Yunan basını: Meriç sınırından Türkiye’ye tokat gibi AB tepkisi

Yunan basını: Meriç sınırından Türkiye’ye tokat gibi AB tepkisi

Yunan basını: Meriç sınırından Türkiye’ye to... İdlib saldırısının ardından Türkiye'nin göçmenlere açık kapı politikası uygulamasının ardından günlerdir süren göçmen krizi de Yunanistan basının geniş yer buldu. Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri, mültecilerin sınırları...

İdlib saldırısının ardından Türkiye'nin göçmenlere açık kapı politikası uygulamasının ardından günlerdir süren göçmen krizi de Yunanistan basının geniş yer buldu. Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri, mültecilerin sınırları zorlaması ve Avrupa Birliği'nin (AB) bu konuda Yunanistan'a verdiği destekle ilgili haberleri manşetlerinden ve ön sayfalarından duyurdular.

İktidara yakın TA NEA gazetesi "Avrupa ordusu sınırlarımızı koruyacak" manşeti altındaki haberinde AB'nin Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in çağrılarına kulak verdiğini yazdı. AB'nin Yunanistan'ın birlik sınırlarının korunması için çok sayıda bot, helikopter, personel ve mali yardımlar göndereceği açıklandı.

Gazete, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'in açıklamalarına da geniş yer ayırdı ve AB yetkilisinin Türkiye'ye "AB'nin birlik ve beraberliğini sınamaya kalkmayın. Hayal kırıklığına uğrarsınız" mesajını verdiğini yazdı.

İktidar yanlısı sağ eğilimli Eleftheros Typos Gazetesi ise "Yunanistan sınırlarını mühürledi. Meriç sınırından Türkiye'ye tokat gibi AB tepkisi" ifadesini manşete taşıdı.

Gazete haberinde, "AB Erdoğan'ın tehditlerini en üst düzeyde kınadı. Mitsotakis'in çağrıları, bugüne dek kulaklarını kapatan AB'nin gözünü açtı. Yunanistan şimdi AB'nin dayanışma sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor" görüşüne yer verdi.

'YUNANİSTAN AVRUPA'NIN KALKANIDIR'

Aynı gazete ara başlıklarında Ursula Von der Leyen'in "Yunanistan Avrupa'nın kalkanıdır" sözlerine de yer verdi. Gazete ayrıca Yunan sınırlarının korunması amacıyla ülkenin polisinden askerine, askerinden çiftçisine kadar tek vücüt olmakta kararlı olduğunu yorumunda bulundu.

'AB, YUNANİSTAN'I İNSAN DEPOSU OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDİYOR'

Muhalif EF.SYN Gazetesi: "AB, Yunanistan'ı insan deposu olarak görmeye devam ediyor" manşetini kullandı ve buna gerekçe olarak "Meriç'i ziyaret eden AB kurumlarının en üst yetkililerinin, mültecilerin AB ülkeleri arasında paylaşımından hiç söz etmediklerini" gösterdi.

Aynı gazete "mültecilerin çıktıkları Yunan adalarındaki faşist grupların onlara terör estirdiklerini ve hükümetin bu faşistlerin önüne geçmesi gerektiğini" yazdı. Gazete ayrıca ana muhalefetteki radikal sol SYRIZA Partisi'nin lideri Aleksis Çipras'ın açıklamalarına da yer verdi. Çipras açıklamalarında "AB'nin mültecileri kabul etmek istemediğini ve onların Yunanistan'da depolanmasından yana bir tutum içinde bulunduğu" yolundaki görüşlerini ön plana çıkardı.

İktidara yakın Katmiherini Gazetesi "Kuzey Yunanistan'da kapalı kamplar kuruluyor" manşet haberinde, 1 Marttan itibaren Yunan sınırlarını aşan mültecilerin kuzey Yunanistan'da kurulan kapalı kamplarda tutulacaklarını ve ve kayıt altına alınmayacaklarını" yazdı.

Gazetenin haberinde, "Yunan hükümetinin son çıkardığı kararname ile bu tarihten itibaren ülkeye yasa dışı giriş yapanların iltica başvuru hakkından mahrum tutulacağını ve iade işlemlerinin hızlandırılacağı" belirtiliyor. Aynı haberde, hükümetin resmi gazetede yayımlanan bu kararname ile bir yandan sınırları zorlayan mültecileri caydırmayı, diğer yandan mültecilerin yığılmasına karşı ayaklanan Yunan adalarındaki halkı yatıştırmak olduğu görüşüne yer veriliyor.

Gazete son olarak "Yunan adalarına geçişlerin önlemesi amacıyla Yunan sahil güvenlik makamlarının sert önlemler almaya başlandığını ve Midilli adasına çıkan 400 kadar sığınmacıyı Kuzey Yunanistan'daki kapalı kamplara taşıması için adaya askeri bir nakliye gemisinin gönderildiğini" yazdı.

Muhalif Komünist Parti'nin yayın organı Rizospastis, "Yunan hükümeti Dublin anlaşması ve Türkiye-AB göçmen sözleşmesini derhal fesh etmeli" manşet haberinde partinin önerilerini sıraladı.

Gazete haberinde, "Sınırlarımızı aşmaya çalışan mülteciler bizi düşmanımız değildir. Asıl düşman, bu insanları yerlerinden yurtlarından eden ve bölgedeki savaşları çıkartan emperyalistler güçlerdir. Türkiye'nin Suriye'deki işgal operasyonlarına göz yuman NATO ve AB'dir" ifadelerini ön plana çıkarıldı ve "Yunan hükümetinin mültecilere saldıran faşist guruplara dur demesi gerektiğini" yazdı.

Syriza yayın organı Avgi ise "Yunanistan, iltica hakkını öngören milli ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal ediyor" ifadesini manşete taşıdı ve "Yunan hükümetinin Yunan sınırlarını geçen mültecilerin iltica başvurusu hakkından mahrum edilmesinin insan haklarına da aykırı olduğunu" yazdı.

Gazete ayrıca Meriç'i ziyaret eden AB kurumlarının açıklamalarını "boş laflar" olarak niteleyen haberinde, "AB ülkelerinin mültecileri kabul etmeyi reddetmeye devam ettiğini ve mültecilerin Yunanistan'da depolanmasını tercih ettikleri" görüşüne yer verdi.

"Yunan basını: Meriç sınırından Türkiye’ye tokat gibi AB tepkisi" haberi, 04 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Yunan basını: Meriç sınırından Türkiye’ye tokat gibi AB tepkisi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yunan basını: Meriç sınırından Türkiye’ye tokat gibi AB tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  2. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  3. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  4. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  5. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  6. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  7. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  8. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  9. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  10. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  11. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  12. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  13. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  14. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  15. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  16. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  17. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  18. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  19. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
  20. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
Dünya Haberleri