Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim

Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim

Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı çok yüksek bağlantı hızı, daha geniş kapsama alanı ve daha çok cihaza desteğin yanı sıra Archer AX20, yeni nesil Wi-Fi ağından kullanıcıların beklediği pek çok özelliği daha üzerinde barındırıyor.

Güçlü güvenlik ve kullanım kolaylığı da bu özellikler arasında yer alıyor. Geriye dönük olarak 802.11 standartları ve tüm Wi-Fi cihazları ile uyumlu olan ürün, uzun vadeli ağ çözümü arayanlar için uygun bir seçenek.

archer-ax20.jpg

Çift bant destekli olan ürün, toplamda 1.8 Gbps (5 GHz bandında 1200 Mbps, 2.4 GHz bandında 574 Mbps) kablosuz hızlara ulaşabiliyor. Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı ve Wi-Fi açısından pek çok özelliği daha iyi hale getiren yönlendirici, çok yüksek bağlantı hızının yanında çok daha geniş bir Wi-Fi kapsama alanı da sunuyor. Hüzmeleme (beamforming) teknolojisi, Wi-Fi performansını artıran bağımsız FEM (Front-End Modül/ ön uç modülü) ve yüksek kazançlı dört adet anten ile bağlı cihazlara Wi-Fi sinyallerini yönlendiriyor ve çok daha geniş bir kapsama alanı sunuyor. Böylece standart daire tipi evlerde Wi-Fi sinyalleri evin her yerine rahatlıkla ulaşıyor.

Daha fazla cihaz, daha yüksek hız

Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı avantajlardan biri de çok daha fazla cihazın ağa sorunsuzca ve daha hızlı bağlanmasını sağlaması. OFDMA teknolojisi ile evde aynı anda video izlemek ve online oyun oynamak mümkün, bu iki işlem de kesintisiz yapılabiliyor. Bağlantıda bir sorun, gecikme olmadan Wi-Fi keyfi çıkarılabiliyor.

Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı bu avantajları kullanıcılara sunabilmek için yönlendiricinin donanımsal olarak da gelişmiş özelliklere sahip olması gerekiyor. Örneğin güçlü bir işlemci olmalı ki, daha fazla cihazın yükünü karşılayabilsin. Bu nedenle TP-Link mühendisleri Archer AX20 yönlendiricide 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci tercih etmişler. Bu sayede ürün en yoğun işleri dahi sorunsuz ve en az gecikme süresi ile yerine getirebiliyor.

 Cihaz çok yönlü bağlantı desteğine de sahip. Kablosuz güçlü bağlantının yanı sıra beş adet Gigabit (biri WAN, dördü LAN) girişine kabloyla pek çok cihaz, yine çok yüksek hızda bağlanabiliyor. Ayrıca yönlendiricide dosya paylaşımı vb için bir adet de USB girişi yer alıyor.

Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim

TP-Link’in Wi-Fi 6 teknolojili yeni yönlendiricisi Archer AX20, en yeni siber güvenlik protokolü olan WPA3 desteğine sahip. Bu da kişisel ağlarda güvenliği artıran yeni olanaklar sunuyor. Daha güvenli Wi-Fi parolası şifreleme ve saldırılara karşı ağı koruma açısından da kullanıcılara avantaj sağlıyor.

Ürünün sağladığı bir başka avantaj ise bağlı cihazların enerji tüketimini azaltması. Hedef Uyanma Zamanı teknolojisi sayesinde bağlı cihazların güç tüketimini azaltarak pil ömürlerini uzatıyor.

TP-Link’in diğer ürünleri gibi Archer AX20 de ücretsiz Tether uygulaması (Android ve iOS destekli) sayesinde son derece kolay kuruluyor ve akıllı telefonlardan rahatça yönetilebiliyor. Telefon uygulamasını tercih etmeyen daha profesyonel kullanıcılar, isterlerse güçlü web arayüzünden de cihazın kurulumu ve her tür ayarını yapabiliyorlar.

XPG Primer Gaming Mouse video inceleme

"Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim" haberi, 16 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yüksek güvenlik, kolay kurulum ve yönetim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  2. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  3. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  4. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  5. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  6. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  7. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  8. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  9. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  10. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  11. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  12. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  13. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  14. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  15. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  16. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  17. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  18. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  19. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  20. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
Teknoloji Haberleri