Zabıta amiri, dilenci çocukları taciz etti iddiası

Zabıta amiri, dilenci çocukları taciz etti iddiası

Zabıta amiri, dilenci çocukları taciz etti i... Fatih Belediyesi’nin eski zabıta amiri Ahmet B. hakkında, Sultanahmet’te “dilendirilen çocukları istismar ettiği” öne sürülerek soruşturma başlatıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre şu an AKP’li Sultangazi Belediyesi’nde görev yapan Ahmet B. hakkında, şikâyet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir soruşturma başlatıldı. Eski belediye çalışanı S.D., soruşturma kapsamında ifade verdi. S.D., “Zabıta Ahmet B.’nin Sultanahmet bölgesinde dilendirilen iki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığını” öne sürdü. S.D. ifadesinde, “Sultangazi Belediyesi’ne bu olayı mail göndererek bildirdim ancak işlem yapmadılar” dedi.

SES KAYITLARI DOSYADA

Çocukların istismar edilmesini delillendirmek için savcılığa ses kayıtlarının sunulduğu da öğrenildi. Eski Fatih Belediyesi zabıta gece ekip amiri Ahmet B.’ye ait olduğu öne sürülen ancak teyit edilemeyen ses kayıtları, istismarı doğruluyor. Çocukların ses kayıtlarını belediyeye gönderdiği, ancak yetkililerin Ahmet B. hakkında idari ve adli bir işlem yapmadığı da iddialar arasında.

BirGün’ün ulaştığı Ahmet B., iddiaları reddediyor. Fakat Ahmet B., hakkında savcılığın soruşturma başlattığını kabul ediyor. Ahmet B., soruşturma kapsamda ifadesinin alındığını da söylüyor.

İKİ AY ÖNCE BAŞLADI

Ahmet B.’nin avukatı ise yaptığı açıklamada, müvekkili hakkındaki iddiaları yalanladı. İsminin açıklanmasını istemeyen avukat, şunları söyledi: “Olay 3 yıl önce dilencilerden rüşvet aldığı için zabıta müdürlüğünden atılan bir şahsın şahsi intikam serüveninden ibarettir. Ses kayıtlarından bahsediliyor fakat o ses kayıtlarındaki sesin kime ait olduğu, ifadelerin ne olduğu henüz çözümlenmiş değil. Konu Savcılık aşamasındadır. Henüz 2 ay önce başlamış bir soruşturma söz konusu. Kaynağı belirsiz birtakım hukuka aykırı deliller üzerinden kimsenin masumiyet karinesi ihlal edilemez.”

Konuya ilişkin ulaştığımız Fatih Belediyesi ile Sultangazi Belediyesi yetkileri, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi.

OLAYIN ÜZERİNİ KAPATTILAR

Bir başka dava kapsamında ifade veren dilenci A.O., Ahmet B.’ye ilişkin şunları dile getirdi: "Gece ekip amirliği yaptığı sırada dilencileri dövdüğünü, edep yerlerine biber gazı sıktığını, Suriyeli iki bayanı taciz ettiğini, tacize uğrayan Z. adlı dilenci kız bana söyledi. Zabıta memurunun bunun üzerine bir başka belediyeye gönderildiğini öğrendim.” Ayrıca A.O., verdiği ifadede, Fatih Belediyesi’nin olayın üzerini kapattığını da iddia etti.

"Zabıta amiri, dilenci çocukları taciz etti iddiası" haberi, 18 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Zabıta amiri, dilenci çocukları taciz etti iddiası haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zabıta amiri, dilenci çocukları taciz etti iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 12 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 00:38 ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
  2. 00:36 S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?
  3. 00:34 Anne babalar dikkat! El yazısı, düşünme ve öğrenmeyi nasıl etkiliyor?
  4. 00:32 Elinde doları olanlar dikkat! Böylesi görülmedi: Türkiye'ye adeta dolar yağıyor!
  5. 00:30 Araştırma: Kanser vakalarının yüzde 40'ı obeziteyle bağlantılı!
  6. 00:28 Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
  7. 00:26 Oyun dünyasında RTS nedir?
  8. 00:24 Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
  9. 00:23 Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
  10. 00:21 Güneş patlaması nedir? Güneş patlamasının etkileri nelerdir?
  11. 00:18 Zeynep Bastık'tan kötü haber: Bıçak altına yatıyor!
  12. 00:16 Altın sahipleri sakın paniklemeyin, kötü haber var!
  13. 00:14 12 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  14. 22:13 Arda Güler gollerine devam ediyor: Real Madrid Granada'yı 4-0 mağlup etti
  15. 22:12 Hamas'tan yeni açıklama: "İsrail soykırımda ısrarcı"
  16. 22:08 Tarım Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı
  17. 22:01 Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
  18. 21:34 Cristiano Ronaldo, Avrupa'ya Dönüş Biletini Aldı!
  19. 20:53 Real Madrid'de Arda Güler rüzgarı esmeye devam ediyor: Bir gol daha attı!
  20. 20:52 Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!
Türkiye Haberleri