Yurdun dört bir yanında ‘sosyal mesafeli’ 19 Mayıs coşkusu

Yurdun dört bir yanında ‘sosyal mesafeli’ 19... 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe korunarak kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe korunarak kutlandı.

SAMSUN'DA 101'İNCİ YILDA 19 MAYIS COŞKUSU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 101 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile geldiği Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a gelişinin 101’inci yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için törenler düzenlendi. Törenler, İlkadım ilçesindeki Anıt Park içinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu’nda devam etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışını temsilen Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarılarak deniz subayı tarafından sporculara teslim edildi. Sporcu gençler, Türk bayrağını öperek teslim aldı. Gençler, Türk bayrağını Bandırma Müze Gemisi’ne taşıdı. Müzede Canan Anderson Yılmaz’ın kemanı eşliğinde 10 milli sporcu, İstiklal Marşı’nı okudu. Yılmaz tarafından solo keman konseri de verildi.

Türkiye genelinde koronavirüs salgını nedeniyle 15 kentte uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan Samsun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına vatandaşlar katılamadı. Kutlama programları Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, programda görevli sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NDA İSTANBUL'DA ATATÜRK RALLİSİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul'da Atatürk Rallisi düzenlendi. Rallide dünya şampiyonu sporcu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Dünya Superbike şampiyon pilotu Toprak Razgatlıoğlu, 24 kilometrelik parkurda Dolmabahçe Sarayı önünden start alıp Taksim Meydanı'ndaki finişe ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte geldiler. Kenan Sofuoğlu ile Toprak Razgatlıoğlu daha sonra Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

"AMACIMIZ DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE YAYINLANMASINI SAĞLAYABİLECEK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ ÇIKARMAK"

Yarış öncesi açıklamalarda bulunan Kenan Sofuoğlu, "Türkiye Motosiklet Federasyonu ile beraber dedik ki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda biz de böyle özellikle gençlerin ilgisini çekecek, İstanbul'u tanıtacak proje yapalım dedik. Bu projeye karar verdik. Boş bir İstanbul'da yapılabilecek güzel bir iş olduğunu düşünüyoruz. Parkuru Toprak Razgatlıoğlu ile beraber tamamlayacağız. Amacımız burada Türkiye'ye değil, dünyanın birçok ülkesinde de yayınlanmasını sağlayabilecek güzel bir görüntü çıkarmak" diye konuştu.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU: BİR NEBZE OLSUN HEYECAN KATMAK İÇİN PROJE DÜZENLEDİK

Toprak Razgatlıoğlu ise "Daha önceki senelerde 19 Mayıs büyük bir coşkuyla kutlanıyordu. Bu sene koronavirüs sebebiyle herkes evlerde. Biz de evdekilere bir nebze olsun heyecan katmak için proje düzenledik" dedi.

"TMF OLARAK PANDEMİ SÜRECİNDE ELİMEZDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMLARIMIZI SUNDUK"

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Zorunda olmadıkça evde kaldığımız bir dönemde birbirimizden ayır ve uzak kaldığımız bir dönemde hem bizi bize bağlayan hem de gönüllerimizi bir araya bağlayan sponsorumuzun desteği ile İstanbul ve Türkiye tanıtımını sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bu pandemi döneminde elimizden geldiği kadarıyla ihtihacı olan insanlara yardımlarımızı motositletlerimiz ile gönüllü bir hizmet olarak sunmaya çalıştık. Ardından da yaptığımız kampanyalar ile Kızılay'ın kan bağışlarına destek olmaya çalıştık. Ve şimdi milli takımlar kaptanımız, Türkiye'nin motorsporlarındaki duayeni bizi bu işi sevdiren miletvekilimiz Kenan Sofuoğlu'nun organizasyonuyla çok güzel bir İstanbul panoramik gezintisi yapacağız" dedi.

