Yurt genelinde 1563 asker gözaltına alındı

Yurt genelinde 1563 asker gözaltına alındı

Yurt genelinde 1563 asker gözaltına alındı Gözaltına alınanlar arasında Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Hatay'daki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan...

Gözaltına alınanlar arasında Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Hatay'daki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün de bulunduğu öğrenildi. Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan yakalandı. Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Muğla'nın Marmaris ilçesinde gözaltına alındı. Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Ankara Oran'daki TRT kampüsüne giderek yayına müdahale eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 9'a çıktı. Gözaltına alınanlardan birinin rütbeli olduğu bildirildi.

58. TOPÇU TUGAY KOMUTANI VE 118 RÜTBELİ GÖZALTINDA

Polatlı’da 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve 118 rütbeli personel, gözaltına alındı

SARAY'A GİRMEYE ÇALIŞAN ASKERLER GÖZALTINDA

Beştepe'deki Ak Saray'a girmeye çalışan 3'ü rütbeli 13 asker gözaltına alındı.       

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerler tarafından polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı. 

JANDARMA OKULLAR KOMUTANI GÖZALTINDA

Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu Beytepe'de gözaltına alındı. 

ERZİNCAN'DA 3. ORDU HAREKAT KURMAY BAŞKANI GÖZALTINDA

3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın, Erzincan'da gözaltına alındığı bildirildi.  

ARDAHAN'DA GÖZALTILAR

Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kargın yakalandı.          

BURSA JANDARMA ALAY KOMUTANI GÖZALTINDA

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, gerginlikle ilgili görev listesinde olduğu öğrenilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alındığı iddia edildi.

Jandarmada görevli bir uzman çavuşun da gözaltında olduğu öne sürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

AKDENİZ BÖLGE KOMUTANI GÖZALTINDA

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla darbe girişiminde bulunduğu öne sürülen Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Kelepçelenen Demirhan’a telsiz verdiği ileri sürülen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen de yakalandı. Dağdelen’in yüzünün kan içinde olması dikkat çekti.

160720160807543715233_2.jpg

TELSİZİ KULLANDIRDI

Ekipleri karargaha giderek Nejat Atilla Demirhan ile görüştüğü ve kendisine ait polis telsizi kullanması için verdiği iddia edilen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen’i de gözaltına aldı. Zırhlı araç ile Emniyet Müdürlüğüne getirilen Dağdelen’in yüzünün kanlar içinde olduğu görüldü.

HATAY'DA TUĞGENERAL HASAN POLAT GÖZALTINDA

Hatay'daki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı.

BAKIRKÖY SAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada "1 üstteğmen, 1 astsubay,7 asker gözaltında adliyeye getirildi. 3 tank muhafaza altına alındı" denildi.

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA: 132 GÖZALTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine iştirak ettiği tespit edilen içlerinde albay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayların da bulunduğu 132 askeri personelle askeri öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ulusal Medya ve basın kurumlarında 15/07/2016 tarihi saat 22.30’dan itibaren bir kısım askeri personelin zırhlı araçlar ve silahlar ile İstanbul ilinde Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü trafiğe kapattıkları, Resmi kurum ve kuruluşlarına ait binaları abluka altına aldıkları, Ankara ilinde yasama-yürütme ve güvenlik kuvvetlerine ilişkin kurumları da ateşli silahlar ve zırhlı araçlar ile ablukaya aldıkları ve darbeye teşebbüs suçuna ilişkin eylemlere başladıklarının duyulması üzerine Başsavcılığımızın Örgütlü kaçakçılık ve mali suçlar bürosunca yargı sınırlarımız içinde TCK md. 309 ve devamında ifade edilen Anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama ve hükumete karşı ve Türkiye Cumhuriyetine karşı silahlı isyan suçlarından re’sen soruşturma başlatılmış, atılı suçları işleyen şüphelilerin derhal yakalanması ve gözaltına alınması talimatı verilmiştir" denildi.

