ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü

ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü

ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı ... ZenBook 14 , 18.2mm kalınlıkta ve piliyle birlikte toplam 1.33 kilo ağırlıkta. Yani mobilitesi oldukça yüksek bir cihazdan söz ediyoruz.

ZenBook 14 , 18.2mm kalınlıkta ve piliyle birlikte toplam 1.33 kilo ağırlıkta. Yani mobilitesi oldukça yüksek bir cihazdan söz ediyoruz.

ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü . Ürünün sizde uyandırabileceği bir diğer his ise, ince çerçevelere sahip ekranı ve güçlü teknik özellikleri sayesinde ister gündelik yaşantınızda, ister okulda, isterseniz de iş yaşantınızda size kolaylıkla ayak uydurabilecek bir cihaz olması.

Asus’un Ergolift menteşe tasarımını bu üründe de görüyoruz. Bu sayede ekranı açtığınızda hem sıcak hava tahliyesi için cihazın alt kısmında boşluk oluşuyor, hem de bilekleriniz klavyeyi kullanırken daha iyi bir yerleşime sahip oluyor ve uzun süreler rahatsız olmadan kullanabiliyorsunuz.

Ürünümüzde bir tane USB Type-C bağlantı noktası, bir tane Type-A 3.1, bir tane Type-A 2.0, bir tane HDMI, bir tane kart okuyucu ve 3.5mm ses bağlantı noktası bulunuyor. Özellikle kart okuyucu ve kulaklık takmak için ses girişinin olması hoşuma gitti.

Asus, bu modelinde de işitsel detaylar, yani hoparlörler tarafında Harman Kardon ile çalışmış. Dolayısıyla çoğu zaman ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan, dizüstü PC’nin üzerindeki hoparlörler aracılığıyla iyi kalitede seslere erişebiliyorsunuz.

ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü

ZenBook 14’ün klavye tasarımı genel olarak güzel. Tuşlar ışıklı, ancak Enter tuşu yine ufak tasarlanmış. Bu da büyük tuşa alışkın olanlar için bir süre alışma zorluğu çekebilecekleri anlamını taşıyor. Klavyenin hemen altına geldiğimizde ise, ScreenPad 2.0 teknolojisiyle süslü dokunmatik “ikinci ekran”ı görüyoruz.

ScreenPad 2.0

ScreenPad 2.0’ı basitçe tanımlamak gerekirse, ister oyun oynuyor olun, isterseniz de işlerinizle ilgileniyor olun, bu dokunmatik özelliğe sahip ikinci ekran sayesinde “aynı anda” farklı işlemlerinizi de yürütebilirsiniz. Böylelikle zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

Birkaç örnek vermek gerekirse, diyelim ki Adobe Premier programı üzerinden montaj yapıyorsunuz. Sıklıkla kullandığınız özelliklerin penceresini bu ufak ekrana atayabilirsiniz. Bir MMORPG oyunu oynuyor ve item, yani eşyalarınızın listesi her zaman karşınızda olsun istiyorsanız, bu detayları da ikinci ekrana atayabilirsiniz. Ya da büyük ekranda yazı yazarken bir yandan da ufak ekran aracılığıyla eğlenceli videolar seyredebilirsiniz.

Asus’un ScreenPad 2.0’ında pek çok programın kısayolunu oluşturabilir; takvim, e-mail ve hesap makinesi gibi başlıklara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İsterseniz el yazısı bile yazabilirsiniz, ki bu yazdıklarınızın büyük kısmını PC’niz algılıyor ve temize çekiyor. İsterseniz de bu ekranı kapatarak tamamen dokunmatik pad olarak da kullanma şansınız bulunuyor. Kısacası Asus, ufak tasarımlı bu üründe “aynı anda daha fazla şey” yapabilmenize imkân sunuyor.

14 inç d FHD ekran

Asus ZenBook 14, 14 inç ekrana sahip. IPS teknolojisinin kullanıldığı ve parlama yapmayan bu ekran, 1080p çözünürlükte ve 60Hz ekran tazeleme değerine sahip. Ayrıca, 178 derecelik görüntüleme açısı var ki bu da aynı anda birden fazla kişinin ekrandaki detayları rahatlıkla görebileceği anlamına geliyor.

Ürünün ekranı gerçekten çok güzel. Tabii bunda ince çerçeve faktörünün de payı var. Bu dizüstü PC’nin ekran çerçevesi sadece 2.9mm kalınlıkta. Böylelikle ekran gövde oranı olarak %92’lik oldukça dikkat çekici bir değer elde ediliyor.

Intel Core i7 8565U işlemci 

Asus ZenBook 14’te Intel’in Core i7 8565U işlemcisi kullanılıyor. Bunun yanında 16GB LPDDR3 RAM ve 512GB’lık SSD depolama faktörü var. Ekran kartı tarafına geldiğimizde ise, Nvidia’nın 2GB GeForce MX250’sini görüyoruz. Bu arada, işlemciden depolamaya kadar pek çok farklı seçeneğin olduğunu da belirtelim.

Ürün, gündelik kullanımın yanında, başta da belirttiğimiz gibi iş ve okul ihtiyaçlarınızda da rahatlıkla başvurabileceğiniz bir cihaz. Güçlü işlemcisi ve SSD diski sayesinde pek çok programı performanslı bir şekilde çalıştırıp kullanabiliyorsunuz. Oyun tarafına geldiğimizde ise, ürünün oyunlar için tasarlanmadığını, ancak yine de pek çok oyunu çalıştırabildiğini belirtelim. İş ya da okul dosyalarınızdan bir süreliğine uzaklaşmak istediğinizde, yüklediğiniz oyunlarla keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Pil ömrü

Üründe 50Wh Li-polymer batarya yer alıyor. Asus, bu bataryanın tek şarj ile 14 saate kadar kullanım sunabileceğini ve bu sayede de özellikle iş seyahatlerinizde işlerinizi kesintisiz gerçekleştirebileceğinizi düşünüyor. Tabii ki 14 saatlik sürenin elde edilebilmesi için kablosuz bağlantıların kapatılması, ekran parlaklık düzeyinden çalıştırılan programlara kadar pek çok şeyin sınırlandırılması gerekiyor.

Testlerde ise ürün, gündelik kullanımda tek şarj ile 6-7 saatlik süreye rahatlıkla ulaşıyor. Video, kablosuz bağlantı ve oyun gibi detaylar işin içine girdiğinde ise, 3-4 saatlik dilimden söz edebiliriz, ki aslında burada asıl faktör, “kullanıcı deneyimi” sonucunda şarj sürelerinin değişken olması.

Wi-Fi 5 (802.11 ac (2×2)) ve Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojileri de bulunan cihaz, yalnızca şıklık ve yüksek performansı değil, aynı zamanda farklılığı arayan kullanıcıları da cezbedebilir. Zira farklılık olarak ScreenPad 2.0 gibi dikkat çekici bir özelliği var.

"ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü" haberi, 09 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ZenBook 14 : Dünyanın en küçük çift ekranlı dizüstüsü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  2. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  3. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  4. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  5. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  6. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  7. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  8. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  9. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  10. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  11. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  12. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  13. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  14. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  15. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  16. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  17. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  18. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  19. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  20. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
Teknoloji Haberleri