MEZUNLARIN BANDO TAKIMIYLA 19 MAYIS COŞKUSU

Trabzın'un Vakfıkebir ilçesinde, aralarında öğretmen, akademisyen, bankacı, mühendis ile mimarların yer aldığı arkadaş grubu, oluşturdukları bando takımıyla, ilçe sokaklarında sahne alıp, düzenledikleri gösteriyle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. İlçe halkı, maske takıp, sosyal mesafeye uyan grubun gösterisine, coşkuyla eşlik etti.

Vakfıkebir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlçedeki okullardan mezun olan ve okul yıllarında bando takımında yer alan, aralarında akademisyen, öğretmen, doktor, bankacı, mühendis ve mimarların yer aldığı arkadaş grubu, kurdukları 'Vakfıkebir Sivil Bando Takımı'yla ilçe sakinlerine bayram için gösteri sundu. Özel hazırlattıkları Türk bayraklı tişörtlerle sokağa çıkan grubun gösterisi, ilgiyle izlendi.

SOSYAL MESAFELİ BANDOYA İLGİ

İlçe halkı da, ellerinde Türk bayrakları ile maske takıp, sosyal mesafeye uyarak yürüyüş yapan grubun gösterisine, coşkuyla eşlik etti. Grubun performansı alkış alırken, özellikle koronavirüs tedbirleri kapsamında günlerini evlerinde geçiren çocukların ilgi odağı oldu. Çocukların yanı sıra gençler ve ilçe sakinleri bu anları, cep telefonu kameralarınca kayda aldı. Hükümet Konağı'nda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan bando grubu, gösterilerine ilçe sokaklarında devam etti.

İlçe sakinleri, böyle anlamlı etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE HASTALARA MORAL

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gösteri sunan Vakfıkebir Sivil Bando Takımı grubu, sağlık çalışanları ve tedavi gören hastaları unutmadı. Grup, ilçe devlet hastanesi önüne de gelip, burada gösterilerini sürdürdü. Grubun gösterilerine, sağlık çalışanları alkışlarla eşlik etti.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE 19 MAYIS TÖRENİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önündeki Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Törende temsili Bandırma Vapuru üzerinde seslendirilen Gençlik Marşı'na eşlik eden Başkan Böcek, 19 Mayıs'ı sosyal mesafeye dikkat ederek, coşku ve heyecanla kutlayacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde saat 09.19'da tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, zabıta personeli ile Antalya'nın 19 ilçesinden gelen ve 19 Mayıs'ı temsil eden, Türk bayrağı tişörtlü 19 genç katıldı. Sosyal mesafeye dikkat edilerek, gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından temsili Bandırma Vapuru'nda yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu (ABBO) eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Başkan Böcek, törende bandonun çaldığı Gençlik Marşı'nı gençlerle birlikte söyleyerek, Türk bayrağını dalgalandırdı.

'SOSYAL MESAFELİ ANCAK ÇOŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Antalyalıların Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Tam 101 yıl önce cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Ata'mızın Samsun'a çıktığı temsili Bandırma Vapuru'muz burada. Pandemi nedeniyle şu anda vatandaşlarımızla kucaklaşamıyoruz, hep birlikte kortejler yapamıyoruz. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal mesafelerimizi koruyarak bugün gençlerimizle beraber belediyemizin bütün araçlarıyla bir mobil kortej eşliğinde fener alayı düzenliyoruz. Bu kortejimizle geçen yıl olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı'mıza coşku ve heyecanla geleceğiz. Aynı zamanda 4 noktada havai fişek gösterisi yapacağız. Yine konvoyumuz belirli bir güzergah üzerinde devam edecek ve bandomuz Atatürk'ün sevdiği parçaları seslendirecek. Bu yıl sosyal mesafemizi koruyarak kutlamalarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Başkan Böcek, aynı zamanda Kadir Gecesi olduğunu hatırlatarak, Kadir Gecesi'nin sağlıklı, güzel günlere ve hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

NİĞDE'DE 19 MAYIS COŞKUSU

Niğde’de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Niğde Belediyesi tarafından organize edilen programda bando takımı, Ömer Halisdemir Meydanı’ndan Derbent Kavşağı'na kadar kortej eşliğinde konser verdi. Vatandaşlar ise balkonlarında Türk bayrakları ve alkışlarla bayram kutlamasına eşlik etti. Daha sonra bando takımı, üstü açık otobüsle mahalleleri dolaşarak mini konserler verip, vatandaşın bayramını kutladı.