"Soruşturma kapsamında yukarıda yazılı suçlara iştirak ettiği tespit edilen içlerinde Albay, Binbaşı, Yüzbaşı ve üsteğmen ile Astsubay rütbelerinin de bulunduğu 132 askeri personel ve askeri öğrenci gözaltına alınmıştır" denilen açıklamada silahlı isyan ve darbe teşebbüsünün engellenmesi sırasında 1 polis olmak üzere 17 vatandaşın şehit olduğu, başsavcılıkça görevlendirilen Cumhuriyet Savcılarınca vefat eden vatandaşların adli muayene işlemlerinin yapıldığı ve cenazelerin Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, başsavcılıkça Anayasal düzeni ve bu düzeninin işleyişine karşı suçları işleyen şüpheliler hakkındaki soruşturmanın her yönüyle detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde sürdürüldüğü bilgisi aktarıldı.

5789725dc03c0e595ce8f2db.jpg

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ ASKERLER TESLİM OLDU

Boğaziçi Köprüsü'nü işgal eden ve araç trafiğine kapatan askerler ile köprü çevresinde önlem alan polisler arasında sabah saatlerinde çatışma çıktı. 
Çatışmanın ardından yaklaşık 50 asker, polise teslim oldu. 
Polislerin gözaltı işlemi yaptığı sırada, köprü yakınında bekleyen vatandaşlar askerlere saldırdı. Vatandaşlar, polisler tarafından engellendi. 
Daha sonra köprüdeki 5 tankın üzerine çıkan vatandaşlar, sevinç gösterisinde bulundu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 55 ASKER GÖZALTINDA

ATATÜRK Havalimanı’nda askeri darbe girişimi kapsamında polis 55 askeri gözaltına aldı. Gözaltına alınan askerler Özel Harekat Polisi eskortu eşliğinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

ÜSKÜDAR'DA 25 ASKER GÖZALTINDA

Üsküdar Çevik Kuvvet önüne gelen 25 asker polis tarafından gözaltına alındı. Bazı askerlere ters kelepçe yapıldığı görüldü.

TÜRK TELEKOM BİNASINA GİREN ASKERLER TESLİM OLDU

Kadıköy'de Türk Telekom binasına girerek polisle çatışan darbeci askerler teslim oldu. 

Kadıköy Acıbadem Caddesi'ni kapatarak Türk Telekom binasına giren darbeci askerler sabaha kadar polislerle çatıştı. Türk Telekom binasına konuşlanan yaklaşık 20 civarında asker saatler süren çatışmaların ardından teslim oldu.

TRT'NİN HARBİYE BİNASINI İŞGAL EDEN ASKERLER TESLİM OLDU

TTRT'nin Harbiye'deki binasına gece giren askerler, çalışanları binadan çıkarmadı.Zaman zaman polislerle çatışmaya giren askerler, sabah saatlerinde binadan çıkarak polise teslim oldu.             

 Askerler gözaltına alındıktan sonra TRT binasına giren polisler, herhangi bir tuzaklama yapılma ihtimaline karşı arama ve inceleme yaptı. Yapılan aramada, herhangi bir bulguya rastlanmadı.              

Bu arada, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin işgal edileceği ihbarını alan polis ekipleri, bu bölgede önlem aldı.               
Öte yandan, Boğaziçi Köprüsü'nü işgal eden askerlerin teslim olmasının ardından polisler, köprü üzerindeki askeri araçlarda arama ve inceleme yaptı. Askeri araçta bir askerin cesedi bulundu.      

MALTEPE'DE 6 ÜST RÜTBELİ GÖZALTINDA

Maltepe’de bulunan Nurettin Baransel Kışlası önüne yüzlerce kişi akın etti. Kışlanın kapısına tank çıkışını engellemek için kamyonlar parkedildi. Polisin kışlada yaptığı operasyonda  6 üst rütbeli subayın gözaltına alındığı öğrenildi.

