Yurtta kalan depremzedeleri̇n 'memleket' özlemi̇

Yurtta kalan depremzedeleri̇n 'memleket' özlemi̇

BOLU'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan depremzedeler, yaraların bir an ilkin sarılmasını ve memleketlerine dönmek istediklerini belirtti.

BOLU'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan depremzedeler, yaraların bir an ilkin sarılmasını ve memleketlerine dönmek istediklerini belirtti. Yurtta kalan Cengiz Karadeniz, "Memleketimize dönmeyi oldukça istiyoruz. Hemen dönmek istiyoruz fakat ortam oldukça sıkıntılı. Devletimiz 1 yıl içinde şehirleri yapacağını söylüyor. Düzelince gideceğiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin peşinden birçok depremzede, Bolu'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilişik Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirildi. Sümer Mahallesi'ndeki Hattat Emin Barın KYK Yurdu da 189 odası ve 907 yatağıyla şimdiye kadar kente gelen 645 afetzedeye kapılarını açtı. Yurtta depremzedelere, barınma ihtiyaçların yanı sıra revir, psikososyal destek, çocuk ve etüt alanı, içsel rehber benzer biçimde imkanlar sağlanıyor. Depremzedeler şartlarının iyi bulunduğunu, sadece memleketlerine geri dönmeyi istediklerini söylemiş oldu.

'DÖNMEK İSTİYORUZ, BİR AN ÖNCE DÜZELSİN'

Kahramanmaraş'tan gelen Saniye Erdağlı, "Burada bizimle oldukça iyi ilgileniyorlar, oldukça iyi bakıyorlar bizlere. Yurtta misafiriz. Görevlilerden Allah razı olsun. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Can kayıplarımız var. Ben adam kardeşimi, yeğenlerimi kaybettim. 4 kişilik aile yaşamını yitirdi. Evimiz ağır hasarlı durumda. Eşyalarımızı alamayacağız, giremiyoruz. Şimdi buradayız. Artık ne zamana kadar buradayız bilmiyorum. Yurtta olmasak, sokakta kalacaktık. Dönmek istiyoruz. Bir an ilkin düzelsin" diye konuştu.

'BU GÜNLER GEÇSİN İSTİYORUZ'

Yasemin Bayırlı ise "Şu anda yurtta kalıyoruz. Allah razı olsun evimizi aratmıyorlar. Devletimize, milletimize, tüm görevlilere teşekkür ediyorum. 10-15 gündür buradayız. İlk 2-3 gün dışarıda kaldık. Sonra buraya geldik. Zor zamanlar geçiyor. Acımız büyük, kaybımız çok. Atlatmaya çalışıyoruz ama bir tarafımız hep buruk kaldı. Bir an önce düzelmesini bekliyoruz. Bir an önce bu günler geçsin istiyoruz ama zamanla geçeceğini de biliyoruz" dedi.

'BURADA ŞARTLARIMIZ ÇOK İYİ'

Eşi ve çocuğuyla beraber Kahramanmaraş Afşin'den gelen Aslan Öner, 15 gündür yurtta kaldıklarını belirterek, "Buraya gelmeden ilkin ilk günler şartlar zordu. Yıkım olduğu için yardımlar zor ulaştı fakat gene de devletimiz bizlere yardımlarını ulaştırdı. Ulaşamadığı bölgeler oldu. 13 milyon insan etkilendi. Çok büyük bir zelzele. Yakınlarımızda yitik yok fakat evimiz hasarlı. Burada yurtta kalıyoruz. Memleketimiz düzelince dönmek istiyoruz. Burada geçici bir süre kalacağız. Burada şartlarımız oldukça iyi. Yemek ve yatak, banyo olsun her şeyimiz oldukça güzel. Sadece maddi ve içsel olarak eksiğimiz var. Devletimiz karşılıyor bu tarz şeyleri da zamanla" ifadelerini kullandı.

'SIKINTILI BİR SÜREÇ'

Malatya'dan gelen Cengiz Karadeniz ise şartların düzelmesiyle gitmeyi istediklerini belirterek, şu şekilde konuştu: "Malatya'da evimiz hasarlı. Yıkılan bölgeler oldukça. Evlerde oturamayacak durumdayız. Korku içindeyiz, çocuklarımızla beraber. Memlekette 13 gün kaldık. Orada kafelerde, kapalı spor salonlarında, yerlerde, çadırlarda yatarak 13 gün geçirdik. Buradaki şartlarımız oldukça güzel. Odalarımız sıcak, yemekler güzel. İnsanları güzel bir şekilde ağırlıyorlar. Memleketimize dönmeyi oldukça istiyoruz. Hemen dönmek istiyoruz fakat ortam oldukça sıkıntılı. Merkez kısımlar tamamen yıkıldı. İş bölgeleri yıkıldı. Bu şartlarda dönme imkanımız yok. Devletimiz 1 yıl içinde şehirleri yapacağını söylüyor. Zor, sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor. Düzelince gideceğiz. Kayıp arkadaşlarımız, dostlarımız oldukça." (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.