Yüz yüze eğitim başladı, Bakan Mahmut Özer’den ilk açıklama

Yüz yüze eğitim başladı, Bakan Mahmut Özer’den ilk açıklama

Yüz yüze eğitim başladı, Bakan Mahmut Özer’... Ülke genelinde pandemi tedbirleri alındığı okullarda yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Yüz yüze eğitime katılım zorunlu” dedi.  Ebeveynlerin büyük çoğunluğu yani %70’i okulların açılması kararını doğru buluyor ancak okulların güvenli olduğuna inananların oranı %63. Yani bir kısım ebeveyn okulu yeterince güvenli bulmasa dahi okulların açılması fikrini destekliyor.

Açılma kararını desteklesin-desteklemesin, okulu güvenli bulsun-bulmasın yaklaşık her 10 ebeveynden 9’u çocuğunu okula gönderecek. Çocuğunu okula göndermeyecek olanların oranı sadece %5.

Velilere zorunlu aşı uygulamasına karşı olanlar %30 iken, çocuklara zorunlu aşıya karşı olanlar %11. Yani bir kısım veli kendisi aşı olmazken çocuğunu aşılama fikrine sıcak bakıyor. İşte IPSOS’un araştırma sonuçları.

EBEVENYLERİN %70’İ YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLMESİ KARARINI ‘DOĞRU’ BULUYOR

Soru: 2021-2022 eğitim öğretim yılında 6 Eylül itibarıyla yüz yüze eğitimin başlaması kararına ilişkin görüşünüz nedir?

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından okulların 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçileceği kararı ilk açıklandığında ebeveynlerin %57’si bunun doğru bir karar olduğu görüşündeyken, bugüne gelindiğinde her 10 ebeveynden 7’si bu kararın doğru olduğu görüşünde. Okulların açılacak olması kararını yanlış bulanların oranı da %30’dan %19’a gerilemiş durumda.

12 YAŞINDA ÇOCUK SAHİBİ AİLELERİN YÜZDE 58’İ EĞİTİM İÇİN ÇOCUKLARINA AŞI YAPTIRMAKTAN YANA

Soru: Sizce çocuğunu okula gönderecek ebeveynlere aşı zorunluluğu getirilmeli mi?

Çocuklarının okula gidebilmesi için ebeveynlere aşı zorunluğu getirilmesi gibi bir karar çıkması durumunda ebeveynlerin %61’i bu kararı destekleyeceğini belirtiyor. %30’u ise bu karara karşı çıkmakta. 12 yaş üstü çocuklara aşı yaptırılması gibi bir durum söz konusu olduğunda da 12 yaş üstü çocuk sahibi olan ebeveynlerin %58’i çocuklarına aşı yaptıracağını söylüyor. Çocuklara aşı yaptırmaya karşı çıkan ebeveynlerin oranı %11. Her 10 ebeveynden 3’ü ise aşı yaptırıp yaptırmama konusunda emin değil ya da bu konuda bir fikir beyan etmemekte.

BAKAN ÖZER:YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM ZORUNLU

Türkiye genelinde Covid-19 tedbirleri alınarak hazırlıkların tamamlandığı okullarda bugünden itibaren haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanacak.

Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya konuşan Özer’in yüz yüze eğitimle ilgili sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

ÖĞRENCİ DEVAMLILIĞI ZORUNLU MU?

Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak. Ancak yönetmelikte tanımlı mazereti olanlar, Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrenciler ve Covid-19 tanılı veya temaslı olan öğrencilerimiz okula gelmeden EBA-TV ve dijital platformlar üzerinden derslerini takip edebilecekler.

MAZERET KAPSAMINA NELER GİRECEK?

Evden çıkması sağlığı açısından risk oluşturan ve buna dair sağlık kurulu raporu bulunan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere rehberlik ve araştırma merkezlerince alınan ‘evde eğitim’ kararı doğrultusunda ders yılı boyunca il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün planlamasıyla evde eğitim hizmeti verilecek ve bu öğrenciler mazeretli sayılacak.

Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrencilerle, koronavirüs hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi veya karantina sürecinde olan öğrenciler de mazeretli sayılacak. Bu öğrenciler TRT EBA ve EBA dijital platformu aracılığıyla eğitime evde devam edecek.

‘DERS SÜRELERİ 40 DAKİKAYI AŞMAYACAK’

Yüz yüze eğitim ders saatleri azaltılmadan yapılacak. Ders süreleri 40 dakikayı aşmayacak. Teneffüs saatleri farklı zamanlarda düzenlenecek. Sınıfta öğrencilerin oturma düzeni yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oluşturulacak. Yüksek sesle yapılan egzersizler, açık alanda ve arada en az 2 metre mesafe bırakılarak sürdürülecek. Beslenme saatleri mümkün olduğunca farklı zamanlara yayılacak.

KORONAVİRÜS ÇIKAN ÖĞRENCİ OLURSA NE YAPILACAK?

Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan rehbere göre hareket edilecek. Hasta öğrencilerimizin diğer öğrencilerden ivedilikle ayrılıp sağlık kurumuna başvurmaları sağlanacak. Okulda iken semptom göstermeye başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecek.

ÖĞRENCİLER İÇİN AŞI VEYA PCR ZORUNLULUĞU VAR MI?

Öğrencilerimiz için aşı veya PCR zorunluluğu yok. Şu anda odağımız öğrencilerimizin temasta olacağı öğretmen ve diğer personelimiz.

Öğretmen ve diğer çalışanlar

Öğretmen ve diğer personelimiz için aşı zorunluluğu yok. Ancak aşı olmayanlar haftada iki kez PCR yaptırmak zorunda.

TAKVİM

Birinci ara tatil: 15-19 Kasım

Yarıyıl tatili: 24 Ocak 2022 Pazartesi-4 Şubat 2022 Cuma

İkinci dönem: 7 Şubat 2022 Pazartesi

İkinci ara tatil: 11-15 Nisan

Yaz tatili: 17 Haziran 2022

MEB 2021 OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH

MEB’in açıkladığı takvime göre; birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleriyle başladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacağını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak birinci önceliğimiz tüm sağlık önlemlerini alarak okulları açık tutmaktır. Bununla ilgili tüm önlemlerimizi de aldık. Bu önlemlerin takipçisi olacağız. Velilerimiz çok rahat olsunlar.” dedi.

OKULLAR AÇILDI, TRAFİK FELÇ

İstanbul’da okullarında açılmasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde erken saatlerden itibaren trafik yoğunluğu oluştu. Oluşan trafik yoğunluğu ise havadan görüntülendi.

464195-3-t.jpg

"Yüz yüze eğitim başladı, Bakan Mahmut Özer’den ilk açıklama" haberi, 06 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Yüz yüze eğitim başladı, Bakan Mahmut Özer’den ilk açıklama haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yüz yüze eğitim başladı, Bakan Mahmut Özer’den ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
Eğitim Haberleri