Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkilere ‘yapılacak edilecek'li açıklama

Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkilere ‘yapılacak edilecek'li açıklama

Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkile... Koronovirüs ile mücadele günlerinde Erbil ve Endonezya'da ortaya çıkan Kızılay'a haklı olarak tepki yağdı. 'Yurt dışındaki işleriniz bittiyse Türkiye'ye de uğrayın' eleştirilerinin ardından Kızılay'dan yapılacak, edilecek'li...

Koronovirüs ile mücadele günlerinde Erbil ve Endonezya'da ortaya çıkan Kızılay'a haklı olarak tepki yağdı. 'Yurt dışındaki işleriniz bittiyse Türkiye'ye de uğrayın' eleştirilerinin ardından Kızılay'dan yapılacak, edilecek'li açıklama geldi.

Başkentgaz üzerinden Ensar Vakfı’na aktarılan bağış skandalı ve Elazığ depreminde halktan maddi yardım istemesiyle büyük tepki toplayan Türk Kızılayı’nın Koronavirüs mücadelesinde haftalardır ortalıkta görünmedi. Kızılay, Endonezya ve Erbil paylaşımı yapınca eleştirilerin odağı oldu. Yurttaşlar, Kızılay'a yapması gerekenleri hatırlattı.

Kızılay TELE1 ve Sözcü gazetesindeki eleştiri haberleri üzerine yazılı açıklama gönderdi. Ancak, açıklamada Kızılay'ın bu günlerde yaptıkları değil, yapılacaklar, edilecekler açıklandı. Açıklama'da şöyle denildi.

NİHAYET EYLEM PLANI

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlete destek çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, sosyal yardım çalışmalarını artırma kararı aldı. Kızılay, karantina yurtlarındaki yemek dağıtımlarının ve kan bağışı konusundaki çalışmalarının yanı sıra, yaşanan krizden en çok etkilenmesi beklenen toplum kesimlerini desteklemek amacıyla eylem planı hazırladı.

Kurulduğu günden bugüne kadar milletinin karşılaştığı her sorunun aşılmasında Devlet’in yanında yer alan Türk Kızılay, koronavirüs ile mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Kızılay, yaptığı değerlendirmenin ardından sosyal yardım çalışmalarını genişletme kararı aldı.

Türk Kızılay, olağanüstü dönemler için depolarında hazır bulundurduğu gıda paketlerini 150 bin aileye ulaştıracak. İçerisinde sıvı yağ, çay, şeker, pirinç, kuru fasulye, yeşil/kırmızı mercimek, bulgur, salça, un, zeytin, kaşar peyniri, makarna ve tuz bulunan gıda kolileri, insanların evden sokağa çıkışını da azaltmayı amaçlıyor.

ARAP SABUNU - TRAŞ BIÇAĞI

Kızılay, içerisinde şampuan, kolonya, el sabunu, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, arap sabunu, bulaşık süngeri, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, diş macunu, diş fırçası, tıraş bıçağı ve tıraş köpüğü bulunan 100 bin hijyen kolisi hazırladı. Hijyen setleri, bu tür malzemelere ulaşmada en büyük sıkıntıyı çeken toplum kesimleri gözetilerek dağıtılacak.

Karantina yurtlarında kalanlara verilen yemek desteğinin yanında şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine de sıcak yemek desteği vermeye karar veren Kızılay, aş evlerinin kapasitesini de arttırdı. Kurban paylarından hazırlanan 1 Milyon kutu kavurma konservesi de yurt genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay ayrıca geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400’er TL nakit sosyal destek ödeme yapma kararı aldı.

Yurt dışından gelen ve 28 noktada karantina altına alınan yaklaşık 11 bin kişiye üç öğün beslenme hizmeti vermeye devam eden Kızılay, 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını da şubeleri ve gönüllüleri eliyle karşılıyor. Kızılay il ve ilçelerde kurulan “Vefa Sosyal Destek Gruplarına” da destek sağlıyor.

Yaşanan olağanüstü süreçte ülkenin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kızılay, önümüzdeki dönem çalışmalarını birey ve ailelerin sosyal yardımlarla desteklenmesine odaklayacak.  

"Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkilere ‘yapılacak edilecek'li açıklama" haberi, 24 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkilere ‘yapılacak edilecek'li açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkilere ‘yapılacak edilecek'li açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:38 Evde yaprak sarma pişirirken dikkat edin: Pirinç böyle eklenirse çok zararlıymış!
  2. 01:36 Muhteşem Yüzyıl dizisi mobil oyun oldu: Tek tıkla ücretsiz oynayın!
  3. 01:34 Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
  4. 01:32 Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
  5. 01:30 Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
  6. 01:27 10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?
  7. 01:13 Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
  8. 01:04 Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
  9. 01:04 UEFA'dan Arda Güler'e Kritik Uyarı: Kurala Takılma Tehlikesi!
  10. 00:58 Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
  11. 00:52 WhatsApp'tan Yeni Bir Değişiklik Daha: Sesli Aramalar Artık Daha Kullanıcı Dostu Olacak!
  12. 00:35 Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
  13. 00:29 BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
  14. 00:24 Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
  15. 00:19 UEFA Avrupa Ligi'nde Finalistler Belli Oldu!
  16. 00:14 Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
  17. 00:02 Fotoğrafta İlk Gördüğünüz Hayvan Sizin Karakterinizi Ele Veriyor!
  18. 00:02 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: İmzalar Atılıyor!
  19. 23:29 TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
  20. 23:20 İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Yaşam Haberleri