ÇANAKKALE'DE 19 MAYIS, SOSYAL MESAFELİ KUTLANDI

Çanakkale’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe korunarak kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlanan tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

EDİRNE'DE 19 MAYIS COŞKUSUNA SÜRÜCÜLER DE KATILDI

Edirne'de19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı koronavirüs salgını nedeniyel sosyal mesafe kurallarına göre kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada törene katılanların yanında, caddeden geçiş yapan araçların sürücüleri kontak kapatıp dışarı çıkarak Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

Atatürk'ün, Türk gençliğine emanet ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Edirne'de, düzenlenen törenle kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende, çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve müdürlük görevlilerinin yanı sıra MHP İl Başkanı Zakir Tercan ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce de katıldı.

İl Müdürü Selim Ak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Bu sırada, tören alanının yanındaki caddeden geçen tüm araçların sürücüleri kontak kapatarak dışarı çıktı ve hazır ola geçti. Vatandaşlar, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

'19 MAYIS SADECE BİR TARİHTEN İBARET DEĞİLDİR'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selim Ak, tören sonrası yayınladığı açıklamada, Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla milletin büyük uyanışının gerçekleştiği, bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın 101'inci yılına ulaşmanın büyük mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Ak, "Kahraman milletimiz; özünden aldığı güçle kendi küllerinden dirilip varlık ve bekasını daimi kılmasını bilmiştir. Bu topraklarda bin yıl yaşamış olan milletimiz, İstiklal mücadelesi ile bir kere daha vatanında koparılamayacağını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Büyük önder Atatürk; 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek bu gerçeği tüm dünyaya ilan etmiştir. 19 Mayıs sadece bir tarihten ibaret değildir. Fakr-u zaruret içindeki bir milletin, vatanı söz konusu olduğunda neler yapacağının, neleri göze alacağının başlangıç tarihidir" dedi.

SİTEDE SOSYAL MESAFELİ 19 MAYIS KUTLAMASI

Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bir sitenin bahçesinde site sakinleri tarafından meşalelerle kutlandı. Kutlamada, sosylal mesafe kuralına uyuldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dün gece Antalya'da bir sitenin bahçesinde meşalelerle kutlandı. Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi'nde bulunan sitenin sakinleri kutlama için etkinlik düzenlendi. 19 Mayıs'ın Kadir Gecesi'ne denk gelmesi nedeniyle bir gün önce yapılan etkinlik için site bahçesi balonlarla ve bayraklarla süslendi.

Bahçede toplanan sitede yaşayanlar sosyal mesafe kuralına uyarak önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Marşlar çaldığı sırada site sakinleri ellerindeki meşaleleri yaktı. Bazı kişiler ise etkinliğe balkonlarından bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek verdi.

GÜN DOĞUMUNDA 19 MAYIS

Finike Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Finike sahiline asılan Türk bayrağı ve Atatürk posteri, gün doğumuyla birlikte görüntülendi.

Antalya'nın Finike ilçesi sahilinde her gün yürüyüş yapan araştırmacı ve fotoğraf sanatçısı Berati Arıcan, 19 Mayıs günü saat 06.00'da sahile indi. Güneşin doğuşunu sahilde izleyen Arıcan, gün doğumuyla birlikte Finike Belediyesi'nin sahile astığı Türk bayrağı ve Atatürk posterini birlikte fotoğrafladı.

"Yurdun dört bir yanında ‘sosyal mesafeli’ 19 Mayıs coşkusu" haberi, 19 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Yurdun dört bir yanında ‘sosyal mesafeli’ 19 Mayıs coşkusu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurdun dört bir yanında ‘sosyal mesafeli’ 19 Mayıs coşkusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    Kültür Sanat Haberleri