KULELİ ASKERİ LİSESİ'NİN 80 ÖĞRENCİSİ DE GÖZALTINDA

KULELİ Askeri Lisesi’nin 80 öğrencisinin darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Lise’den çıkan bir grup öğrenci dün gece Çengel Karakolu’nun askerlere teslim edilme talebinin reddedilmesi üzerine polis merkezine gelip ele geçirdi. İlerleyen saatlerde polis merkezi darbe girişimcisi öğrencilerden geri alındı. Polis merkezinin el değiştirmesi sırasında ve sonrasında Kuleli Askeri Lisesi’ne giden polis toplam 80 kişiyi gözaltına aldı.

İZMİR'DE RÜTBELİ ASKERLER

İzmir'de aralarında albay ve 2 yarbayın bulunduğu askeri personel ile  Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, Ege Ordusu Komutanlığında görevli Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Emir Birgül ile Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas  ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı. 

Operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.               

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce talimat doğrultusunda Albay Yener Karaduman, Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Bülent Eryılmaz, Eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faik Baran, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Rıdvan Mecnur, Astsubay Cihangir Özcan, Astsubay Taner Çakal, Uzman Çavuş Hakan Yalçın'ı gözaltına almıştı.             

KOCAELİ'DE 36 ASKER GÖZALTINDA

KOCAELİ Cumhuriyet Savcılığı’nda yapılan açıklamaya göre darbe girişiminde bulunan 23 tankçı ile 13 denizci gözaltına alındı. Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılan 2 amiral ise polisin operasyonu ile kurtarıldı.

Kocaeli’de darbe girişiminde bulunan askerler gözaltına alındı. Tankçı subay, astsubay ve uzmanlardan oluşan 23 asker ile Donanma Komutanlığı’nda görev yapan 13 denizci gözaltına alındı. Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılarak İstanbul’a götürülmek üzere yola çıkarılan 2 amiral ise Dilovası’nda polislerin aracı durdurmasıyla kurtarıldı.

KAYSERİ'DE BİR ALBAY GÖZALTINDA 

Dün akşam yapılan darbe girişiminden sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.  

KIRKLARELİ'NDE BİR TUĞGENERAL HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Kırklareli'nde 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Bekir Koçak hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HAKKARİ

Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Demiray Demirci, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla önce açığa alındı, ardından savcılık talebiyle gözaltına alındı.               

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltına alındı.  

İZMİT'TE 22 ASKER GÖZALTINDA

İzmit'te polis, 5 tanka el koyarken, 22 asker gözaltına alındı.

BİNGÖL

 Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ile Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, gözaltına alındı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun, "darbe girişimine destek olduğu" iddiasıyla gözaltına alındı.

TRABZON

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın darbe girişimiyle ilgili olarak gözaltına alındığını bildirdi.

BİTLİS

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, Bitlis 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Seddar Afşar’ın gözaltına alındığını belirtti.

IĞDIR

Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Ulus gözaltına alındı.    Vali Ahmet Turgut Alpman ve Emniyet Müdürü Yüksel Babal ile birlikte sabah saatlerinde sivil kıyafetle Iğdır Valiliği’ne gelen Albay Ulus, burada yapılan görüşmenin ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

BALIKESİR

Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek gözaltına alındı.       

MARDİN

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan gözaltına alındı.

MANİSA

Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız'ın, darbe girişimine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

ISPARTA

Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya da gözaltına alındı.

AMASYA

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz’ın polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

KARS

Kars Valisi Rahmi Doğan, dün gece ildeki 2 tugaydaki bazı askerlerce kalkışma girişimi olduğunu ancak tepki üzerine askerlerin geri çekildiğini ve 22 askeri personelin gözaltına alındığını belirterek, "Her iki tugay komutanı ve personeliyle ilgili de savcılığımız tarafından yakalama kararı çıkartıldı. Tebligatını yaptık ve teslim olmalarını bekliyoruz." dedi.

ÇANAKKALE

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu gözaltına alındı.

"Yurt genelinde 1563 asker gözaltına alındı" haberi, 16 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yurt genelinde 1563 asker gözaltına alındı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurt genelinde 1563 asker gözaltına alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Gündem Haberleri