Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti

Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti

Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya ... Yunanistan, Ukrayna'ya S-300 ve Patriotları göndermeyi reddetti. Başbakan Mitsotakis, sistemlerin kritik olduğunu belirtti ve Türkiye'nin olası tehditlerine karşı önemli olduklarını vurguladı.

Yunanistan, Ukrayna'ya elindeki S-300 ve Patriotları sevk etmeyi reddetti. Başbakan Mitsotakis, bu kararı, Yunan hava sahasının korunması için kritik öneme sahip oldukları gerekçesiyle açıkladı. Türkiye'nin olası tehditlerine karşı bu sistemlerin gerekliliği üzerinde durulurken, ülke, Ukrayna'ya destek sağlamak için alternatif çözümler arayışında olduğunu belirtti.

Yunanistan, Ukrayna'ya elinde bulunan S-300 ve Patriotları gönderme çağrılarını reddetti. Başbakan Mitsotakis, "Bu sistemler Yunan hava sahasının korunması için kritik öneme sahip" dedi. Yunanistan, sahip olduğu Rus yapımı S-300 ve ABD yapımı Patriot hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya gönderme taleplerine bir kez daha ret yanıtı verdi. Mitsotakis, Skai televizyonuna yaptığı açıklamada "Ne S-300'leri ne de Patriotları göndermeyeceğiz" dedi. Yunanistan'ın Ukrayna'ya destek için çeşitli savunma teçhizatı sağladığını belirten Mitsotakis, ancak ülkenin kendisi için hayati önem taşıyan silah sistemlerini vermeyeceklerini vurguladı. AB'deki bazı liderlerin Yunanistan'a Ukrayna'ya hava savunma sistemleri sevkiyatı için baskı yaptığına dair haberler çıkmıştı. Mitsotakis, Skai televizyonuna verdiği röportajda, kendisine bu yönde isteklerin iletildiğini, ancak Ukrayna'ya "bulabilirlerse", "ihtiyaç fazlası" başka tür malların sevkiyatını yapmak istediklerini belirtti. Mitsotakis, S-300 ve Patriotların Yunan hava sahasının korunması için kritik öneme sahip olduğunu da vurguladı. Hem Mitsotakis hem de diğer Yunan yetkililer daha önce Türkiye'den gelen olası tehditlere karşı hava savunma sistemlerine ihtiyaçları olduğunu dile getirmişti. İki ülke 2020'de Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları konusundaki anlaşmazlık nedeniyle sıcak çatışmanın eşiğine gelmişti; ancak Ankara ile Atina son dönemde ilişkileri normalleştirme adımları atmıştı. Son olarak Yunanistan'ın Ege Denizi'nde deniz parkı kurma planı Türkiye ile gerginliğe neden olmuştu. Mitsotakis, Skai'ye yaptığı açıklamalarda bu konuya da değindi ve Türkiye'den gelen tepkilere rağmen deniz parkı projesini hayata geçireceklerini belirtti. Yunan Başbakan, "Deniz parkını ilan edeceğiz. Çünkü bu, Türkiye ile görüş ayrılıklarımız var diye birbirimizle konuşamayacağımız anlamına gelmiyor" dedi.

"Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti" haberi, 26 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:29 Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!
  2. 21:28 Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 21:27 7 Mayıs hava durumu tahminleri: Yarın hava nasıl olacak?
  4. 21:25 Sıcak havalarda uyutmayan küçük sineklerden kurtulmak bu yöntemle çok kolay!
  5. 21:23 Dolar sahiplerini heyecanlandıracak gelişme!
  6. 21:21 Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
  7. 21:19 Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
  8. 21:16 Kolayca evde yapabileceğiniz dondurma tarifi
  9. 21:15 İnternette bu şifreleri kullanıyorsanız geçmiş olsun!
  10. 21:08 Nisan 2024 Raporuna Göre Türkiye İnşaat Malzemesi Sektöründe Üretim Artıyor
  11. 20:59 Magellan vampir tedavisi nedir?
  12. 20:59 Fatih'te İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi
  13. 20:58 Green Card onay numarası (Confirmation Number) nedir?
  14. 20:57 Lobotomi nedir, ne için kullanılır?
  15. 20:55 Bulgaristan’dan Kaçak Havyar Getiren Sanık Yakalandı: Piyasa Değeri 172 Bin Lira
  16. 20:54 Yoga nedir, faydaları nelerdir?
  17. 20:53 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi ve resmi açıklama için geri sayım başladı!
  18. 20:53 Kakava nedir, kakava ateşi nerelerde yakılır?
  19. 20:52 10 senedir uyuyan Bitcoin cüzdanı uyandı: Ani yükseliş geldi!
  20. 20:50 Hasat öncesi buğday tutarları düştü!
Dünya Haberleri