YÜZ FELCİ VE CERRAHİ TEDAVİSİNDE, YEPYENİ BİR TEKNİK DR. KARAALTIN KLİNİKTE

YÜZ FELCİ VE CERRAHİ TEDAVİSİNDE, YEPYENİ BİR TEKNİK DR. KARAALTIN KLİNİKTE

YÜZ FELCİ VE CERRAHİ TEDAVİSİNDE, YEPYENİ B... Dr. Karaaltın Klinik yeni tekniği hakkında...


 
Son zamanlarda artan yüz felci vakaları hakkında, Dr. Karaaltın Klinik kurucusu Doktor Mehmet Veli Karaaltın geliştirdikleri yeni teknik hakkında şu bilgileri paylaştı; “Yüz felci yani diğer bir adıyla facial paralizi; yüzdeki mimik kaslarına beyinden uyarı getiren fasiyal sinir liflerinin çeşitli nedenlerle hasar görmesi sonucunda yüzde hareket kaybı gelişmesine denir. Yüz felci, doğuştan olabileceği gibi  aniden de  ortaya çıkabilir yada belli bir zaman dilimi içerisinde aşamalı olarak da gelişebilir. 1985 yılında Los Angeles da iki kulak burun boğaz uzmanı olan  Dr. John W. House ve Dr. Derald E. Brackman yüz felci hastalarının seviyelerini derecelendirmek için bir sınıflama geliştirmişlerdir. Bu sınıflamayı da House-Brackman olarak adlandırmışlar ve 1,2,3,4,5 ve 6 olarak yapmışlardır.”
 
Dr. Karaaltın Klinik kurucusu Doktor Mehmet Veli Karaaltın sözlerine şöyle devam etti; “Karaaltın Klinik olarak biz bu makalede sizlere facial paralizide erken teşhisin önemi ve cerrahi tekniklerden bahsetmek istiyoruz. Bu hastalığın tedavisinde dünyada bir çok yöntem kullanılmış ve maalesef mükemmel sonuçlar alınamamıştır. House-Brackman 6. Derece yüz felci hastalarına kas nakilleri bile yapılmış fakat nakledilen kasın çok büyük olması sebebiyle hastalarda daha büyük yüz asimetrileri oluşmuştur. Bu durumu  gören Dr. Karaaltın bu hastalığın üzerine eğilerek, ciddi çalışmalar sonucunda yine dünyada ilk defa  ayağın üst tarafındaki çok ince bir kası kullanarak yüz felci ameliyatını gerçekleştirmiştir. Bulduğu bu teknik tıp literatürüne girerek, tıp kitaplarında okutulmaya başlanmış adına da “Karaaltın teknik” ismi verilmiştir. Şimdilerde ise Karaaltın Klinik olarak biz, yüz felci hastalığına  bütüncül yaklaşarak yine dünyada bir ilke imza atarak, bu ameliyatı iki aşamalı olarak yapmaya başladık.  House-Brackman 3,4 ve 5 olan hastalarda önce sinir naklini gercekleştiriyoruz. Bacaktan aldığımız yedek bir siniri, yüzün sağlam tarafinda yer alan yine yedek bir sinire bağlayarak hareketsiz tarafa sinir götürüyoruz. Genelde erken dönemde yakaladığımız bu hastalarımızda sonuç inanılmaz derecede başarılı oluyor ve  kas nakline çok ihtiyaç kalmıyor. House-Brackman 6 olan hastalarımızda ise bu ameliyatı kombine ederek sinir ve kas naklini bir arada yapıyoruz. Böylelikle ameliyatın başarısını çok ciddi bir oranda arttırmış bulunuyoruz.”

"YÜZ FELCİ VE CERRAHİ TEDAVİSİNDE, YEPYENİ BİR TEKNİK DR. KARAALTIN KLİNİKTE" haberi, 24 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan YÜZ FELCİ VE CERRAHİ TEDAVİSİNDE, YEPYENİ BİR TEKNİK DR. KARAALTIN KLİNİKTE haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YÜZ FELCİ VE CERRAHİ TEDAVİSİNDE, YEPYENİ BİR TEKNİK DR. KARAALTIN KLİNİKTE 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Yaşam Haberleri