”Zamanında ifadem alınsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı’

”Zamanında ifadem alınsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı’

”Zamanında ifadem alınsaydı Hrant Dink yaşıy... Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili görülen duruşmada hükümlü Yakup Kürşat Yılmaz, 'Zamanında ifadem alınmış olsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı. Bana Hrant Dink'in fotosunu gösterdiler. 'Bunu da öldür. Seni koruruz' dediler'...

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili görülen duruşmada hükümlü Yakup Kürşat Yılmaz, 'Zamanında ifadem alınmış olsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı. Bana Hrant Dink'in fotosunu gösterdiler. 'Bunu da öldür. Seni koruruz' dediler' ifadelerini kullandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi kapsamında kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 104'üncü duruşması 3'üncü gününde görülmeye devam ediyor.

Duruşmada tanık olarak dinlenen, "Organize suç örgütü kurmak" suçundan hükümlü Yakup Kürşat Yılmaz, "Zamanında ifadem alınmış olsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı. Bana Hrant Dink'in fotosunu gösterdiler. 'Bunu da öldür. Seni koruruz' dediler" diye konuştu.

Cinayette ihmali bulunduğu gerekçesiyle kamu görevlilerinin yargılandığı dördü tutuklu 76 sanıklı davanın 104’üncü duruşması, Çağlayan Adliyesi'ndeki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) görülmeye devam ediyor. 3'üncü gününde devam eden duruşmada tanık olarak, "Organize suç örgütü kurmak" suçundan hükümlü Yakup Kürşat Yılmaz ile jandarma görevlisi Serkan Özel dinlendi.

'HRANT'IN FOTOSUNU GÖSTERDİLER'

Kocaeli 2 Nolu Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla duruşmada ifade veren Kürşat Yılmaz, "Mahkemeye gelmek istiyordum. Ama getirilmedim. Zamanında ifadem alınmış olsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı. Cinayet ile ilgili İsmail Issız, Ömer Küçükyurt ile Hüseyin Albay yanıma geldi. Tam olarak hangisi olduğunu bilmiyorum ama bana Hrant Dink'in fotosunu gösterdiler. Ve 'Bunu da öldür. Olayda senin ismini geçirmeyiz. Seni koruruz' dediler. Ben de bu işte olmayacağımı belirterek, 'Türkiye zor duruma düşer. Bu işe sizde girmeyin, bu bir tezgahtır sizi de kullanıyorlar' dedim" diye konuştu.

'SORUŞTURMA YAPMADIK'

Dink'in katledildiği dönemde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda İstihbarat Aşırı Sağ Faaliyet Tim Komutanı olan Üsteğmen Serkan Özel, duruşmaya SEGBİS ile bağlanarak, Hrant Dink cinayeti öncesinde kendilerine herhangi bir istihbarat ulaşmadığını kaydetti. Şu an Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında binbaşı olan Özel, müşteki avukatların sorduğu soruların çoğuna, "Bilmiyorum, hatırlamıyorum" cevabını vererek, "Cinayet gününde personelimin hangi görevde olduğunu hatırlamıyorum. Cinayetten sonra herhangi bir değerlendirme toplantısı ya da bir soruşturma yapmadık" dedi.

'TELEFON ŞEMALARI EKSİK'

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu ise istihbarattan dosyaya eklenen telefon şemalarının eksik olduğunu söyleyerek, görüşmelerin tümünün tekrar talep edilmesini istedi. Bakırcıoğlu, MİT'in Hrant Dink ile ilgili yürütülen çalışma kayıtlarının da dosyaya eklenmesini istedi.

Savcı, tahliye taleplerinin reddini istedi. Duruşmaya ara verildi.

"”Zamanında ifadem alınsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı’" haberi, 20 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ”Zamanında ifadem alınsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ”Zamanında ifadem alınsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Politika Haberleri