konulacağı yeri belirleyecek ve sandığın koyulacağı yeri gösteren işaretler koyacak. Sandıktan çıkan oy zarflarını açmadan sayacak, oy kullanan seçmen sayısı ile birbirine uygunluğu sağlayarak rapora geçirecek. Sandık kurulu tutanak defterindeki tutanakları ve lüzumlu öteki tutanakları düzenleyerek altını imzalayacak. - ANKARA

"YSK'nın gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de" haberi, 19 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan YSK'nın gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YSK'nın gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  2. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  3. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  4. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  5. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  6. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  7. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  8. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  9. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  10. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  11. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  12. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  13. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  14. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  15. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  16. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  17. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  18. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  19. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  20. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
Politika Haberleri