Zafer Partisi İBB Adayı Aziz Karamahmutoğlu, Hedefini Açıkladı: DEM ve İYİ Parti Üzerinden Konuştu

Zafer Partisi İBB Adayı Aziz Karamahmutoğlu, Hedefini Açıkladı: DEM ve İYİ Parti Üzerinden Konuştu

Zafer Partisi İBB Adayı Aziz Karamahmutoğlu,... tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na katılan Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Aziz Karamahmutoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki hedeflerini açıkladı. Karamahmutoğlu, DEM ve İYİ Parti üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çekti

Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Aziz Karamahmutoğlu, Gürkan Hacır'ın "Neden Zafer Parti'den aday oldunuz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Sayın Özdağ bana İstanbul adaylığını teklif edince işin doğrusu bir ay boyunca arkadaş çevremizle oturduk tartıştık. Sonra şöyle bir şey ortaya çıktı: Dendi ki özellikle bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'ne geçildikten sonra yapılan yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milliyetçilerin adayı olmadı. Ve arkadaşlarımız iki alışkanlık geliştirdiler: Ya sandığa gitmedi, ya da kendinden olmayan bir adaya mühür basmak zorunda kaldı. Bu alışkanlık yerleşmemeli dedik."


SORULARI YANITLADI 


tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın "Sizin Ekrem İmamoğlu'nu övdüğünüz bir video dolaşıyor. Ekrem İmamoğlu İstanbul'u yağmalatmadı diyorsunuz ama şimdi de İmamoğlu'nun karşısına aday olarak çıkıyorsunuz. 2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek verdiniz. Bugün Ekrem İmamoğlu'nun karşısına aday olarak çıkmanız bir çelişki değil mi, ya da neden İmamoğlu'İSnu överken karşısına aday olarak çıkma ihtiyacı hissetiniz?" sorusu üzerine Karamahmutoğlu, "Bir insanın kendine emanet edilen bir bütçeyi yağmalamaması bir meziyet değildir. Zaten olması gereken budur." şeklinde cevapladı.

Gürkan Hacır'ın, "Lideriniz Ümit Özdağ anladığım kadarıyla sizle aynı fikirde değil. Kendisi Ekrem İmamoğlu'nu Türkiye için ciddi bir tehlike olarak görüyorum" ifadelerine yanıt veren Karamahmutoğlu, "İMAMOĞLU'NUN ANAYASANIN 66. MADDESİNİ İHLAL ETMESİNİN NEDENİ NEDİR? Sayın Ekrem İmamoğlu'nun rahatsız edici ifadeleri vardır. Eğer yerel yönetici olmaktan çıkarak genel politikaya ilişkin, anayasanın bazı maddelerini küçümseyerek, yok sayarak, deforme ederek konuşursanız tam da oradan cevap alırsınız. Anayasanın 66. maddesinde diyor ki 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür' Hal böyleyken hem kurumun hem İmamoğlu'nun kürsüye çıkıp, bu 66. maddeyi ihlal ederek, 'İstanbul onların da bunların da şehridir' diye sayıyor olmasının nedeni nedir?" şeklinde konuştu.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'ın "Bugün CHP Esenyurt'ta adayını geri çekti. 2023'ün Aralık ayında HDP yöneticisi kent uzlaşısı diye bir kavram ortaya attı. Arkasından Kandil de bunun altını çizdi. Ve İstanbul'da Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre 20 tane HDP'li ya da DEM Parti'li meclis üyesi, İmamoğlu kontenjanından meclis üyesi olacak. Bu duruma nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Karamahmutoğlu, "Bu mutabakat altına alınmış değil, bozulabilir. Mutabakat imza altına alınırsa konuşuruz. Fakat ben 2019'da olduğu gibi 'İstanbul kaybedilirse Bizanslaşır' gibi keskin yaklaşımları doğru bulmuyorum. Alt kimliği üzerinden siyaset yapma gafletine düşenlerin de siyaset yapma hakkı vardır. Bizim itirazımız siyaset yapmada terörün vasıta olarak kullanılmasına karşıdır." dedi.

"Zafer Partisi İBB Adayı Aziz Karamahmutoğlu, Hedefini Açıkladı: DEM ve İYİ Parti Üzerinden Konuştu" haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Zafer Partisi İBB Adayı Aziz Karamahmutoğlu, Hedefini Açıkladı: DEM ve İYİ Parti Üzerinden Konuştu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zafer Partisi İBB Adayı Aziz Karamahmutoğlu, Hedefini Açıkladı: DEM ve İYİ Parti Üzerinden Konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:03 Sosyal Yardım Alan Haneler Türkiye'de Yüzde 52 Arttı: Yoksulluk Riski Büyüyor
  2. 18:58 Borsa günü negatif bir seyirle noktaladı
  3. 18:56 Emekliye yine bir kötü haber geldi!: Yapılacak zam oranı resmen altüst edecek!
  4. 18:53 McDonald's'ın 2024 İlk Çeyrek Performansı: Gelir Artışı ve Uluslararası Zorluklar
  5. 18:50 KKM Girişi ve Çıkışı: TL'nin Yolculuğu ve TCMB'nin 833.4 Milyar TL'lik Zararı
  6. 18:49 Aldatıldığını kabul etti! Kibariye'den tartışılacak o sözler!
  7. 18:47 Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
  8. 18:43 Green Card sonuç tarihleri merak ediliyor!: Green Card başvuru sonuçları ne zaman çıkacak?
  9. 18:43 Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
  10. 18:40 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı!: İşte detaylar
  11. 18:38 Haftalık çalışma süresinin sadece 4 gün olduğu o şirket!: Türkiye'de resmen bir ilk!
  12. 18:37 Adıyaman'da Polis Merkezi Saldırısı: İki Şehit, Bir Tutuklama
  13. 18:35 Rusya Ukrayna'nın Harry Potter Kalesi'ni vurdu!: İşte son durum!
  14. 18:32 Bu görüntüler Konya'dan!: Kan gibi göl birden yok oldu!
  15. 18:25 Açlık sınırı asgari ücreti geçti bile!: Yoksulluk sınırı açıklandı!
  16. 18:23 Modern Bir Dokunuş: Borcamda Tavukgöğsü Tarifiyle Geleneksel Lezzet Yeniden Keşfediliyor!
  17. 18:19 Kenya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi
  18. 18:16 Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
  19. 18:12 Getir, o bölgedeki işlerini kapattı ve sipariş alımını sonlandırdı!
  20. 18:12 BES'te yeni dönem başlıyor: Biriken tutarı kısmen geri alma şartları netleşti!
Politika Haberleri