Zeydan Karalar’dan Adanalılara müjde: Suya yüzde 20 indirim kararı

Zeydan Karalar’dan Adanalılara müjde: Suya yüzde 20 indirim kararı

Zeydan Karalar’dan Adanalılara müjde: Suya y... Başkan Zeydan Karalar, suya ilk etapta yüzde 20 indirim yapılmasıyla ilgili beyanda bulundu. Meclis üyeleri Başkan Zeydan Karalar’a destek verdi....

Başkan Zeydan Karalar, suya ilk etapta yüzde 20 indirim yapılmasıyla ilgili beyanda bulundu. Meclis üyeleri Başkan Zeydan Karalar’a destek verdi.

2019-2020 Eğitim Öğretim döneminin de hayırlı olmasını dileyen Başkan Zeydan Karalar, ailelerle birlikte sezonun ilk günü öğrencileri, belediyeye ait otobüs ve metro aracılığıyla ücretsiz taşıdıklarını açıkladı. Anız yakılması konusundaki endişelerini de dile getiren Başkan Zeydan Karalar, anız yakılmasının zarlarını anlattı ve bu uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

ADANALININ PARASI KORUNUYOR

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Arslan ve AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı’nın bazı konulardaki eleştirilerine yanıt veren Zeydan Karalar, “Yedigöze Barajı’ndan su getirmesi için bizden önceki yönetimin hazırladığı projenin yüzde 20’si 311 milyon lirayla yapılmış. Aynı projeye devam etmemiz halinde bize 1.6 milyar liraya mal olacaktı. Oysa biz yeni bir projeyle, aynı işi 285 milyon liraya bitecek şekilde planlıyoruz. Halkın parasını koruyoruz. Kozan, Ceyhan, Yumurtalık dahil, ilçelerin 163 köyüne bu projeyle su gidecek. Hem de daha önce planlanandan çok daha ucuza” diyerek, Adanalının parasını korumanın önemine değindi.

EĞİTİM MERKEZLERİ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİLECEK

Eğitim merkezlerinde tespit ettikleri sorunlarla ilgili savcılığın da soruşturma başlattığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi gibi yerlerde, sorunların görülebileceği bir mekanizma oluşturmak gerek. Belediye Başkanı öyle bir yapı kurmalı ki, kötü niyetli işler yapmaya kalkışanlar, buna yeltendiklerinde ortaya çıksın. Basın toplantısında açıkladığımız 10 maddenin 7’siyle ilgili hukuka başvurduk. Biz iftira atmışsak hukuk bunun gereğini yapar. Yok tespitlerimizi ve açıkladıklarımızı doğru bulursa, bunun da gereğini yapar” dedi.

Gençlik merkezleriyle ilgili tasarruflarında son derece samimi olduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, 2 yıllık süreçte sahte diplomayla işe alındığı tespit edilen 26 şahısla ilgili, geçmişte gerekenin yapılmadığını kaydetti. Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “17 Gençlik Merkezi’nde öğrenim gören ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerin, 2018-2019 döneminde 4 yıllık okula girme oranı yüzde 21. Bu düşük bir başarı oranı. Biz buradan eğitim alan öğrencilerimizin mağdur olmaması için internet üzerinden eğitime devam edeceğiz. Yeni bir düzenleme yapıyoruz ve bunların daha sağlıklı, başarı oranı daha yüksek şekilde faaliyet göstermesini sağlayacağız.”

SUYA YÜZDE 20 İNDİRİM

Suya indirim yapılmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Ortak hedefimiz Adana. Ben suya yüzde 10’luk dilimler halinde 3 kademede indirim yapacağımızı söyledim. Fakat mecliste tek kalemde yüzde 30 yapmamız istendi.

Her şeye zam gelmesine, maliyetlerin artmasına ve enflasyonun yüzde 22 olmasına rağmen biz suya indirimi kademeli olarak yapacağımızı açıkladık. Sözümüzü tutacağız fakat tek kalemde yüzde 30 indirim yapmak ASKİ’ye sorun yaşatır. Meclis realiteyi biliyor.”

Konuyla ilgili söylenenlerin ardından yaşanan görüş alışverişi sonucunda, Adanalıların menfaatini her türlü sorunun önünde gören Başkan Zeydan Karalar, suya ilk etapta yüzde 20 indirim yapılmasıyla ilgili beyanda bulundu. Meclis üyeleri Başkan Zeydan Karalar’a destek verdi.

"Zeydan Karalar’dan Adanalılara müjde: Suya yüzde 20 indirim kararı" haberi, 10 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Zeydan Karalar’dan Adanalılara müjde: Suya yüzde 20 indirim kararı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zeydan Karalar’dan Adanalılara müjde: Suya yüzde 20 indirim kararı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  2. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  3. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  4. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  5. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  6. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  7. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  8. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  9. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  10. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  11. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  12. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  13. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  14. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  15. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  16. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  17. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  18. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  19. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  20. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
Politika Haberleri